OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

59 Hotels in Bergamo

 

Reisgids Bergamo - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Er is een legende die zegt dat de stad mooie Bergamo door de stamvader Chidnom werd gesticht. Maar in werkelijkheid verwierf de stad zijn geweldige huidige vorm, net na de Tweede Wereldoorlog. Hoewel het nog steeds een groot aantal historische bezienswaardigheden heeft, wordt deels het verhaal van het uiterlijk van de stad bevestigt.
Het zal u niet onopgemerkt blijven, dat de stad rijk aan historische monumenten van de kunst is. Bijvoorbeeld, een prachtige en drukbezochte attractie is het antieke plein, dat wordt beschouwd als het hart van de stad. Wij vestigen uw aandacht op het feit dat de stad heeft veel mooie plaatsen kent, die tijdens de Renaissance zijn ontstaan. Er is het prachtige middeleeuwse stadhuis, de openbare bibliotheek en het prachtige plein van de kathedraal.
Op het plein is er ook de tempel van Santa Maria Maggiore, die wordt beschouwd als een van de oudste historische gebouwen. Het open Romeinse portaal, en prachtige Capella Colleoni kunt u bij een bezoek aan dit gebied bewonderen.
Paleizen. Moroni, Terzi, Medolago-Albani en Alvaro zijn prachtige paleizen van de adel van Bergamo. Het is nogmaals nodig om u te zeggen, wat een geweldige plaatsen deze stad kent.
  Bergamo is niet alleen beroemd om zijn architecturale monumenten, maar ook om zijn prachtige parken. Een van de mooiste wordt beschouwd als North Park Adda, het werd in 1973 opgericht op bevel van de stadsbestuurders. Het gebied van dit prachtige park is meer dan 5600 hectare; het grondgebied van het park is bedekt met verschillende interessante wandelroutes. Tijdens de wandeling kun je niet alleen zeldzame planten zien, maar ook interessante historische bouwwerken, waaronder dammen en krachtcentrales, die meer dan honderd jaar geleden werden gebouwd.
Bergamo is een van de weinige Italiaanse steden met perfect bewaard gebleven middeleeuwse vestingwerken. Een van de meest interessante objecten is de Venetiaanse muur, die werd gestart in het midden van de 16e eeuw. Voor de bouw van deze muur is een enorme hoeveelheid geld uitgegeven, in de loop van de jaren moesten de burgers de stadskas enorme bijdragen betalen. Na zijn voltooiing sloeg de muur met zijn grootte; de lengte is meer dan 6000 meter, en de maximale hoogte bereikte 50 meter. Aan het einde van de 20e eeuw werd de Venetiaanse muur volledig gerestaureerd, tegenwoordig is het een belangrijk historisch monument.
Een ander interessant symbool van Bergamo - kabelspoorweg die de oude en nieuwe delen van de stad met elkaar verbindt. Het laagste station van de kabelbaan bevindt zich aan de Viale delle Mura, en de top ligt niet ver van de kerk van Santa Maria Maggiore. De kabelbaan is erg populair bij toeristen; tijdens de reis is het mogelijk om prachtige panoramische foto's van de stad te maken. Ervaren toeristen adviseren om zo vroeg mogelijk kaartjes te kopen om comfortabel bij de ramen te zitten.
Niet alle toeristen weten dat er in Bergamo een zeer mooie botanische tuin is, vernoemd naar Lorenzo Roth. De tuin is vrij klein, het heeft een heel mooi ontwerp en een verscheidenheid aan interessante planten. Omdat de botanische tuin op de heuvel ligt, opent een prachtig uitzicht op de benedenstad tijdens de rondleidingen. Voor bezoekers is de tuin uitgerust met comfortabele zitjes; veel houten bankjes zijn te vinden in de tinten.
Niet ver van het oude stadhuis is de toren La Torre Civica, sinds de bouw ervan, het blijft de hoogste structuur in de stad. In de 16e eeuw, na talrijke reconstructies, was de torenhoogte al 57 meter, tegenwoordig is zijn top voorzien van een uitstekend observatiedek. Bezoekers kunnen het beklimmen via een speciale lift die een paar jaar geleden was uitgerust, of via de steile trappen naar de top van de toren klimmen.
Onder de culturele instellingen is het Bergamo Archeologisch Museum vermeldenswaardig, de eerste expositie werd gevormd in 1561. Gedurende de eerste 200 jaar werd de verzameling archeologische voorwerpen opgeslagen in het oude stadhuis en sindsdien heeft het museum zijn locatie verschillende keren gewijzigd. Sinds 1960 is het museum gevestigd in het paleis van Visconti, dat op zich een waardevol historisch object is.
Dit artikel over Bergamo is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bergamo

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bergamo:


Monza - 33.6 km
Monza ligt in de buurt van Milaan. Deze stad is goed bekend bij alle fans van de Formule 1, omdat het belangrijkste circuit ‘Autodromo Nazionale di Monza’ hier is gevestigd. De eerste nederzettingen op het...
verder
Milaan - 45.3 km
Ondanks dat het aangezicht van het tegenwoordige Milan wordt bepaald door het verschijnen van moderne architectuur, kunt u in deze stad een groot aantal historische bezienswaardigheden en attracties vinden. Bij een...
verder
Como - 47.1 km
De eerste kolonisten verschenen op het grondgebied van Como in 196 v. Chr. Gedurende enkele eeuwen in de middeleeuwen was het unieke land de reden van de strijd tussen Spanje, Frankrijk en Oostenrijk. In 1859 werd Como...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Bergamo
 Bergamo foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bergamo, Italie. Het plannen van een trip naar Bergamo met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.