OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

9 Hotels in Ancona

 

Reisgids Ancona - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Het schilderachtige Italiaanse stadje heeft veel interessante historische en culturele plaatsen. De verscheidenheid aan interessante wegen en excursies door Ancona trekt toeristen die getuige willen zijn van onschatbare architectonische monumenten, musea en heiligdommen.
Het symbool van de stad van de afgelopen eeuwen blijft Loggia Mercanti. De bouw van Loggia Mercanti vond plaats in het midden van de 15e eeuw. Loggia diende oorspronkelijk als gebied voor handelaren. Tegenwoordig zijn er belangrijke conferenties en recepties. Een van de belangrijke religieuze plaatsen van Ancona is de kerk van Sint Mary. Het is een typisch exemplaar van de Romaanse stijl. De kerk werd gebouwd in de 11e - en 12e eeuw, tijdens de oorlogsjaren was het een belangrijke vesting. Een ander belangrijk monument is de oude Boog van Trajan, die werd gebouwd op de top van de dam en wordt beschouwd als het belangrijkste sieraad van de haven. Het monument werd opgericht ter nagedachtenis van de Romeinse keizer, en naar hem vernoemd.
Het meest ambitieuze architecturale complex is het Ziekenhuis, dat is gebouwd in de 18e eeuw. Het beslaat een oppervlakte van meer dan 20 duizend vierkante meter. Ooit was het ziekenhuis een krachtige beschermende structuur. Daarna was het een militair hospitaal. Kunstliefhebbers kunnen van de kunstgalerie Pinacoteca Comunale genieten, waarin de werken van de grootste Italiaanse schilders uit de 18e - en 19e eeuw worden getoond.
Een van de meest ongewone culturele instellingen is het "Homer" museum voor blinden. Aangezien bezoekers het geëxposeerde kunnen aanraken, heeft het "Homer" museum geen originele meesterwerken van de beeldhouwkunst in huis. Door kopieën te presenteren kunt u echter de buitengewone vaardigheid van antieke Griekse kunstenaars komen ervaren. Diegenen die graag van de prachtige natuur genieten, kunnen naar het Parque del Conero gaan, waar vreemde planten en mooie bomen, pittoreske grotten en rotsachtige klippen te vinden zijn.
  Het Homer-museum is een zeer ongewoon cultureel instituut. Het is opmerkelijk dat het een van de weinige ter wereld is uit tactiele musea. Dit museum is opgericht in 1993 en is grotendeels gericht op mensen met een visuele beperking. Alle tentoonstellingen van het museum moeten door handen worden aangeraakt, de basis van de expositie zijn prachtige sculpturen. Onder de tentoongestelde voorwerpen bevinden zich kleine replica's van de attracties van de beroemde stad en vele unieke archeologische voorwerpen die tot op de dag van vandaag in het museum zijn bewaard.
Fans van de theaterkunst moeten een bezoek brengen aan Theatre of the Muses; het ligt dicht bij de Duomo. Dit theater is gevestigd in een spectaculair neo-klassiek gebouw uit 1827, het is een van de grootste in de regio. Door de jaren heen is het bijna niet veranderd, en net als vele jaren geleden zijn er optredens in de prachtige hoefijzervormige hal. Tegenwoordig zijn in dit theater verschillende culturele evenementen; het hele jaar door zijn er een paar balletseizoenen, maar er zijn nog steeds jazz- en symfonieconcerten.
Ancona is geliefd bij bezoekers, niet alleen voor de excursies, maar ook voor degenen die dol zijn op strandvakanties. Het bekendste stadsstrand is Palombina, de lengte is meer dan 4 km. Dit strand is ondiep, dus het is vooral populair bij gezinnen met kinderen. Op het strand zijn er zowel drukke toeristische gebieden als enkele rustige privéplaatsen.
Wandelaars moeten zeker de dag doorbrengen met het bezoeken van de heuvel van Santo Stefano. Op de top van deze heuvel is het charmante park van de Pincio, waarvan het grondgebied is gevuld met groenblijvende bomen, dus het zal interessant zijn om te bezoeken, zelfs in de winter. Het park heeft veel handige paden om te wandelen, maar er zijn ook enkele specifieke platforms die een prachtig uitzicht op de stad bieden.
De meest ongewone attractie van Ancona kan worden beschouwd als Mole Vanvitelliana - historisch gebouw, dat eigenlijk een klein kunstmatig eiland is in de vorm van een vijfhoek. Dit gebouw werd gebouwd in de eerste helft van de 17e eeuw en werd vele jaren als ziekenzaal gebruikt.
Dit artikel over Ancona is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Ancona

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Ancona:


Rimini - 90.8 km
Elke dag doorgebracht in de prachtige Italiaanse stad Rimini zal speciaal en uniek zijn, want er zijn zo veel interessante dingen hier. Entertainment en attracties zijn er voor elk wat wils.

Liefhebbers van...
verder
Perugia - 108.4 km
Perugia is een beroemde studentenstad en een toeristisch centrum, dat gasten aantrekt door zijn prachtige architectuur, evenals tal van festivals en feestdagen. Na de opening van de internationale universiteit "Palazzo...
verder
Cesena - 117.4 km
Deze stad ligt ver van de gebruikelijke toeristische routes, en op enige afstand van de kust. Maar zodra u aankomt bij Cesena, begint u te begrijpen, wat Italië is, en hoe het leeft zonder massa's toeristen, constante...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Ancona
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Ancona
 Ancona foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Ancona, Italie. Het plannen van een trip naar Ancona met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.