OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

69 Hotels in Palermo

 

Reisgids Palermo - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Dit is een mooie en originele stad, het echte hart van Sicilië. Het "Norman" paleis, waarvan de bouw werd gestart door de Arabieren, is het symbool van de stad. Volgens het plan was het bedoeld om een perfect versterkte burcht te zijn, en in het resultaat werd een luxueuze residentie gebouwd die de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad werd. Palermo is erin geslaagd om de vele historische monumenten te behouden, en elk van hen heeft een grote belangstelling van bezoekers.
In de stad vindt u tal van oude kerken en kathedralen, de meest bekende daarvan zijn de kerk "Santa Maria dell'Ammiraglio", de kerk van San Cataldo, de kerk "La Mortarana" en de kathedraal "il Duomo", die beroemd is tot ver buiten de landsgrenzen. Een interessant feit is dat de meerderheid van de religieuze gebouwen in Palermo werden gemaakt op de plaats van de islamitische moskeeën. De "Kapucijner catacomben" zijn een van de donkerste en meest symbolische plekken van de stad. Dit is een echte ondergrondse stad, die werd gebouwd door monniken in de middeleeuwen. De unieke eigenschappen van het ondergrondse klimaat maakte het mummificeren van lichamen echt simpel. Dus veel jaren werden de catacomben beschouwd als de meest prestigieuze plek voor een begrafenis. Tegenwoordig hebben de tunnels ongeveer 8000 sarcofagen.
Na de donkere tunnels kunt u naar de markten van Palermo gaan, die de bezoekers altijd verwonderen door hun schoonheid en de rijke keuze aan producten. Ze zijn meer op luxe beurzen dan op traditionele Italiaanse markten. De "La Vucciria Markt" biedt de beste schaal - en schelpdieren, en de "Mercato di Capo" heeft een afdeling met kleding en accessoires voor de kruidenier. Natuurliefhebbers kunnen een wandeling naar de "San Pellegrino" berg maken om echte sinaasappelbomen, valleien en mooie bergbeken te zien.
  Een originele architectonische attractie is Cuba Palace. Gebouwd in de 12e eeuw, was het al vele jaren de residentie van de Siciliaanse koningen. De naam van het paleis is afgeleid van de regelmatige kubusvorm; het is ontworpen in de beste tradities van de Moorse stijl. Veel elementen van de originele decoratie van het gebouw zijn bewaard gebleven. Nu herbergt het oude paleis een interessant museum gewijd aan de Arabische cultuur.
Een ander levendig monument uit de vroege Middeleeuwen is het Zisa-paleis dat meer dan 800 jaar geleden werd gebouwd. Dit magnifieke paleis werd gebouwd op bevel van koning Willem I, die het later als jachtverblijf gebruikte. In de loop van de jaren is het paleis vele malen verbouwd, waardoor het zijn oorspronkelijke uiterlijk bijna volledig verloor. Tegenwoordig wordt het gekenmerkt door typische klassieke middeleeuwse kenmerken. Dit paleis is open voor het publiek en herbergt het Museum van Islamitische Kunst.
Theaterfans moeten zeker het Teatro Massimo Vittorio Emanuele bezoeken. Het is het grootste operahuis van Italië en een van de grootste in Europa, waar regelmatig opera-zangers van wereldklasse worden ontvangen op het podium. Het weelderige operahuis werd gebouwd in de late 19e eeuw. Het bezet een zeer mooi klassiek gebouw aangevuld met originele elementen van decoratie in de oude Griekse stijl. In de omgeving is een kleine aangelegde tuin, evenals enkele mooie goed bewaard gebleven oude sculpturen.
De stad heeft veel interessante musea en het International Puppet Museum verdient speciale aandacht. Opgericht in 1975, biedt het museum vandaag een uitgebreide expositie met meer dan 4.000 exposities. Hier zie je prachtige poppen uit verschillende landen van de wereld. In het museum kun je ook veel andere ongebruikelijke tentoonstellingen over poppentheaterkunst ontdekken.
Niet minder interessant is het Archeologisch Museum, dat de naam draagt ​​van Antonio Salinas. De locatie is een luxe 17e-eeuws gebouw, dat oorspronkelijk dienst deed als klooster. Honderden unieke tentoonstellingen worden verzameld binnen de muren van het pittoreske gebouw. Een van de meest waardevolle is een paneel uit de 3e eeuw met de afbeelding van Orpheus. Na de excursie moeten de gasten van het museum zeker een wandeling maken door de binnenplaats, die is versierd met sierplanten en antieke beeldhouwwerken.
Dit artikel over Palermo is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Palermo

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Palermo:


Sicilie - 56.3 km
Het eiland Sicilië is een mooie plaats in Italië met de sporen van vele eeuwen en tijdperken. Vele jaren geleden trok Sicilië een groot aantal invallers. Op het grondgebied van de stad woonden de Romeinen, Grieken,...
verder
Catania - 166 km
Catania is gelegen in het oostelijke deel van Sicilië, vlakbij de vulkaan Etna. Het leven van de stad is volledig afhankelijk van de stemming van de glorieuze vulkaan. Tijdens zijn lange geschiedenis is Catania gewoon...
verder
Messina - 191.4 km
De geschiedenis van de stad Messina is gehuld in vele fascinerende mythen en legenden. Dit is een echte stad van sprookjes, een betoverende en mysterieuze plaats. Volgens een van de verhalen, gooide boze Neptunus zijn...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Palermo
 Palermo foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Palermo, Italie. Het plannen van een trip naar Palermo met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.