OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

4 Hotels in Imola

 

Reisgids Imola - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Imola is een klein provinciestadje, dat bezoekers trekt door zijn oude architectonische bezienswaardigheden, prachtige musea en onvergetelijke landschappen. Echter, deze feiten zijn niet de redenen voor de populariteit van deze plaats. Er is een weg die wordt gebruikt in een van de fasen van Formule 1 competitie vlakbij de stad. Tijdens de wedstrijd, neemt de bevolking van de stad meerdere malen toe. Fans van deze sport en sportliefhebbers komen naar Imola uit verschillende delen van de wereld. In 1988 gebeurde een tragedie op de snelwegen van Imola. Een beroemde chauffeur Ayrton Senna overleed daar na een auto-ongeluk.
Bij de beschrijving van de bezienswaardigheden van de stad, we kunnen gewoon niet anders dan "Castelli Rocca Sforzesca di Imola" noemen, die gelegen op het centrale plein van de stad. De bouw van het kasteel begon in 1332. Voorafgaand aan dit dit gebied werd bezet door de stad forttoren. Tijdens de Renaissance begonnen nieuwe militaire faciliteiten op het grondgebied van de stad en hun bescherming vereiste meer grootschalige gebouwen voor de verdediging. De bouw van het kasteel werd geregisseerd door de beroemde militaire persona Gian Galeazzo Sforza. Het kasteel is vernoemd ter ere van zijn schepper. Deze krachtige voorziening heeft weten te overleven tot in onze dagen, het wist te overleven na talrijke aanvallen en vele malen speelde het kasteel een cruciale rol tijdens de verdediging van de stad. In het begin van de 20e eeuw speelde het kasteel de rol van gevangenis voor nazi-criminelen. Tegenwoordige is het gebouw volledig omgebouwd tot een museum complex.
De Santo Domenico kerk is ook de aandacht van toeristen waard. Het werd gebouwd in het midden van de 15e eeuw. Dit is een elegant gotisch gebouw, waarvan de belangrijkste decoratie een prachtig portaal is. De kathedraal van San Cassiano is het oudste gebouw in Imola. Het gebouw werd voltooid in de 11e eeuw. Tijdens zo'n lange geschiedenis is de kerk meerdere malen herbouwd, maar het is erin geslaagd om zijn originele vorm te behouden. Vlakbij de kerk is een bibliotheek geopend. U kunt daar eerste edities van oude boeken en onschatbare manuscripten zien.
  Naast een oud fort heeft de stad nog steeds veel unieke gebouwen uit de 15e eeuw. Een van de oudste gebouwen in de stad is de kerk van St. Augustine, die werd gebouwd in de 13e eeuw. In deze kerk zijn er veel originele elementen van design en unieke religieuze relikwieën, die vandaag door absoluut iedereen te bewonderen zijn.
Liefhebbers van architectuur zullen zeker genieten van de prachtige paleizen van Riario en Volpe. De laatste is ook bekend bij veel reizigers onder de niet-officiële naam van 'The Fox Palace'. In veel oude paleizen van tegenwoordig zijn open interessante musea, die bezoekers een rijke verzameling oude kunstwerken, antiek meubilair en andere intrigerende voorwerpen uit de oudheid presenteren.
Fans van kunst zullen geïnteresseerd zijn om het Museum van Risorgimento te bezoeken, dat zich ook in een stijlvol paleis bevindt. Hier ziet u prachtige schilderijen en wandtapijten van lokale ambachtslieden. Sommige kunstwerken zijn meer dan 300 jaar oud.
Reizigers met kinderen in Imola zullen geïnteresseerd zijn om het Museum of Science te bezoeken. Er zijn veel originele interactieve exposities in. Tijdens de excursie worden bezoekers aangeboden om zelf interessante experimenten te doen. De rondleiding door dit museum belooft ongelooflijk cognitief te worden, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen.
In de directe omgeving van de stad ligt de oude wijnmakerij Tre Monti, wiens naam uit het Italiaans letterlijk vertaald wordt als 'Drie bergen'. Het is ook een populaire bezienswaardighedenfaciliteit. In dit wijnhuis worden spannende excursies georganiseerd voor toeristen. Tijdens de tour zullen vakantiegangers worden aangeboden om een ​​wandeling te maken door de oude wijngaarden. Net zoals vele jaren geleden worden chemische kunstmeststoffen tegenwoordig helemaal niet gebruikt. Naast wijn wordt grappa ook in deze oude fabriek geproduceerd. Een uitstekende winkel werkt hier.
Naast historische bezienswaardigheden staat Imola bekend om zijn pittoreske natuurlijke plaatsen. In de buurt van de stad is er een enorme selectie aan interessante plekken om te wandelen en te fietsen. Als u niet ver buiten de stad wilt gaan, kunt u een wandeling maken door het prachtige Parco Tozzoni. Het is erg groot en mooi en op zijn grondgebied zijn er enorme dennenbomen, evenals vele andere interessante planten en bomen. Hier kunt u gemakkelijk een plaats vinden voor een afgelegen vakantie.
Dit artikel over Imola is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Imola

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Imola:


Bologna - 32.5 km
Bologna heeft een groot aantal prachtige middeleeuwse meesterwerken bewaard, en de stad zelf kan gewoon middeleeuws worden genoemd. Ze is nog steeds omgeven door een enorme bakstenen muur met een hoogte van ongeveer 6...
verder
Ravenna - 40.5 km
Deze stad is rijk aan historische en architectonische complexen, die van oudsher toeristen trekken van over de hele wereld. Hier vindt u oude kerken en graven die hebben overleefd uit de oudheid. Velen van hen werden...
verder
Cesena - 49.4 km
Deze stad ligt ver van de gebruikelijke toeristische routes, en op enige afstand van de kust. Maar zodra u aankomt bij Cesena, begint u te begrijpen, wat Italië is, en hoe het leeft zonder massa's toeristen, constante...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Imola
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Imola
 Imola foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Imola, Italie. Het plannen van een trip naar Imola met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.