OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

14 Hotels in Varese

 

Reisgids Varese - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Varese is een schitterende provincie stad. Reizigers genieten van de verbazingwekkende Alpenvalleien en de bergmeren. Het resort biedt de gasten meerdere wandelroutes, waarvan vele zijn bedoeld voor een verblijf van meerdere dagen. Deze plaats is niet alleen interessant voor bergbeklimmers, maar ook de gewone reiziger en iedereen, die gevoelig is voor mooie plekjes van de natuur is, zal hier veel plezier hebben. U kunt door ongerepte bossen wandelen, langs de oevers van de mooiste bergmeren lopen en eindeloze valleien zien die er uitzien als fragmenten van verhalen en sprookjes.
De stad is ook vol met verschillende culturele bezienswaardigheden. Er is het Castello Estense paleis met vele rijkdommen. Vergeet niet om het Sacro Monte heiligdom te bezoeken, vanwaaruit de "kruis processie" werd gestart. Het grenst met het begin van de heuvel waarop de Santa Maria del Monte Kerk staat. Deze religieuze bezienswaardigheden worden beschouwd als de meest waardevolle in het land. Elk jaar komen duizenden pelgrims hier om voor de grote heiligdommen te knielen en ze te vereren.
Niet ver van de kerk ligt een klein pittoresk dorpje, waar grillige middeleeuwse gebouwen hebben overleefd. Tijdens het lopen op smalle straatjes kunt u vele winkels en verkooppunten zien, waar u onvergetelijke souvenirs, gemaakt door lokale meesters en ambachtslieden kunt kopen.
In de stad zijn er een aantal prachtige villa's, elk met een culturele betekenis. Bijvoorbeeld, de Villa Mirabello huisvest het Archeologisch Museum, waaronder ook een collectie van schilderijen van Italiaanse kunstenaars is. Nog een andere rijke collectie schilderijen wordt bewaard in het museum, gevestigd in Villa Menafoglio Litta Panza. Sportfans moeten zeker naar de golfbanen gaan, waarvan er zich 7 stuks in de nabijheid van de stad bevinden. Er is ook een hippodroom, waar u kunt leren paardrijden. Sportsliefhebbers hebben keuze uit een aantal basketbalvelden en kunnen het basketbal op een van de vele speciale gebieden spelen. Als u van watersport wilt genieten, kunt u naar het meer van Varese gaan, waar u veel jachten en boten kunt zien en waar traditiegetrouw de regatta jachtraces plaatsvinden.
  In het hart van de stad is een van de belangrijkste historische symbolen - het paleis en parkcomplex Estense. Het prachtige paleis valt op door zijn omvang. Door de jaren heen heeft het de originele decoratie van de gevel bijna volledig behouden. Vandaag is het een lichtend voorbeeld van de barokke stijl - het meest spectaculaire architecturale monument van deze stijl in de stad. Een wandeling in het park kan ook een fascinerende tour worden. Op zijn grondgebied werden oude sculpturen, prachtige fonteinen en poelen bewaard.
Onder de religieuze bezienswaardigheden is het de moeite waard om de basiliek van San Vittore te benadrukken. De bouw begon in de late 16e eeuw en duurde meer dan 150 jaar. Tegenwoordig heeft de basiliek verschillende kapellen bewaard die in verschillende periodes zijn gebouwd. De basiliek is uniek vanuit architecturaal oogpunt het monument; het combineert op wonderbaarlijke wijze elementen van verschillende architecturale stijlen.
De klokkentoren van de basiliek wordt beschouwd als een afzonderlijke attractie; de hoogte is 77 meter. Ten tijde van de bouw was het het hoogste gebouw in de stad. Het project van de basiliek is gemaakt door de beroemde architecten Bernaskoni en Pellegrini. Tegenwoordig trekt het gasten naar Varese, niet alleen met zijn indrukwekkende hoogte, maar ook met zijn luxueuze inrichting. De beste kunstenaars van de regio Lombardije werkten aan het versieren van de klokkentoren.
Een van de meest spectaculaire monumenten van de architectuur is de Villa Recalcati. In de 19e eeuw was het eigendom van de adellijke familie Morosini, een van de rijkste families van de stad. Aan het einde van de 19e eeuw had het gezin te kampen met financiële problemen, dus begonnen de kamers van de luxe villa's te huur. Vele beroemdheden, waaronder de beroemde actrice Eleonora Duse, bleven binnen de muren. Tegenwoordig behoort de luxe villa tot overheidsinstellingen en sommige van haar zalen worden gebruikt voor het houden van kunsttentoonstellingen.
Onder de culturele instellingen van Varese, is zeker het vermelden waard het Museum van Baroffio, waarvan de weergave religieuze kunstwerken is. Eenmaal in de stad woonde een nobele Baron Giuseppe Baroffio Dall'Aglio, die een verzamelaar was van kunstwerken over religieuze thema's. Tijdens het leven van de baron kwam zijn verzameling beschikbaar voor publieksvertoon. Tegenwoordig wordt een van de meest ongewone musea in de stad dagelijks bezocht door pelgrims uit de hele wereld.
Dit artikel over Varese is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Varese

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Varese:


Como - 19.8 km
De eerste kolonisten verschenen op het grondgebied van Como in 196 v. Chr. Gedurende enkele eeuwen in de middeleeuwen was het unieke land de reden van de strijd tussen Spanje, Frankrijk en Oostenrijk. In 1859 werd Como...
verder
Lugano - 22.9 km
Lugano is een zuidelijke stad in Zwitserland, die van de rest van het land is gescheiden door de "Monte Bre en San Salvatore" bergketen. De stad ligt aan de oever van het Lugano Meer. Lugano werd al in de negende eeuw...
verder
Locarno - 39.1 km
Locarno is een stad, die is gelegen aan de oever van het meer Lago Maggiore, aan de voet van de Alpen nok. De tweede naam van deze plek is "Stad van Vrede". Locarno kreeg deze naam na de internationale overeenkomst over...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Varese
 Varese foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Varese, Italie. Het plannen van een trip naar Varese met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.