OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

51 Hotels in Genoa

 

Reisgids Genoa - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Genua is de hoofdstad van de provincie Ligurië in Italië. Dit is een havenstad die een groot economisch belang voor hele land heeft. De vuurtoren «la Lanterna», die is gelegen in de haven van Genua, is een van de vele lokale attracties.
Genua is een centrum van scheepsbouw en de zware industrie. Deze stad is de stad van universiteiten, toerisme en een wetenschappelijk centrum. In 2004 droeg Genua de titel van Culturele Hoofdstad van Europa. Daarnaast heeft de stad een ontwikkelde voedingsindustrie (voornamelijk voor de productie van talloze recepten van pasta's) en de visserij.
De haven van Genua is vooral mooi tijdens zonsondergang. De oude haven verbergt een echte schat - het paleis San Giorgio Palazzo, dat werd gebouwd in de XIIIe eeuw, naar alle canons van de Renaissance-architectuur. Tijdens het lopen door het historische centrum van de stad kunt u middeleeuwse gebouwen omgeven door muren en huizen van XIVe eeuw zien. In het "Palazzo Spinola di Pellichcheriya" ligt de "Nationale galerij van Ligurië". Het interieur van de galerie muren werdt in de barokke stijl gemaakt, in het gebouw ziet u één en al zeer kostbare en waardevolle meubilair. De "galerij van spiegels" heeft groot belang in Genua en het is ook een populaire toeristische bestemming.
Naar de Garibaldi straat wordt verwezen, als één van de meest bekende straten van Italië omdat bijna elke stad in dit land een straat heeft met de dezelfde naam. In de veertiende eeuw woonde de meeste edele en rijke mensen van Genua in deze straat.
Een nieuw museum wordt voor de bezoekers in een onderzeeër "Nadzario Sauroge" geopend. Deze onderzeeër werd uit de Italiaanse marine gedemobiliseerd en overgebracht naar het Museum van Zee.
  Genua heeft vele schilderachtige wijken die perfect zijn om te wandelen. Een van de mooiste en herkenbaarste is de wijk Boccadasse. Het ligt aan de boulevard van Corso, Italië. De belangrijkste kenmerken van deze wijk zijn historische huizen waarvan de gevels in felle kleuren zijn geschilderd. Eens leefden in deze huizen vissers. Toeristen zullen geïnteresseerd zijn om door de smalle historische straten te slenteren en de meest verborgen hoeken van de wijk te bekijken.
Onder de architecturale monumenten van Genua, is het noodzakelijk om de Prinselijke Villa te benadrukken. Dit prachtige herenhuis werd gebouwd in de 17e eeuw voor de beroemde marine admiraal die de stad regeerde voor meerdere jaren. Ten tijde van de bouw was deze villa de meest stijlvolle in de stad. Het organiseerde de meest vooraanstaande gasten en hield plechtige evenementen. Van groot belang vandaag is een aangelegde tuin aan de voorkant van de villa, waarin de unieke fontein van 1585 werden bewaard.
Liefhebbers van wandelen in historische plaatsen moeten een bezoek brengen aan het kasteel van D'Albertis. Het werd gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw en tot 1932 behoorde het tot de beroemde zeekapitein Enrico Alberto d'Albertis. Het prachtige kasteel in neogotische stijl is tot nu toe bijna in zijn oorspronkelijke vorm bewaard gebleven. Momenteel wordt een deel van het historische gebouw bezet door het meest interessante Museum van Wereldculturen, waarin tentoonstellingen uit alle delen van de wereld worden verzameld.
Onder de religieuze bezienswaardigheden verdient de kerk van Santa Maria di Castello een hoge prioriteit. Het werd gebouwd in de 9e eeuw. Het is niet verwonderlijk dat deze prachtige kerk vele malen in meer dan duizend jaar is veranderd. In de 14e eeuw werd er een klooster naast gebouwd. Deze oude kerk is sinds de oprichting in gebruik. Vandaag de dag in de bouw van het klooster, dat aan het begin van de 20e eeuw in slechte staat is gevallen, is een klein historisch museum.
In 2004 werd het Galata Museo del Mare in Genua geopend. Het ligt in de havenstreek en is gevestigd in een zeer mooi, modern gebouw. De belangrijkste exposities van dit museum zijn modellen van oude schepen uit verschillende tijdperken. Toch is er op zijn grondgebied een interessante bibliotheek, waarin opgeslagen voorbeelden van oude documenten, navigatiekaarten en andere interessante exposities, op één of andere manier gerelateerd aan de scheepvaart, worden opgeslagen. Dit moderne museum zal interessant zijn voor het hele gezin om te bezoeken.
Dit artikel over Genoa is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Genoa

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Genoa:


Savona - 38.7 km
Savona is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, een belangrijke zeehaven en een industrieel centrum. Het resort wordt gekenmerkt door een rustige en stille sfeer. Dit is een ideale plaats voor diegenen die van het...
verder
Piacenza - 91.5 km
Italië is rijk aan symbolische plaatsen en Piacenza is een van de oudste steden. Het trekt toeristen door een echt grote keuze aan excursie routes.

Begint u uw kennismaking met de geschiedenis van de stad in...
verder
Sanremo - 115.6 km
Sanremo is een echte Italiaanse Rivièra. Deze schilderachtige stad ligt aan de kust van de Ligurische Zee en staat op grote schaal bekend als de geliefde rustplaats voor de leden van koninklijke families en...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Italie
 Genoa foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Genoa, Italie. Het plannen van een trip naar Genoa met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.