OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

1178 Hotels in Rome

 

Reisgids Rome - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De Eeuwige Stad trekt al meer dan 2000 jaar en nu nog steeds wereldwijd de aandacht, als één van de mooiste en meest romantische steden in de wereld. Rome is de dolce vita in geconcentreerde vorm. Er zijn kledingwinkels van Italiaanse designers, roomijs', schuimende cappuccino en heerlijke wijnen. De keuze is altijd aan jou.
Wat is beste weg om te beginnen? Hoe kunt u kort de geschiedenis van de Eeuwige Stad zien en leren? Het is onwaarschijnlijk, om dit in weinig woorden te vatten. In ieder geval, is het de moeite waard om een zeer belangrijke datum te vermelden: 21 april 753 voor Christus. Dit is de dag van de stichting van Rome door Romulus, die kort ervoor zijn tweelingbroer Remus heeft vermoord. Tijdens de daarop volgende eeuwen, is de kleine stadstaat tot een machtig rijk uitgegroeid. De hoogtijdagen van Rome waren onder regering van keizer Marcus Aurelius, 180-161 jaar voor Christus. Net als in het oude Rome, ligt de moderne stad op zeven heuvels: Aventijn, Viminalsky, Capitolijnse, Quirinaal, Palatine, Esquilijn en Coelius. De centrale gebieden zijn gelegen in het Campo Marzio (toon op kaart ) en u kunt hier de meest beroemde bezienswaardigheden vinden. Ook de wereld-beroemde Romeinse wijk Trastevere , is gelegen aan de overkant van de Tiber, en Monti . Bezoekt u ook Pigneto , het tadsblok dat de meest glorie van de "Romeinen" heeft.
Colosseum.
Het Flavische amfitheater werd gebouwd in de I eeuw na Christus door de twee Flavische keizers, op de plaats waar vroeger een kunstmatige zee van Nero was. Het was een poging om de herinneringen van de gehaatte keizer Nero te wissen en de liefde van de mensen terug te winnen. Het amfitheater is de grootste onder de theaters van het Romeinse Rijk geworden. De bouw is in 80 jaar voltooid. Spelen ter ere van de feestelijke opening vonden plaats op bevel van de keizer Titus in de arena van het amfitheater. De spelen duurde 100 dagen, op het programma van de spelen stonden de strijden van de gladiatoren, kraanvogels en olifanten vechtpartijen. De spelen hebben aan 9000 dieren het leven gekost. Later is het amfitheater uitgebreid met een nieuwe rij, een paar nieuwe gangen en kamers onder de arena. Tegenwoordig is het Flavische amfitheater meer bekend als het Colosseum, die naam kreeg het waarschijnlijk door de 40-meter sculptuur van Nero (of "Colossus"), die er in de buurt staat, en niet vanwege de omvang van de bouw, zoals vaak wordt gedacht.
Piazza di Trevi.
De fontein van Trevi , die over de hele wereld bekend is, ligt aan een klein plein Piazza di Trevi. Het thema is de oceaan. De gevleugelde paarden en de jonge goden van de zee zijn ingezet, om de strijdwagen waarop "Neptunus", de god van de zee naar de oceaan reed. De fontein heeft een hoogte van 26 meter en een breedte van 22 meter. De film «La Dolce Vita», waarin de Zweedse schone Anita Ekberg onder zijn stralen danst, maakte de Trevi fontein over de hele wereld (vanaf 1960) beroemd. Ze deed dat trouwen in de werkelijkheid niet onder de echte fontein, maar in een ruimte van de studio. In 1995 is het model Claudia Schiffer erin geslaagd om een duik in het water van de oorspronkelijke fontein te nemen. Ze deed het voor een reclamecampagne voor de Italiaanse designer Valentino.
Forum Romanum.
Het forum Romanum was het politieke en religieuze centrum van Rome in het Romeinse Rijk. Hier werden de belangrijkste beslissingen genomen, boetes volbracht en er werd gemarcheerd door het leger. Later, na de val van het Romeinse Rijk, viel het Romeinse Forum geleidelijk in verval. In de negentiende eeuw begonnen opgravingen. Het forum ligt op ongeveer 10 meter diepte in de buurt van Prospect Via dei Fori Imperiali, onder deze drukke wegen liggen ook overblijfselen van het Romeinse Rijk.
Het Pantheon,
een van de belangrijkste tempels, is gelegen op de Piazza della Rotonda. Het Pantheon werd gebouwd in 27 v. Chr., later door brand verwoest en in 125 n. Chr. herbouwd. In de zeventiende eeuw besloot Paus Bonifatius IV om in het Pantheon de kerk te bouwen. Dit is de reden waarom dit klassieke ronde gebouw met een zuilengalerij wist te overleven, in tegenstelling tot de rest van de heidense tempels. Hier liggen de graven van beroemde Italianen Rafaël Santi en Victor Emmanuel II. Het woord "pantheon"betekent" gewijd aan alle goden".
De Kapel van Sistine.
De Kapel van Sistine werd gebouwd tussen de jaren 1475 en 1483 in opdracht van paus Sixtus IV, het is gelegen in het Vaticaan Museum. De Sixtijnse Kapel is wereldberoemd om twee redenen: ten eerste, vanwege de beroemde fresco's van Michelangelo's 'Laatste Oordeel'en 'De schepping van Adam' (twee handen die op het punt staan om elkaar raken). Ten tweede, in de vijftiende eeuw op bevel van paus Sixtus IV, zijn er conclaven, geheime vergaderingen waarin de kardinalen van de Rooms-Katholieke Kerk een nieuwe paus kiezen. De witte rook uit de schoorsteen van de kapel betekent dat de keuze is gemaakt.
De basiliek van Santa Maria Maggiore.
De basiliek van Santa Maria Maggiore is een van de grootste en belangrijkste kerken in Rome. De basiliek ligt aan het plein Piazza di Santa Maria Maggiore. De kerk werd gesticht in het jaar 431 na Christus door een bevel van Paus Sixtus III en is vooral bekend om zijn luxueuze gesneden houten plafond in de vervaardiging waarvan het goud is gebruikt, dat door Columbus zou zijn meegenomen uit Amerika. Natuurlijk kunt u ook speciale aandacht schenken aan de fijne mozaïek, de schilderijen met bijbelse taferelen, de mooie panelen en vloeren van de basiliek.
Villa Borghese.
Villa Borghese is het kunstmuseum, dat is gelegen in een prachtig aangelegd park met dezelfde naam in de buurt van de Spaanse Trappen. Het museum heeft een uitgebreide collectie van kunstwerken uit de Renaissance, waartussen u schilderijen van Titiaan, Raphael, Rubens en Leonardo da Vinci, evenals beeldhouwwerken van Bernini en Antonio Canova kunt vinden.
Dit artikel over Rome is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Rome

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Rome:


Perugia - 133.7 km
Perugia is een beroemde studentenstad en een toeristisch centrum, dat gasten aantrekt door zijn prachtige architectuur, evenals tal van festivals en feestdagen. Na de opening van de internationale universiteit "Palazzo...
verder
Pescara - 155.8 km
Pescara is een grote havenstad en een centrum van scheepsbouw, textielindustrie en visserij. Daarnaast is de stad een bekende badplaats, dus in de zomer zijn er altijd veel toeristen hier. De totale lengte van alle...
verder
Arezzo - 181.9 km
Het meest opvallende centrale historische gebied is het Arezzo plein, waar de kathedraal staat. Daar zijn de belangrijkste sociale evenementen, festivals en beurzen. Echter, kan het leven in de stad worden beschreven...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Rome
 Rome foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Rome, Italie. Het plannen van een trip naar Rome met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.