OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

17 Hotels in Livorno

 

Reisgids Livorno - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Livorno is een stad in Italië aan de Ligurische kust. Dit is de belangrijkste haven van Italië.
U kunt tal van resorts van Livorno over het water bereiken. Alle plaatsen beschikken over een goed ontwikkelde infrastructuur met tal van stranden, café's, restaurants, clubs en disco's. Hier kunnen bezoekers genieten van tennis, paardrijden, mountainbiken, mini-golf, zeilen, surfen, waterskiën en nog veel meer.
De toeristen zullen graag oude en nieuwe forten bezoeken en het Nieuwe Kwartaal van Venetië, vele kanalen, fantastische bruggen, smalle straatjes en mooie huizen, die nog in het begin van de zeventiende eeuw zijn gebouwd, bezichtigen.
Het monument van "Vier Moren" is een van de symbolen van deze stad. Het bestaat uit een voetstuk, waarop de sculptuur van Ferdinand I Medici staat. Onder het voetstuk bevinden zich 4 beelden gemaakt van brons. Het zijn beelden van piraten, die door een keten zijn gebonden.
De Livorno Kathedraal werd gebouwd in de XVIe eeuw tijdens een project van A. Pieron. De kathedraal is gebouwd ter ere van Sint Francisco. Later zijn er zijkapellen, aan een elke kant bijgebouwd.
De kerk van Sint Ferdinando werd gebouwd in 1707-1716. Dit is een prachtig voorbeeld van de barokke stijl. Als u de kerk binnengaat, zal u een sculptuur van "Bevrijden Van Slaven" van de beeldhouwer Giovanni Baratta zien.
Buiten de genoemde objecten heeft Livorno vele kerken. De meest interessante van hen zijn Armeense kerk van St. Gregorius, de Griekse Kerk, de Anglicaanse Kerk van Saint Giorgio, de Joodse synagoge, de Grieks-orthodoxe kerk van de Heilige Drievuldigheid, de Protestantse Kerk en de kerk van de evangelisten.
  Een interessant historisch monument is de muur van Leopold. Toen in het begin van de 19e eeuw het actief uitbreidende havengebied verder ging dan de bestaande vestingmuren, beval prins Leopold II de omgeving van de nieuwe wijk als een extra muur. Dus er was een nieuwe krachtige muur, waarvan de lengte meer dan 8 km is. In 1849, tijdens talrijke veldslagen met de Oostenrijkers, verdedigde deze muur herhaaldelijk de stad tegen de veroveraars.
De meest interessante culturele attractie is het Natural Science Museum. Het zal interessant zijn voor het hele gezin om te bezoeken. De locatie van dit museum is de historische Villa Henderson, een belangrijk architectonisch monument van Livorno. Dit museum heeft vele unieke collecties gewijd aan de dieren- en plantenwereld van de Middellandse Zee. Enkele jaren geleden werd een van de grootste zaadbanken ter wereld op het grondgebied van het museum geopend.
Fans van ongewone excursies zullen een reis naar het miniatuureiland Meloria aangeboden krijgen. De belangrijkste en enige attractie van dit eiland is de oude vuurtoren toren. Dit grote eilandje is verdeeld over de kust van Livorno, ongeveer 7 kilometer lang. In 1709 werd besloten om een ​​nieuwe vuurtoren te bouwen, die later een onmisbare gids voor zeevarenden werd. De oude toren is perfect bewaard gebleven, ondanks het feit dat het tijdens de storm vele veldslagen en duizenden slagen van de golven heeft ondergaan.
Niet ver van het Dante-plein, is er een excursie-faciliteit, die zelden wordt opgenomen in standaardgidsen - een verlaten resortcomplex. Hier was eens een eersteklas thermisch complex, dat een van de grootste en meest geavanceerde was van het land. Het resortcomplex werd gebouwd in het begin van de 20e eeuw. Therapeutische thermale bronnen zijn hier veel vroeger ontdekt, in 1854. In 1968 brak er een grote brand uit in het resort, waardoor veel van zijn gebouwen werden vernietigd. Het was onmogelijk om het complex te herstellen en tot leven te brengen. Nu willen toeristen graag een wandeling maken op deze plaatsen. Er worden hier geen officiële excursies georganiseerd.
Museumliefhebbers zullen geïnteresseerd zijn in het Museum Givico Giovanni Fattori. Het museum werd in 1994 in Villa Mimbelli geopend. De collectie die erin werd gepresenteerd, werd opgericht in 1877. Nu zijn een aanzienlijk deel van de collectie schilderijen die werden geschilderd in de late 19 - vroege 20 eeuw.
Dit artikel over Livorno is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Livorno

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Livorno:


Pisa - 19.3 km
Dit is een prachtige Italiaanse stad, het belangrijkste symbool ervan is de beroemde "Torre di Pisa". Echter, naast dit unieke architectonische gebouw zijn er echt veel interessante plaatsen in deze stad - musea,...
verder
Lucca - 34.2 km
Lucca is een charmante Italiaanse stad in Toscane, die niet ver van Pisa is gelegen. De stad werd gesticht op de plaats van de Ligurische nederzetting en het Romeinse militaire kamp. Lucca was altijd al een uitstekende...
verder
Viareggio - 35.8 km
Viareggio is een gezellig badplaats die reeds in de 12e eeuw bezoekers trok, en het was altijd erg populair onder de Europese reizigers. Elk voorbijgaand jaar komen meer en meer toeristen liever naar deze prachtige...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Livorno
 Livorno foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Livorno, Italie. Het plannen van een trip naar Livorno met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.