OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

11 Hotels in Arezzo

 

Reisgids Arezzo - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Het meest opvallende centrale historische gebied is het Arezzo plein, waar de kathedraal staat. Daar zijn de belangrijkste sociale evenementen, festivals en beurzen. Echter, kan het leven in de stad worden beschreven als een gemeten en rustig. Er zijn geen luidruchtige discotheken en grootschalige uitgaansgelegenheden. Het belangrijkste entertainment van de toeristen bestaat uit excursies en het bezoeken van bezienswaardigheden.
Kunstliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de musea en galerijen, waar kunstwerken van de beroemde Italiaanse beeldhouwers en schilders worden geëxposeerd. De stad heeft vele oude paleizen en kerken die echte voorbeelden van middeleeuwse architectuur er zijn. Er zijn verschillende sportcomplexen voor liefhebbers van het buitenleven, open voetbalvelden, tennisbanen en golfbanen. Fietsen zijn erg populair onder de lokale bevolking en bezoekers. Iedereen kan fietsen en elk deel van de stad bereiken, omdat de belangrijkste straten weinig verkeer hebben.
Een breed scala aan restaurants van de meest uiteenlopende oriëntatie zijn er voor gourmets. De beste Italiaanse delicatessen en desserts zijn er voor u te vinden en exotische gerechten zijn treft u er bij Thaise of Indische restaurants. Tijdens het wandelen door de omgeving van Arezzo kunt u grote olijf bosschages, wijngaarden en agrarische plantages zien. U kunt ook sightseeing tours hebben, langs lokale fabrieken, naar de verwerking van olijven kijken of een wijnkelder bezoeken, waar er de zogenaamde "heilige wijn" is, die bij godsdienstige plechtigheden wordt gebruikt.
  Onder de bewaarde oude kerken in de stad, verdient Santa Maria del la Pieve speciale aandacht. Deze prachtige kerk werd gebouwd in de 12e eeuw, met een deel van de oorspronkelijke ontwerpelementen op wonderbaarlijke wijze bewaard gebleven tot op de dag van vandaag. In de kerk kun je enkele prachtige oude fresco's zien, die zijn gemaakt door het werk van meesters van de Giotto-school. Ook zijn er nog steeds veel prachtige bas-reliëfs, evenals het veelluik, bewerkt door een beroemde schilder Pietro Lorenzetti in 1320.
Tijdens een wandeling door de stad zie je veel prachtige oude paleizen, waaronder het Palazzo Pretorio. Het werd gebouwd in de 15e eeuw, en in de 16e eeuw onderging een volledige reconstructie. Gedurende vele jaren huisde dit paleis het hoofd van het stadsbestuur en nu bezet een gemeentelijke bibliotheek het luxueuze historische gebouw. Mooi paleis heeft bijna volledig behouden ongerepte gevel, die is versierd met bas-reliëfs en toppen.
Een van de interessantste culturele instellingen van Arezzo wordt beschouwd als het Archeologisch Museum. Het bevindt zich in het oude gebouw van het benedictijnenklooster, dat werd gesticht in de 15e eeuw. Eerder was deze plaats gevestigd in een oud amfitheater, waarvan de fragmenten vandaag deel uitmaken van de kloostertentoonstelling. Binnen de muren van het museum is er een interessante verzameling oude voorwerpen, waaronder Romeinse en Etruskische sculpturen, evenals prachtige antieke vazen. Al deze bevindingen zijn ontdekt door onderzoekers rechtstreeks in de stad en in de omgeving.
Degenen die graag een wandeling maken langs de pittoreske plekken zullen het interessant vinden om het park in Prato te bezoeken, het is een van de oudste parken in de stad. Het park ligt op de top van de heuvel en er zijn enkele uitstekende uitkijkplatforms op zijn grondgebied. Daar kun je uren wandelen, de prachtige oude bomen bewonderen en geweldige panoramische foto's van de stad maken.
Typisch, dit historische park wordt beschouwd als een enkel complex met een nabijgelegen Medici-fort. Het werd gebouwd in de 16e eeuw en eeuwenlang diende als een betrouwbare bescherming van de stad. Dit fort is tot op de dag van vandaag goed bewaard gebleven, met een aantal zeer interessante en opwindende tochten rond het fort, waarbij u de vele verborgen plaatsen van vestingwerken kunt zien.
Dit artikel over Arezzo is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Arezzo

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Arezzo:


Siena - 44.9 km
Siena is een middeleeuwse stad, die zorgvuldig de tradities van de oude tijden behoudt. Het is gelegen op drie heuvels. Dit feit wekt de indruk dat Siena is verdeeld in drie kleine steden. Dit is gedeeltelijk waar,...
verder
Perugia - 58.9 km
Perugia is een beroemde studentenstad en een toeristisch centrum, dat gasten aantrekt door zijn prachtige architectuur, evenals tal van festivals en feestdagen. Na de opening van de internationale universiteit "Palazzo...
verder
Florence - 59.3 km
Florence is de hoofdstad van de prachtige schilderachtige en zeer populaire Italiaanse provincie Toscane en ligt aan de oevers van de rivier de Arno. Het tijdperk van de Renaissance is daar ontstaan . Dit is de stad van...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Arezzo
 Arezzo foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Arezzo, Italie. Het plannen van een trip naar Arezzo met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.