OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

17 Hotels in Vicenza

 

Reisgids Vicenza - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Vicenza is een hoofdstad van de gelijknamige provincie in de regio Veneto. Deze stad ligt op 60 kilometer van Venetië en op 200 km van Milaan. Vicenza is een stad van het wereldwijde historische en culturele erfgoed en daarom werd het in de UNESCO-lijst opgenomen in 1994.
De beroemde architect van de XVI eeuw Andrea Palladio heeft deelgenomen aan het ontwerpen van huizen en andere gebouwen in Vicenza. Hij creëerde ook projecten voor tal van paleizen, luxe villa's en openbare voorzieningen. In Pinacoteca di Palazzo Chiericati kunt u werken zien van de niet minder grote kunstenaar Giovanni Battista Tiepolo. Vergeet ook niet om de openbare gebouwen, de Basiliek Palladiana, de Rotonda Villa en de Palazzo Leoni Montarani bezoeken. Het museum daar heeft een grote collectie van iconen, gemaakt door Russische kunstenaars. U kunt ook door de La Loggia del Capitanio worden aangetrokken. Dit gebouw is gelegen op het centrale plein, dat nu voor de gemeenteraad van de stad wordt gebruikt. In dit gebouw zijn er evenwel vele musea.
Het Olimpico Theater is een van de beroemdste werken van de grote architect Andrea Palladio. Het gebouw is gemaakt in XVI eeuw en wordt nog steeds gebruikt voor theatervoorstellingen en concerten die traditioneel veel aandacht trekken waardoor men altijd van een storm van applaus verzekerd is.
Vicenza is een stad van goud. Hier is de productie van handgemaakte gouden sieraden geconcentreerd. Ieder jaar is er drie keer een thematische beurs, die ambachtslieden en kopers uit de hele wereld trekt.
Naast de sieraden is de stad beroemd om zijn textiel-, metallurgie-, pulp-, papier- en farmaceutische industrie. Vicenza produceert ook chemische en synthetische vezels en vele soorten apparatuur.
  Een van de mooiste plekken in de stad is Parco Querini, een rustige, groene oase in het hart van de stad. Wandelen door dit park kan een opwindende excursie worden, met uitzondering van de weelderige bomen en planten. Op zijn grondgebied zijn er veel interessante historische gebouwen. Onder hen is er een prachtige tentoonstellingsruimte, die werd gebouwd in 1820. Ook, op het grondgebied van het park is de kerk van Santa Maria in Aracoeli, die werd gebouwd in de late 17e eeuw. In de directe omgeving van het park ligt het prachtige Querini-paleis. Het is verbonden met het park, door een pittoresk pad versierd met oude monumenten. Dit prachtige park werd beschikbaar voor openbare recreatie, relatief recent, in 1971.
In de verscheidenheid van architecturale structuren verdient de Torre Bissar aandacht. Het werd gebouwd in 1174 en is vandaag een van de oudste gebouwen in de stad. Verrassend genoeg is deze toren, die 82 meter omhoog gaat, op wonderbaarlijke wijze bewaard gebleven tijdens de sterkste aardbeving in 1374. Hij bleef intact tijdens de Tweede Wereldoorlog. De oude toren met een klok is al enkele honderden jaren een van de belangrijkste historische symbolen van de stad.
Degenen die van ongewone excursies houden, moeten naar de omgeving van Vicenza, waar de charmante Villa da Schio zich bevindt. Het is gelegen in de uitgestrekte oude tuin, die van niet minder belang is dan de villa zelf. De belangrijkste waarde van deze plaatsen is de oude wijnmakerij, die was uitgerust in een kunstmatige grot. Deze grot is nog steeds versierd met bekwame fresco's. Vandaag is de oude villa volledig gerenoveerd tot een wijnmakerij. Tijdens excursies, zullen bezoekers worden aangeboden om naar de kelder te gaan, en dan kijken in de grot waar de wijnen worden gefermenteerd.
In het hart van de historische wijk Vicenza ligt de prachtige kerk van San Vincenzo. Het kreeg zijn naam ter ere van de patroonheilige van de stad. Deze kerk maakt deel uit van het grote architecturale complex Monte di Pieta, dat werd gebouwd in de 16e eeuw. De kerk maakt indruk met zijn strenge middeleeuwse uiterlijk. De architectuur combineert subtiele elementen van barok en gotiek. Deze oude kerk valt ook op door het feit dat het nog steeds diensten in het Latijn heeft.
Dit artikel over Vicenza is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Vicenza

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Vicenza:


Padua - 30 km
Volgens een versie was de stichter van deze stad een machtige krijger Antinori, wiens graf nog niet is gevonden door archeologen. Dit is een belangrijk cultureel centrum en de thuisbasis van vele grote artiesten....
verder
Verona - 45.1 km
Een gezellig stadje, de geboorteplaats van de wereldberoemde Shakespeare Romeo en Julia. Door het aantal bezienswaardigheden en het architecturale erfgoed concurreert Verona met Milaan en Rome.

Het...
verder
Mestre - 54.4 km
Mestre is een charmant klein stadje in Noord-Italië. Venetië ligt zeer dicht bij Mestre. Beide steden zijn verbonden met een grote spoorbrug genaamd de "Brug van Vrijheid". Het centrum van de stad is afgesloten voor...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Vicenza
 Vicenza foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Vicenza, Italie. Het plannen van een trip naar Vicenza met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.