OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

475 Hotels in Florence

 

Reisgids Florence - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Florence is de hoofdstad van de prachtige schilderachtige en zeer populaire Italiaanse provincie Toscane en ligt aan de oevers van de rivier de Arno. Het tijdperk van de Renaissance is daar ontstaan . Dit is de stad van Michelangelo en Machiavelli. Dit is de schatstad, vol met monumenten van kunst, cultuur en geschiedenis. De meesten van Florentijnse paleizen, kerken, musea en historische gebouwen, zijn in de stijl van de Renaissance gemaakt. Deze prachtige Italiaanse stad was eeuwenlang in feite gedomineerd door de beroemde familie van bankiers Medici. Veel van de kunstwerken die in Florence werden gevonden, kwamen hier dankzij hen. Het belang van deze familie in de beeldende kunst, architectuur, sculptuur en literatuur was enorm. Op dat moment had Florence de status van de stadstaat, die was met de meeste macht begiftigd.
Tegenwoordig teld de stad ongeveer 356.000 mensen. Florence is een unieke stad, een soort van stadsmuseum onder de open hemel. Men komt hier niet voor het nachtleven. Naar Florence gaat u om de adem van het verleden en de charme van een zeer bijzondere cultuur te beleven.
Ponte Vecchio.
Oude brug over de rivier de Arno, die de Ponte Vecchio (toon op kaart ) wordt genoemd, is een van de meest ultime bouwwerken van Florence. Hij wordt op bijna alle ansichtkaarten met uitzicht op Florence afgebeeld. Deze brug is een van de belangrijkste attracties van de stad. Ponte Vecchio, is tegelijkertijd ook de oudste brug in Florence. Er zijn rijen van middeleeuwse gebouwen aan weerszijden ervan. Om de brug te bezichtigen kunt u direct op de gebouwen staan. In de oude tijd binnen de stadsmuren was zo weinig ruimte dat de huizen ook op bruggen moesten worden gebouwd. Ponte Vecchio is het beste bewijs ervan. Vandaag kunt U daar goud, zilver en jade kopen, maar ook van het uitzicht vanaf de brug over de rivier de Arno genieten. In het centrum van de Ponte Vecchio is er het monument van Benvenuto Cellini. Deze erg bekende beeldhouwer en juwelier vertegenwoordigt de trots en grandeur van Florence.
Uffizi.
Een van de belangrijkste musea van Florence is het Nationaal Museum van Schilderkunst, Beeldhouwkunst en Graphic Uffizi . Het bevindt zich op de bovenste verdieping van het paleis Palazzo degli Uffizi, dat in de zestiende eeuw in opdracht van Cosimo de Medici was gebouwd. Aanvankelijk diende dat gebouw als kantoorruimte van de bankiersfamilie Medici. Later hebben zij hier hun verzameling van kunstwerken ondergebracht en gratis toegang voor het publiek gegeven. De collectie beslaat een tijdspanne van de late middeleeuwen en de vroege renaissance tot de barok.
Unieke antieke Griekse en Romeinse beeldhouwwerken zijn in de centrale hal van Florence tentoongesteld. Maar de parel van het museum is, uiteraard, een aantal waardevolle schilderijen, zoals bijvoorbeeld: "The Battle of San Romano" van Paolo Uccello, "Madonna en twee engelen" van Fra Filippo Lippi, "De geboorte van Venus" van Botticelli, "Madonna van de Distelvink" van Raphael (in het Uffizi museum herbergt ook haar avtoprortret), "Bacchus" van Caravaggio en "Zelfportret op oudere leeftijd" van Rembrandt. En dit is slechts het topje van de collectie, waar u ook werken van Leonardo da Vinci, Michelangelo, Titiaan en Rubens kan vinden. De expositie is zo groot dat het nauwelijks kan worden bekeken in een keer, dus het is raadzaam om een pauze te nemen en in het cafe met een terras en een prachtig uitzicht op het Palazzo Vecchio te ontspannen. Het Uffizi Museum is erg populair bij toeristen en daardoor zijn er vaak lange wachtrijen bij ingang. In de zomermaanden kunt u op een wachtrij van 5 uur rekenen (!), dus het is verstandig om van te voren een ticket te reserveren.
De kathedraal van Santa Maria del Fiore (Duomo Santa Maria del Fiore).
is zonder twijfel een van de grootste bezienswaardigheden niet alleen in Florence, maar in heel Italië. De bouw van de kathedraal werd in 1296 begonnen en het werd in 1995 volledig gerenoveerd. Het woord «fiore» betekent "lelie", de bloem afgebeeld op het embleem van Florence. De machtige klokkentoren 'De Campanile', staat naast de kathedraal. De groene en witte marmeren gevel, daterend uit de XIII eeuw, ziet er onwerkelijk en boeiend uit, als decor voor de film. Het creëert een surrealistische, nostalgische, historische sfeer. Het klinkt raar, maar waar, als u recht tegenover de Dom staat, lijkt het erop, dat zijn gevel beneden op instorten staat. Eeuwen lang diende de grote marmeren kathedraal als inspiratiebron voor kunstenaars en trok het bouwwerk miljoenen bezoekers uit de hele wereld. Een speciale onuitwisbare indruk creëren de uitstekende plafonds boven het doopbekken, het is handwerk van de Venetiaanse meesters. De kathedraal van Santa Maria del Fiore , de Campanile in de buurt en het Baptisterium vormen het stadshart.
In de Galerie van de Academie (Galleria dell' Academia) is er een unieke verzameling van wereldberoemde werken van Michelangelo, waaronder ook het beroemde standbeeld van David. U kunt in een lange wachtrij wachten, voordat u de kans krijgt om de schatten van de wereld cultuur te verkennen. Maar, gelooft u, uw lijden zal rijkelijk worden beloond. Al het werk in de galerie is oorspronkelijk.
Het Paleis Vecchio (Palazzo Vecchio).
is het beroemde oude paleis in het hart van Florence, in het begin van de XIVe eeuw gebouwd en oorspronkelijk het Palazzo della Signoria genaamd, haar huidige naam draagt zij sinds 1559. Tegenwoordig is er de gemeenteraad van Florence gehuisvest.
Het Palazzo Pitti (Palazzo Pitti) was ooit de residentie van de beroemde bankiersfamilie Pitti, later, toen de familie failliet ging, werd het gekocht door de hertog Cosimo de 'Medici, in zijn opdracht werd het herbouwd en vervolgens werd het de residentie van de Medici-dynastie. Nu zijn er musea, galerieën en verschillende collecties in het gebouw.
Dit artikel over Florence is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Florence

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Florence:


Siena - 50.7 km
Siena is een middeleeuwse stad, die zorgvuldig de tradities van de oude tijden behoudt. Het is gelegen op drie heuvels. Dit feit wekt de indruk dat Siena is verdeeld in drie kleine steden. Dit is gedeeltelijk waar,...
verder
Arezzo - 59.3 km
Het meest opvallende centrale historische gebied is het Arezzo plein, waar de kathedraal staat. Daar zijn de belangrijkste sociale evenementen, festivals en beurzen. Echter, kan het leven in de stad worden beschreven...
verder
Lucca - 62 km
Lucca is een charmante Italiaanse stad in Toscane, die niet ver van Pisa is gelegen. De stad werd gesticht op de plaats van de Ligurische nederzetting en het Romeinse militaire kamp. Lucca was altijd al een uitstekende...
verder

Onze diensten
 Florence foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Florence, Italie. Het plannen van een trip naar Florence met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.