OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

7 Hotels in Monza

 

Reisgids Monza - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Monza ligt in de buurt van Milaan. Deze stad is goed bekend bij alle fans van de Formule 1, omdat het belangrijkste circuit ‘Autodromo Nazionale di Monza’ hier is gevestigd. De eerste nederzettingen op het grondgebied van de stad werden opgericht tijdens de Bronstijd, later werd dit gebied bewoond door kolonies van Romeinse veteranen. Er wordt aangenomen dat ze de stad zijn huidige naam hebben gegeven. Deze veteranen waren "Magutachi" genoemd en afkomstig uit het gebied, dat "Magonza" heette.
Later werd de stad de residentie van de koning en zijn familie, die werden verwonderd door de grote natuur van deze regio. In de 6e en 7e eeuw, heeft de stad een snelle groei doorgemaakt. De groei was vooral levendig, tijdens de periode van koningin Teodolinda. Door haar orde werd een prachtige kathedraal gebouwd in Monza. De kathedraal werd de repository van onbetaalbare schatten, waarvan het beroemdste en meest waardevolle voorwerp "Corona Ferrea". Dit was de kroon die traditioneel werd gebruikt in de kroning ceremonie van Italiaanse keizers en koningen, dus de gemeente, waarin de kroon was opgeslagen, werd alom gerespecteerd en beschouwd als echt bevoorrecht.
Echter, tot 951 werd Monza in documenten alleen als een kasteel aangegeven, en deze plaats kreeg de status van de stad pas tijdens het bewind van Otto III. Later werd status van de stad herhaaldelijk veranderd: het was in het bezit van de Belgische feodale heren, in het midden van de 16e eeuw werd Monza veroverd door de Spanjaarden, en vervolgens werd de stad officieel toegevoegd aan het grondgebied van Italië.
Tegenwoordig kunt u kennis maken met de geschiedenis van Monza door een bezoek aan de vele musea. U kunt aan een rondleiding naar de top van de kathedraal deelnemen. Het wordt "Duomo di Monza" genoemd, en het museum van de schatten is tegenwoordig binnen de muren hiervan gevestigd. Een andere belangrijke architectonische structuur is de Koninklijke Villa, die is gelegen nabij de oude kapel. Onder de culturele instellingen van Monza moeten we het "Il Teatro"en een unieke bibliotheek voor blinden noemen, deze is ook beroemd door de grote collectie boeken. U kunt ook door de koninklijke tuinen wandelen en mooie oude kerken zien.
  In de buurt van de kathedraal van Monza is het stadhuis gebouwd in het midden van de 13e eeuw. Vele eeuwen lang werd het gebruikt voor het beoogde doel, als de zetel van de regering. Tegenwoordig bevindt het stadhuis zich in het hart van een kleurrijke historische wijk, ernaast ziet u veel gebouwen die dateren uit de Middeleeuwen. Het stadhuis is een levendig voorbeeld van de gotische stijl: de voorgevel heeft een klein balkon behouden, dat werd gebruikt als een soort tribune voor de prestaties van stadsbestuurders.
Een even indrukwekkend architectonisch object is de Villa Reale gelegen in een prachtig ruim park. Stadsbewoners kunnen door het park slenteren en waarderen de uitstraling van het oude paleis op elk moment. Zorg ervoor dat u van tevoren een rondleiding door de villa boekt. Binnen de muren van de villa zijn er vele unieke designelementen, waaronder oude fresco's en unieke middeleeuwse meubels.
Een rondleiding door de Koninklijke Villa, gebouwd in opdracht van keizerin Maria Theresa van Oostenrijk, belooft niet minder spannend te worden. Uiterlijk ziet het paleis er vrij streng en ingetogen uit, terwijl de binneninrichting opvallend is in zijn pracht. Het heeft ook unieke muurschilderingen op de muren en het plafond bewaard. Hier kunt u de antieke stucwerk bewonderen en de elegantie waarderen van enorme kroonluchters die zijn ontworpen en geproduceerd door de beste Europese meesters.
De beste plaats om buiten te wandelen is het stadspark, een soort historische attractie. De grondlegger van dit pittoreske park is de Italiaanse koning Eugène de Beauharnais die het ontwerp van het park heeft toevertrouwd aan de beroemde architect Luigi Canonica. Aan het begin van de 20e eeuw werd een racebaan en later een autodroom in het park gebouwd. Tegenwoordig hebben bezoekers van het park veel mooie plekken om te genieten van aangename wandelingen en afgelegen recreatie. In het warme seizoen kunnen ze een golfclub bezoeken die in 1928 werd geopend.
Een belangrijke lokale historische site is de Expiatory Chapel gebouwd ter ere van koning Humbert I die stierf door rebellen. Dit monument werd gebouwd op de plek waar de koning werd vermoord. De hoogte van de stele is 35 meter, deze wordt aangevuld door een symbolische sculpturale compositie.
Dit artikel over Monza is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Monza

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Monza:


Como - 28.9 km
De eerste kolonisten verschenen op het grondgebied van Como in 196 v. Chr. Gedurende enkele eeuwen in de middeleeuwen was het unieke land de reden van de strijd tussen Spanje, Frankrijk en Oostenrijk. In 1859 werd Como...
verder
Bergamo - 33.6 km
Er is een legende die zegt dat de stad mooie Bergamo door de stamvader Chidnom werd gesticht. Maar in werkelijkheid verwierf de stad zijn geweldige huidige vorm, net na de Tweede Wereldoorlog. Hoewel het nog steeds een...
verder
Varese - 42.9 km
Varese is een schitterende provincie stad. Reizigers genieten van de verbazingwekkende Alpenvalleien en de bergmeren. Het resort biedt de gasten meerdere wandelroutes, waarvan vele zijn bedoeld voor een verblijf van...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Monza
 Monza foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Monza, Italie. Het plannen van een trip naar Monza met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.