OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

90 Hotels in Bologna

 

Reisgids Bologna - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Bologna heeft een groot aantal prachtige middeleeuwse meesterwerken bewaard, en de stad zelf kan gewoon middeleeuws worden genoemd. Ze is nog steeds omgeven door een enorme bakstenen muur met een hoogte van ongeveer 6 meter, die in de vroege twintigste eeuw werd gebouwd.
Er zijn twaalf poorten en een groot aantal stadsstraten, die, hoewel nauw en vol bochten, toch prachtig, gevarieerd en ongeëvenaard zijn. Langs de stadsmuur strekt zich op rij, een keten van paleizen, kathedralen en kerken, met enorme torens en ongelooflijk mooie architectuur. De muren zijn in een roodachtige of grijze kleur geschilderd.
En hoewel deze mooie muren deels in 1903 zijn verwoest, drukken ze toch een onuitwisbaar stempel op de moderne stad. Na de onafhankelijkheid werd bij de uitbreiding van dit gebied een grote brede winkelstraat gebouwd.
De stad heeft een groot aantal musea, scholen, theaters en bioscopen. Daarnaast kunt u hier een enorme hoeveelheid historische en culturele bezienswaardigheden bezoeken.
  Een van de belangrijkste historische bezienswaardigheden van de stad is de San - Petronio Basilica, met een hoogte van 47 meter. De bouw van de kerk begon in 1390 en is gedurende honderden jaren constant opnieuw opgebouwd en heeft zijn uiterlijk veranderd. Tegenwoordig maakt basilicum indruk met zijn majestueuze middeleeuwse uitzicht, binnen zijn muren bevinden zich tal van interessante religieuze voorwerpen, waaronder een prachtig 15e-eeuws orgel.
Het startpunt voor vele excursies is het belangrijkste plein van de stad - Piazza Maggiore. Daarnaast zijn verschillende prachtige historische gebouwen geconcentreerd, waaronder het prachtige Palazzo Comunale en het Palazzo dei Banks. Op dit plein worden vaak vermakelijke vakanties en vrijetijdsactiviteiten georganiseerd, en de studenten van de plaatselijke universiteit hebben een interessante legende in verband met het plein. Ze geven het nooit door in het midden, omdat ze geloven dat het een slecht voorteken is. Studenten omzeilen altijd het gebied net langs de perimeter.
In Bologna werkt interessant archeologisch museum, dat is gevestigd in een prachtig 15e-eeuws paleis. De opening van het museum vond plaats in 1881, en vandaag zijn honderden van de oude artefacten opgeslagen in de muren, geïmporteerd uit de hele wereld. Tot de meest waardevolle objecten van het museum behoren de oude Egyptische graven en zelfs de voorwerpen die werden gevonden tijdens de studie van de Egyptische piramiden.
Een fascinerend monument is Aldrovandi Villa; het werd gebouwd in 1761. In het midden van de 19e eeuw villa is volledig gerestaureerd, vandaag is het volledig gratis om te bezoeken en te evalueren zijn verbazingwekkende interieur. Binnen de muren van de villa is bewaard gebleven een verzameling van antieke meubels en kunstwerken, en een deel van de historische villa is omgebouwd tot een museum. Onder de meest ongewone exposities is een verzameling oude speelgoedsoldaten de moeite van het vermelden waard.
In Bologna is een deel van de middeleeuwse vestingwerken perfect bewaard gebleven, vandaag de dag zijn 17 oude torens in de stad geplaatst, er waren eens dikke muren en onneembare 180 torens eromheen. De meest interessante toren wordt beschouwd als de Azinelli-toren, deze werd gebouwd in 1119. De hoogte is 97 meter en een uitstekend observatiedek is nu op de top van de toren aangebracht. Om het te beklimmen, is het noodzakelijk om de 498 stappen te overwinnen.
Dit artikel over Bologna is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bologna

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bologna:


Imola - 32.5 km
Imola is een klein provinciestadje, dat bezoekers trekt door zijn oude architectonische bezienswaardigheden, prachtige musea en onvergetelijke landschappen. Echter, deze feiten zijn niet de redenen voor de populariteit...
verder
Modena - 37.4 km
Modena is een oude Italiaanse stad die vooral bezoekers trekt door zijn rijke culturele programma. Er zijn vele interessante en mooie plaatsen, en elke reiziger kan veel plezier aan het bezoek beleven.

...
verder
Ravenna - 68.5 km
Deze stad is rijk aan historische en architectonische complexen, die van oudsher toeristen trekken van over de hele wereld. Hier vindt u oude kerken en graven die hebben overleefd uit de oudheid. Velen van hen werden...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Bologna
 Bologna foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bologna, Italie. Het plannen van een trip naar Bologna met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.