OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Crans-Montana

 

Reisgids Crans-Montana - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Crans-Montana is een internationaal bekend ski-resort dat het hele jaar lang open is. Deze plaats ligt op 1500 meter boven de zeespiegel op de zuidelijke helling van de Berlijnse Alpen. De stad is van oudsher gekozen als de plaats voor het uitvoeren van internationale congressen en beroemde sportwedstrijden. Elk jaar herbergt deze stad prestigieuze Internationale FIS Cup wedstrijden.
Crans-Montana beschikt over moderne vereenvoudigde architectuur die zich harmonieus verenigd met het berglandschap. Vanaf 1893 trekt deze stad een breed scala aan reizigers: rijke heren, evenals groepen jongeren die komen om te gaan skiën. In deze prachtige besneeuwde streek zal iedereen verliefd worden op het panoramisch uitzicht op de Matterhorn en de Mont Blanc, Rona Vallei en Dent Blanche.
Het winter vakantie seizoen begint eind november en duurt tot half april.
Er is een groot gebied voor ervaren skiërs. Er is een doordacht systeem van liften. Het systeem van de ski funiculars is hier zeer attent. Naast de skipistes zijn er uitstekende mogelijkheden voor degenen die graag kiezen om op de vlakte te rijden.
Crans-Montana is perfect voor beginners en voor sportliefhebbers met het gemiddelde niveau van opleiding. Er is een speciale ruimte voor het Snowboarden (halfpipes en snow-parken).
Er zijn bijzondere uitdagende tracks in kleine hoeveelheden: de weg in de buurt van La Toula en Bella Lui.
Naast deze, werd enkele jaren geleden een fan-park georganiseerd, de oppervlakte hiervan bereikte 25.000 vierkante meter. Berghellingen van het fan-park hebben 4 speciale zones voor een picknick.
Naast het skiën van de berg af, kan men in Crans-Montana een drukke nacht beleven en het culturele leven bezichtigen en worden er regelmatig festivals, evenementen en grote tentoonstellingen gehouden.
  In de stad ligt het beroemde congrescentrum Le Regent, waar regelmatig belangrijke politieke en sociale evenementen plaatsvinden. Op bepaalde tijden kan iedereen dit centrum bezoeken. Voor toeristen is het een opwindende excursie. Ze kunnen in de zalen kijken waar de toespraken van beroemde politici plaatsvinden en leren ook veel interessante feiten uit de geschiedenis van het congrescentrum.
In de directe omgeving van het resort bevindt zich het beroemde uitgaanscentrum Evionnaz. Op zijn grondgebied is het grootste labyrint van Europa. Ook zijn er interessante animaties voor het hele gezin. Dit entertainmentcomplex zal liefhebbers van outdoor-activiteiten aanspreken. Daarin kan men de hele dag comfortabel rusten.
Niet minder interessant is een reis naar lokale zoutmijnen. Een paar decennia geleden waren ze actief bezig met het delven van zout en nu zijn de mijnen omgebouwd tot een museum. Zijn bezoekers zullen worden verteld over de ontwikkeling van mijnen in verschillende stadia, en ze zullen ook enkele elementen van de uitrusting in de mijnen kunnen zien.
Fans van wandelingen op historische plaatsen moeten naar het nabijgelegen dorp Mund gaan. Al enkele honderden jaren blijft het belangrijkste levensonderhoud voor haar mensen de teelt van saffraan. In dit dorp zijn veel prachtige oude gebouwen die je tijdens een wandeling kunt bewonderen. In een van de prachtige historische gebouwen van vandaag is het Museum van Saffraan. In dit dorp moeten reizigers zeker een van de gespecialiseerde winkels bezoeken en een klein zakje met de wereldberoemde kruiden kopen.
Een zeer ongebruikelijke natuurlijke attractie is te zien in de stad San Leonard, die ook dicht bij het resort ligt. Hier is het grootste ondergrondse meer van Europa. Het oppervlak is ongeveer 6000 vierkante kilometer. Dit meer ligt in een enorme grot met een lengte van meer dan 300 meter. Hier worden interessante excursies voor toeristen georganiseerd, waarbij ze niet alleen het rustige oppervlak van het meer, maar ook de belangrijkste bewoners van de grot - vleermuizen kunnen bewonderen. Deze grot werd recent ontdekt door onderzoekers in 1943. De laatste jaren is het waterpeil in het ondergrondse meer aanzienlijk afgenomen.
Dit artikel over Crans-Montana is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Crans-Montana

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Crans-Montana:


Montreux - 44.7 km
De Zwitserse stad Montreux heeft al lang geleden de harten van duizenden toeristen veroverd. Het prachtige uitzicht op besneeuwde bergtoppen, mooie meren en eindeloze wijngaarden, deze verbazingwekkende verscheidenheid...
verder
Interlaken - 51.7 km
Interlaken is een populair resort in een skigebied, dat vanaf de 19e eeuw meerdere bezoekers heeft aangetrokken. Hier vindt u onvergetelijke landschappen en een prachtige natuur. De locatie van de stad is echt prachtig....
verder
Chamonix-Mont-Blanc - 62.9 km
Tegenwoordig staat de gemeente van Chamonix bekend als een van de belangrijkste centra van toerisme en wintersport in de Alpen van Frankrijk. Hier hebben de eerste Olympische Winterspelen inde geschiedenis van de sport...
verder

Onze diensten
 Crans-Montana foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Crans-Montana, Zwitserland. Het plannen van een trip naar Crans-Montana met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.