OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

34 Hotels in Viareggio

 

Reisgids Viareggio - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Viareggio is een gezellig badplaats die reeds in de 12e eeuw bezoekers trok, en het was altijd erg populair onder de Europese reizigers. Elk voorbijgaand jaar komen meer en meer toeristen liever naar deze prachtige stad. Aanvankelijk had Viareggio de status van havenstad, tegenwoordig is dit het grootste centrum van de scheepsbouw in het land.
Voor gasten er is een breed scala aan activiteiten, excursies en routes. Bovendien heeft de stad het jaarlijkse Italiaanse carnaval. Het bijwonen van dit wonderlijke feest is een waar avontuur. Voor een paar dagen wordt de stad ondergedompeld in een sfeer van plechtigheid en de muziek. De lokale bevolking en toeristen genieten van een feestelijke maaltijd en dansen in de straten van de stad.
Liefhebbers van extreme sporten komen meestal naar Viareggio om Alpi Apuane te zien. Alpinisten proberen van oudsher deze bergtoppen te veroveren, vanwaar ze van een prachtig uitzicht op de stad en de voorsteden kunnen genieten. En liefhebbers van muziek kunnen de opmerkelijke voorstad van Viareggio zien. Daar is er de villa waarin de geniale componist Giacomo Puccini. Er is een klein museum, waar u prijzen en troffeën van de componist en zijn verzameling van muzikale manuscripten en meesterwerken vindt.
Van het intensieve programma van tour routes tijdens uw vakantie kunt met het ontspannen op het strand, een bezoek aan restaurants of een wandeling door de schaduwrijke straten van de stad combineren. Gasten van de stad zijn traditioneel verbaasd over het grote aantal oude kerken dat tijdens een wandeling in Viareggio is te zien. Eigenlijk zijn er meer dan honderd kerken in deze stad. Viareggio is de ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. U hoeft alleen maar uw favoriete entertainment te kiezen en van de prachtige natuur, het milde klimaat en de schoonheid van deze prachtige oude stad te genieten.
  Een van de drukste plekken in de stad is de dijk. De lengte is meer dan drie kilometer. Hier ziet u een reeks prachtige historische gebouwen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog leed dit deel van de stad het minst. Nu zijn in veel luxe gebouwen met geschiedenis prestigieuze hotels en restaurants gevestigd. Er is ook een grote selectie aan winkels aan het water.
Een van de meest ongewone attracties zijn de oude marmergroeven, waarvan de ontwikkeling begon in de Romeinse tijd. Hier haalden ze waardevol marmer eruit, dat werd gebruikt voor het afwerken van de meest luxueuze gebouwen. De marmerreservaten op deze plaatsen behoren tot de grootste ter wereld. Zelfs nu stopt de productie niet. Deze bezienswaardigheid werd relatief recent beschikbaar voor toeristen. In de buurt van de steengroeve konden onderzoekers vele interessante archeologische artefacten ontdekken.
Een van de historische attracties van Viareggio is het vermelden waard Villa Bourbon. Het wordt beschouwd als een van de mooiste architectonische meesterwerken van de stad. Een paar jaar geleden werd deze luxe villa met een interessante binnenhuisarchitectuur omgebouwd tot een kunstmuseum. Nu worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd van beroemde jonge schilders. Een ander interessant kenmerk van het elegante herenhuis is de omliggende uitgestrekte tuin. Een wandeling er doorheen geeft veel onvergetelijke indrukken.
De middeleeuwse Mathilde-toren, die in 1534 werd gebouwd, blijft het permanente historische symbool van de stad. Volgens beschikbare historische gegevens was eerder op de site van deze toren een groot kasteel. In de Middeleeuwen was het echter al in puin. De middeleeuwse toren werd gebouwd vanaf het wrak van dit kasteel. Gedurende vele jaren was het de belangrijkste verdedigingsstructuur in de stad. In de 19e eeuw huisvest deze toren een gevangenis en tegenwoordig worden in het gebouw van de middeleeuwse toren vaak tentoonstellingen en andere culturele evenementen gehouden.
Een van de mooiste plekken in Viareggio is het historische park Pineta Di Ponente. Het park werd gesticht in 1747 en moest de stad beschermen tegen de koude zeewind. Al honderden jaren is de charme van het park alleen maar toegenomen. Op zijn grondgebied is er een prachtige kunstmatige vijver met lokale zwanen. In het warme seizoen is het park altijd versierd met luxueuze landschappen.
Dit artikel over Viareggio is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Viareggio

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Viareggio:


Lucca - 20.4 km
Lucca is een charmante Italiaanse stad in Toscane, die niet ver van Pisa is gelegen. De stad werd gesticht op de plaats van de Ligurische nederzetting en het Romeinse militaire kamp. Lucca was altijd al een uitstekende...
verder
Pisa - 20.6 km
Dit is een prachtige Italiaanse stad, het belangrijkste symbool ervan is de beroemde "Torre di Pisa". Echter, naast dit unieke architectonische gebouw zijn er echt veel interessante plaatsen in deze stad - musea,...
verder
Livorno - 35.8 km
Livorno is een stad in Italië aan de Ligurische kust. Dit is de belangrijkste haven van Italië.

U kunt tal van resorts van Livorno over het water bereiken. Alle plaatsen beschikken over een goed ontwikkelde...
verder

Onze diensten
 Viareggio foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Viareggio, Italie. Het plannen van een trip naar Viareggio met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.