OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

6 Hotels in Albertville

 

Reisgids Albertville - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Albertville is een kleine stad gelegen in de bergen in het zuidoosten van het Frankrijk. Deze stad staat bekend als een luxe ski-resort en een cultureel centrum. Het werd in 1836 opgericht door Charles Albert, de koning van Sardinië. Voor die tijd stond er een klein middeleeuws dorp op de plek van de moderne Albertville. Vandaag de dag zijn er slechts enkele oude gebouwen doen denken aan dat feit. Albertville is opgericht als kruispunt voor de handelswegen tussen Italië, Frankrijk en Zwitserland. De stad kreeg internationale bekendheid en erkenning na de Olympische Winterspelen van 1992.
 Om alle wedstrijden te kunnen houden, werd een reeks van grote sportcomplexen, stadions, en ijs paleizen gebouwd in Albertville. Tegenwoordig zijn deze faciliteiten zijn één van de belangrijkste voordelen voor het toerisme. Albertville is ook een prachtige bestemming voor sporters, omdat ze hier uitstekende condities vinden om te skiën, verder zijn er verschillende snowboard routes en beginners kunnen altijd bij één van de vele ski scholen les nemen.
 De oevers van de rivier de Arly worden beschouwd als de meest pittoreske regio van de stad. De beste en nieuwste hotels en restaurants worden gebouwd langs deze rivier. Elk hotel in Albertville is uitgerust met een skilift die toeristen naar het begin van de skipistes brengen. Afhankelijk van uw niveau kunt u pistes voor beginners nemen of meer geavanceerde pistes. Wanneer u moe van het skiën, is het hoog tijd om één van de vele cafés en restaurants gelegen in de bergen te bezoeken. Hier zult u in staat zijn om uit te rusten en uzelf op te warmen.
Albertville biedt een breed scala aan activiteiten voor alle soorten van toeristen. Liefhebbers van winkelen moeten naar het centrum van Albertville gaan, waar de u de bekendste winkelstraten kunt vinden. Zara, Boucheron, Garrard en Binatone zijn meestal het meest populair onder de bezoekers. Als u op zoek bent naar historische bezienswaardigheden, maak dan een wandeling in de Piemonte regio, waar u oude straatjes kunt zien en de mooiste middeleeuwse gebouwen kunt vinden.
  Het Europese plein is een prima startpunt voor excursies, omdat het zich in het hart van de stad bevindt. Op dit plein staat het oude stadhuis, dat aan het eind van de 19e eeuw werd gebouwd. Het wordt beschouwd als een levendig voorbeeld van de neoklassieke stijl. In de afgelopen jaren, dicht bij het stadhuis, werden enkele originele gebouwen gebouwd in 'antieke' stijl, die nu populaire restaurants en winkels bevatten. Samen met het oude stadhuis vormen deze gebouwen een ongelooflijk spectaculair architecturaal ensemble.
In de omgeving is nog een interessante historische site - het Paleis van Justitie dat qua vorm lijkt op een echt middeleeuws kasteel. Dit prachtige paleis is volledig van steen gebouwd, omdat de constructie van het uiterlijk helemaal niet is veranderd.
Een verplicht onderdeel van het excursieprogramma is om de Saraceense toren te bezoeken. het werd gebouwd in de 12e eeuw en maakte deel uit van een vestingcomplex. Deze toren is een van de weinige historische gebouwen die beschikbaar zijn voor bezoeken in de hele stad en haar omgeving. Op de top is uitgerust met een geweldig uitkijkplatform waaruit de stad perfect te zien is.
Conflent dorp in de buurt van Albetville is erg populair onder degenen die dol zijn op het maken van historische rondleidingen, die nu officieel wordt erkend als een van de delen van de stad. In dit dorp zie je veel unieke historische monumenten, waaronder huizen, die in de 14e eeuw werden gebouwd. Het dorp heeft ook een prachtig centraal plein, omringd door middeleeuwse gebouwen. De meeste huizen die vandaag in de stad te zien zijn, zijn gebouwd in de 17e - 18e eeuw.
Het meest opvallende gebouw is de Château Rouge, er is een interessant museum van kunst en geschiedenis. Het museum huisvest meer dan 2000 archeologische voorwerpen die in het dorp en de nabijgelegen omgeving zijn ontdekt, evenals andere oude kunstwerken. Ideale plek om te wandelen in Albertville is een historische straat Gambetta, aan het eind wacht een prachtige neogotische kerk. Het is met de bouw van de straat eens de bouw van de stad hier vandaag is een favoriet toeristisch hotel Genis, evenals populaire nationale restaurants en souvenirwinkels. De stad werd gebouwd rond deze specifieke straat, en tegenwoordig is Genis Hotel de favoriet van de toeristen. Populaire nationale restaurants en souvenirwinkels zijn hier ook in de buurt.
Dit artikel over Albertville is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Albertville

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Albertville:


Meribel - 32.9 km
Meribel is een bekend skigebied in de Alpen, dat vaak het hart van Les Trois Vallees wordt genoemd. In 1992 was Meribel gastheer van de Olympische Spelen. Dit is een goed uitgeruste alpine ski-resort met een totale...
verder
Courchevel - 36.2 km
Courchevel is het centrum van "Les Trois Vallees" («Drie Valleien») - het grootste ski-gebied in de wereld. Courchevel bestaat uit 5 kleine resorts die op verschillende hoogte liggen - het prestigieus resort van...
verder
Chambery - 37.3 km
Tegenwoordig is Chambery een kleine stad, waarin een bataljon van de Franse Alpen shooters is gehuisvest. Naaiateliers zijn lang geleden de basis van de lokale industrie geworden. De reis van Parijs duurt minder dan 3...
verder

Onze diensten
 Albertville foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Albertville, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Albertville met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.