OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

365 Hotels in Milaan

 

Reisgids Milaan - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Ondanks dat het aangezicht van het tegenwoordige Milan wordt bepaald door het verschijnen van moderne architectuur, kunt u in deze stad een groot aantal historische bezienswaardigheden en attracties vinden. Bij een oppervlakkige kennismaking ontwikkelt zich vaak een heel eenzijdig beeld van Milaan. In feite is deze stad veel meer dan alleen een industriële metropool. Als u dichter naar het centrum gaat, dan komt u vaker mooie oude huizen, kerken en historische pleinen tegen. Om alle bezienswaardigheden, die Milaan rijk is, te zien, zult u waarschijnlijk meer dan een dag nodig hebben.
De Dom
is de eerste attractie van Milaan. De majestueuze kathedraal van Santa Maria Nascente (Santa Maria Nascente) (toon op kaart ) ontspringt in het hart van de stad. Dit is een van de grootste gotische kerken in de wereld, de hoogte is 157 m, de breedte is 92 m. De bouw van de kathedraal begon in de veertiende eeuw en werd pas na een paar eeuwen voltooid, en nader bepaald, was dat in de XIX eeuw. De kathedraal is in staat om de verbeelding wakker te schudden, niet alleen door de erg bijzondere gevel, maar ook door het interieur. Mausolea, prachtige koren, glas-in-looden ramen, een gebeitste 5 m lange bronzen kandelaar uit de XVI eeuw... - voor de lijst van objecten die de aandacht verdient, kunt u een lange tijd blijven. En er is ook een adembenemend uitzicht over Milaan van het dak van het gebouw.
In tegenstelling tot de kathedraal, duurde de bouw van de kerk van Santa Maria delle Grazie (Santa Maria delle Grazie) slechts een kwart eeuw. De kerk dateert uit de vijftiende eeuw en is een van de mooiste kerken in Milaan uit het Renaissance tijdperk. Er is een klooster bij de kerk, "Santa Maria delle Grazie". Het bekendste fresco van Leonardo da Vinci, "Het Laatste Avondmaal"is geplaatst in het voormalige refectorium van het klooster. Het grote beeld is vele keren zwaar beschadigd, waarna het kunstwerk aan een combinatie van restauraties werd onderworpen. Daarom is de toegang tot het meesterwerk tegenwoordig beperkt. Het is noodzakelijk, om een toegangskaartje ten minste twee dagen voor het bezoek te reserveren.
Basiliek van Sant'Ambrogio.
(Sant'Ambrogio) De voormalige bisschop van Milaan Ambrogio (IV eeuw) was de patroonheilige van Milaan. De tempel die zijn naam draagt is de oudste kerk van de stad en, volgens velen, de mooiste door zijn eenvoud. De basiliek heeft een beroemde sarcofaag van de Romeinse generaal Stilihona, het gouden altaar uit de IX eeuw en de kapel van San Vittore uit de V eeuw met het gouden mozaïek onder de koepel.
Brera Kunst Galerie.
(Pinacoteca di Brera) is een van de beroemdste musea in Milaan, waar de grootste collectie Italiaanse schilderijen wordt tentoongesteld. De meeste werken behoorde tot kerken en kloosters, en zijn hier vanaf de Napoleontische tijd geplaatst. Een van de mooiste schilderijen van de galerie is "Betrothal De Maagd" (The Engagement of Virgin Mary) van Raphael. Echter, in de "Pinacoteca di Brera"kunt u werken van andere grote meesters zoals Caravaggio, Rembrandt, Van Dyck, Goya en El Greco vinden.
"Sforzesco"
(Castello Sforzesco) is een enorm kasteel met vele stads musea. Schilderijen, meubelen, beeldhouwwerken, fresco's, Egyptische mummies, oude muziekinstrumenten en het monumentale gebouw zelf wachten hier op de bezoekers . Er is een grote tuin, die voor het publiek wordt geopend, rondom het kasteel. De toegang tot het kasteel is gratis.
De verzameling, die door rijke Milanese Gian Giacomo Poldi Pezzoli (Museo Poldi-Pezzoli) is samengesteld, wordt bij het "Poldi Pezzoli" opgeslagen. Deze collectie werd door hem aan het eind van 1881 naar de stad overgebracht. "Madonna en Kind" van Botticelli is het beroemdste schilderij, tentoongesteld in het museum. Het interieur, dat hier is herschapen, helpt om beter de sfeer van de XIXe eeuw te voelen.
De galerij van moderne kunst (Galleria d'Arte Moderna) is gevestigd in een prachtig gebouw van de Koninklijke villa (Villa Reale). Er zijn hier, in de eerste plaats, werken van de Franse en Italiaanse kunstenaars van de laatste twee eeuwen, waaronder u impressionistische schilderijen kunt zien.
U kunt via het centrale Piazza del Duomo, de Galleria Vittorio Emanuele II (Galleria Vittorio Emanuele II) bereiken. Deze galerij van de XIXe eeuw, met glazen koepels heeft exclusieve boetieks, dure restaurants en speciaalzaken. Het gebouw werd gebouwd door architect Giuseppe Mengoni. Hij voltooide deze constructie werken, maar heeft de officiële opening in 1878 niet kunnen zien. Kort daarvoor viel hij van het dak en stierf. Vergeet u niet uw aandacht te besteden aan het glazen dak van de galerij, de prachtige mozaïeken op de vloer, en de mooie koepel op het centrale plein, dit is een van de mooiste pleinen in de wereld.
Cimitero Monumentale.
Om de begraafplaats "Monumental" te zien, moet u een beetje naar het noorden van Milaan. Dit enorme complex is rijk aan historische en architectonische monumenten. Het centrale gebouw van de begraafplaats is ontworpen door architect Makiachini en gebouwd tussen 1860 en 1897. De constructie is hoofdzakelijk verwoord in neo-middeleeuwse stijl, maar in zijn architectuur is de invloed van Toscaanse en Venetiaanse stijlen duidelijk zichtbaar. Een groot aantal kapellen en grafmonumenten maken deze begraafplaats een soort van openluchtmuseum met een focus op de hedendaagse Italiaanse beeldhouwkunst en architectuur. De toegang tot "Monumental" is gratis.
La Scala.
(Teatro alla Scala) is een van de beroemdste operahuizen, niet alleen Italië, maar over de hele wereld. Een voorstelling op het podium van La Scala is een enorme eer voor elke operazanger. Het interieur van het gebouw wordt meer met het interieur van een kathedraal vergeleken, dan met een concertzaal. Bovendien werd La Scala gebouwd op de plaats van de kerk van Santa Maria delle Scala. Het theater werd tussen 1775 en 1778 gebouwd en tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd, maar in 1946 voor het publiek heropend. Van 2002 tot 2004 werd het gebouw gerestaureerd. Het seizoen opent ieder jaar op 7 december, op de dag van Sint Ambrosius, de patroonheilige van Milaan.
Dit artikel over Milaan is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Milaan

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Milaan:


Monza - 14.6 km
Monza ligt in de buurt van Milaan. Deze stad is goed bekend bij alle fans van de Formule 1, omdat het belangrijkste circuit ‘Autodromo Nazionale di Monza’ hier is gevestigd. De eerste nederzettingen op het...
verder
Como - 39.3 km
De eerste kolonisten verschenen op het grondgebied van Como in 196 v. Chr. Gedurende enkele eeuwen in de middeleeuwen was het unieke land de reden van de strijd tussen Spanje, Frankrijk en Oostenrijk. In 1859 werd Como...
verder
Bergamo - 45.3 km
Er is een legende die zegt dat de stad mooie Bergamo door de stamvader Chidnom werd gesticht. Maar in werkelijkheid verwierf de stad zijn geweldige huidige vorm, net na de Tweede Wereldoorlog. Hoewel het nog steeds een...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Milaan
 Milaan foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Milaan, Italie. Het plannen van een trip naar Milaan met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.