OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

11 Hotels in Agropoli

 

Reisgids Agropoli - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De geschiedenis van deze mooie Italiaanse stad begon in de 6e eeuw, toen Agropoli werd bestuurd door een machtige lokale familie. Gedurende haar geschiedenis was de stad verscheidene keren aangevallen door piraten die Agropoli wilden veranderen in hun basis. De oude poorten, vandaag de dag één van de meest opmerkelijke architecturale bezienswaardigheden van de stad, doen nog denken aan die tijd. 
 Agropoli is een kleine stad met een bevolking van ongeveer 25 duizend inwoners. In de zomer dagen neemt het aantal mensen in drievoud toe en twee derde van de aanwezigen zijn toeristen. Het milde klimaat en de ruime stranden hebben al jaren bezoekers uit Europese landen aangetrokken. In de zomer verandert deze kleine stad in een centrum van vermaak, waar het leven dag en nacht doorgaat. 
De hele kust bestaat geheel uit stranden. In de omgeving bevinden zich restaurants, handelscentra en entertainment complexen. Reizigers, die genieten van actieve rust, zullen zeker houden van deze plek, omdat ze  hier gemakkelijk sportcentra, moderne zwembaden en attractieparken kunnen vinden. Gasten die liever van het nachtleven genieten, moeten de discotheken, de dansgebieden en nachtclubs bezoeken. Agropoli kan zelfs meest exotische keuken kenners verassen- lokale restaurants serveren verschillende gerechten met verse zeevruchten, truffels, gerechten gemaakt van vlees en, zonder twijfel, de beste Italiaanse wijnen en verfijnde desserts. 
 Als men genoeg heeft gehad van het nachtleven, heeft de stad ook een aantal historische bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Onder de religieuze gebouwen zijn de kerk van Sint Peter en Sint Paulus, gebouwd in de 6de eeuw, en de kerk van Sint Maria van Constantinopel uit het begin van de 16e eeuw. Veel bezienswaardigheden in deze stad zijn gemaakt ten tijde van het Byzantijnse Rijk - een middeleeuws fort, talrijke begraafplaatsen en zijn verdedigingswerken.
  De belangrijkste religieuze attractie van de stad is de magnifieke kerk van St. Mary Draperis; het is niet formidabel, maar toch aantrekkelijk vanwege de prachtige inrichting. Deze kerk heeft antieke muurschilderingen behouden, evenals praktisch alle originele decoraties. Het bevindt zich op een van de heuvels in de buurt van de kust en er zijn een paar natuurlijke observatiebakken op het terrein. Mary wordt beschouwd als de patrones van de stad, en dus wordt er elk jaar op 24 juli een feestelijk en ongelooflijk interessant feest gehouden ter ere van haar.
Een van de oudste gebouwen van de stad wordt beschouwd als de St. Peter en St. Paul's Church. De constructie is voltooid in 593 AD en deze kerk wordt gewaardeerd om zijn unieke architectuur en de geest van de oudheid. Ter ere van deze heiligen wordt op 29 juni een interessant jaarlijks feest gehouden in de stad. Het festival gaat gepaard met straatvoorstellingen, gastronomische evenementen en verschillende masterclasses, die bezoekers vertrouwd maken met de inheemse cultuur.
De belangrijkste historische plaats van de stad wordt beschouwd als het Aragonese kasteel, dat werd gebouwd in de 15e eeuw; het bestuderen van al zijn functies duurt meer dan een dag. Het bevindt zich op de top van de heuvel; om het fort te bereiken moet men eerst een lang pad van trappen overwinnen. Een groot aantal nieuwsgierige verrassingen wacht de reizigers af, want ze kunnen niet alleen een gratis wandeling maken door de omgeving, maar ook de verzameling van verschillende kunstobjecten binnen evalueren. Vaak zijn er interessante culturele evenementen op het terrein, bijvoorbeeld, je kunt komen voor een rockconcert, of zelfs voor een klassiek muziekevenement. De pittoreske historische locatie is ideaal voor wandelwandelingen en er zijn talloze mooie observatieplatforms waar de toeristen graag foto's van de kust maken en de zonsondergang bekijken.
Onder de musea van de stad valt Palazzo Civico delle Arti het meest op. In dit prachtige Arts Palace bevindt zich een rijke en gevarieerde tentoonstelling collectie. Bijna alle begane grond hiervan wordt ingenomen door het Historisch museum. Verschillende archeologische artefacten, die werden gevonden tijdens het onderzoek naar het grondgebied van de stad, worden ook gepresenteerd in dit museum.
Dit artikel over Agropoli is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Agropoli

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Agropoli:


Sorrento - 59.9 km
Sorrento is een echte culturele schat van Italië. Hier vindt u een groot aantal musea en theaters, historische gebouwen en monumenten. Dat kan een reiziger gewoon niet onverschillig laten. Capo di Sorrento is een...
verder
Napels - 82 km
Deze stad is al lang bekend als een populaire vakantiebestemming, het leven gaat hier dag en nacht door en er zijn altijd veel bezoekers, elk moment van het jaar. Velen noemen Napels de hoofdstad van kunst en...
verder
Bari - 179.8 km
Ondanks het feit dat Bari een vrij grote moderne stad is, heeft het een onbeschrijfelijke sfeer van comfort, meestal aan kleine steden voorbehouden. Naast de oude gebouwen en de strenge gotische kastelen ziet u de...
verder

Onze diensten
 Agropoli foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Agropoli, Italie. Het plannen van een trip naar Agropoli met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.