OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

42 Hotels in Padua

 

Reisgids Padua - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Volgens een versie was de stichter van deze stad een machtige krijger Antinori, wiens graf nog niet is gevonden door archeologen. Dit is een belangrijk cultureel centrum en de thuisbasis van vele grote artiesten.
Het centrale deel van de stad bestaat uit drie pleinen - Piazza della Frutta, Piazza delle Erbe en Piazza dei Signiori. Het symbool van de stad - het prachtige "Paleis van de Rede" - is hier ook gevestigd. Het paleis werd gebouwd in de 15e eeuw. Een van de zalen van het paleis is versierd met prachtige fresco's gemaakt door de beroemde middeleeuwse meesters Stefano da Ferrara en Nicolo Miretto. Een grote galerij is in het paleis gevestigd. Deze plaats staat bekend om een prachtig uitzicht op de stad. U kunt winkels van handelaren vinden op elk van de pleinen van Padua. Deze winkelcentra bieden echt veel mooie goederen. In overeenstemming met de namen van de pleinen, is het "Piazza della Frutta" de locatie van een grote fruitmarkt, terwijl de anderen pleinen voornamelijk souvenirs en handwerk verkopen.
Niet ver van de pleinen ligt nog een bezienswaardigheid - een van de oudste scholen in Europa - de universiteit van Padova. Het werd opgericht in 1222. De grote grote Galileo zelf gaf les binnen de muren van deze universiteit, evenals vele andere beroemde fysici en wiskundigen. Terwijl acht eeuwen geleden het aantal studenten van de universiteit ongeveer 500 was, is het aantal van hen tegenwoordig meer dan 63 duizend.
De kapel "degli Scrovegni" is een van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van deze stad. De kapel is versierd met fresco's van Giotto. Omdat het gebouw zeer oud is en een zorgvuldige aanpak vereist, duurt de excursie naar de kapel slechts 15 minuten. Het aantal bezoekers, die op hetzelfde moment de kapel binnen mogen gaan, wordt ook aan strenge beperkingen onderworpen. Dergelijke maatregelen zijn nodig om het klimaat in het gebouw te handhaven. Elke wijziging ervan kan de kunstwerken vernietigen.
  De stad heeft veel mooie paleizen en het Palazzo della Ragione is een van de meest spectaculaire. De bouw begon in de 12e eeuw en duurde bijna honderd jaar. Door de eeuwen heen was het belangrijkste kenmerk van het paleis altijd geweest zijn prachtige plafondschilderingen, gemaakt door Giotto di Bondone. Maar in de 18e eeuw stortte het dak in en deze prachtige kunstwerken zijn voor altijd verloren.
Nu is het belangrijkste artefact van het oude paleis de Steen van Schande, waarop in de Middeleeuwen failliet werd gestraft.
Een andere interessante culturele site is het Zuckermann-paleis waar het Museum voor Toegepaste & Decoratieve Kunsten momenteel is gehuisvest. Het presenteert een rijke collectie van oude kunstwerken, evenals unieke producten gemaakt van steen en metaal. In het museum vindt u ook een uitgebreide collectie oude wapens, middeleeuwse kleding, keramiek en antiek meubilair. Het gebouw zelf is van grote architectonische waarde.
Een interessant religieus monument is de basiliek van Santa Giustina. Volgens de legenden bevindt het zich precies op de plek waar de heilige christelijke martelaar Justina van Padua meer dan 1500 jaar geleden werd begraven. De eerste kerk op de plaats van de huidige kerk werd gebouwd in de 6e eeuw. Tegenwoordig kunnen bezoekers van de stad de basiliek zien die in de 16e eeuw werd gebouwd.
Het kruisvormige gebouw valt op door zijn schaal, de lengte van de kerk is 122 meter en de breedte is 82 meter. De basiliek is ook interessant vanwege de oude kunstdecoraties en religieuze artefacten.
De pauselijke basiliek van Sint-Antonius is een religieus monument uit een veel vroegere periode. De locatie is ook niet toevallig: de basiliek werd in de 13e eeuw gebouwd op de begraafplaats van Sint Antonius van Padua. Nu bevindt het graf van de heilige zich in de tempel en pelgrims van over de hele wereld komen om ervoor te buigen.
Reizigers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en cultuur van de antieke wereld, zullen graag het Civic Museum Eremitani bezoeken. Een belangrijk deel van de expositie van het museum is werk van beroemde kunstenaars - hier kunt u prachtige schilderijen van Bellini, Giotto en Tintoretto zien. Het museum heeft een grote archeologische afdeling, die kostbaarheden in de stad en de directe omgeving toont.
Dit artikel over Padua is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Padua

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Padua:


Mestre - 30 km
Mestre is een charmant klein stadje in Noord-Italië. Venetië ligt zeer dicht bij Mestre. Beide steden zijn verbonden met een grote spoorbrug genaamd de "Brug van Vrijheid". Het centrum van de stad is afgesloten voor...
verder
Vicenza - 30 km
Vicenza is een hoofdstad van de gelijknamige provincie in de regio Veneto. Deze stad ligt op 60 kilometer van Venetië en op 200 km van Milaan. Vicenza is een stad van het wereldwijde historische en culturele erfgoed en...
verder
Venetie - 35.3 km
Venetië is de stad van de kanalen en verbazingwekkende architectuur, en trekt liefhebbers aan uit de hele wereld. Wat is er romantischer dan een reis door een gondel langs de kanalen van Venetië? Meer dan 1000 jaar...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Italie
 Padua foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Padua, Italie. Het plannen van een trip naar Padua met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.