OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

58 Hotels in Pisa

 

Reisgids Pisa - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Dit is een prachtige Italiaanse stad, het belangrijkste symbool ervan is de beroemde "Torre di Pisa". Echter, naast dit unieke architectonische gebouw zijn er echt veel interessante plaatsen in deze stad - musea, theaters, galeries en historische monumenten. Toch begint elke excursie met een bezoek aan deze beroemde toren.
De toren werd gebouwd in 1173, de hoogte ervan heeft 56 meter bereikt. De restauratie van het complex is onlangs afgerond. De fundering werd stevig versterkt, zo dient de toren, volgens architecten, tenminste nog driehonderd jaar te kunnen staan. Veel legenden zijn verbonden met het belangrijkste symbool van de stad. Echter, niemand weet het antwoord op de belangrijkste vraag - waarom de toren helt. Moderne architecten zijn het erover eens dat de toren met een dergelijk model, vanaf het eerste begin werd voorbestemd om te vallen. Het feit dat hij het heeft overleefd tot onze dagen is een waar wonder.
U vindt ook een aantal historische religieuze gebouwen in deze stad. De Duomo kerk is een prachtig voorbeeld van de Romaanse stijl. Dit is een groot gebouw met een gevel van wit marmer. De bouw van de kathedraal vond plaats in de 11e eeuw. De preekstoel van de kathedraal werd gemaakt door de beroemde Italiaanse meester Giovanni Pisano, en dit is niet het enige item dat deze kathedraal siert. De doopkapel, gebouwd in de 12e eeuw, is een uitstekend voorbeeld van de gotische architectuur. De muren zijn versierd met mooie fresco's van Giovanni Pisano, en de beelden erop zijn voorzien van de fragmenten van de meest belangrijke historische gebeurtenissen.
Gezien het feit dat archeologen op het grondgebied van de stad blijven werken, is het plaatselijke Archeologische Museum een van de meest bezochte plaatsen. Zelfs als u zichzelf niet als een gastronomisch beschouwd, moet u toch eens naar een van de restaurants van Pisa gaan. Eten hier is uniek en enig in zijn soort, en u zult niet soortgelijke gerechten in geen enkele andere stad van Italia vinden.
Dit artikel over Pisa is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Pisa

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Pisa:


Lucca - 15.2 km
Lucca is een charmante Italiaanse stad in Toscane, die niet ver van Pisa is gelegen. De stad werd gesticht op de plaats van de Ligurische nederzetting en het Romeinse militaire kamp. Lucca was altijd al een uitstekende...
verder
Livorno - 19.3 km
Livorno is een stad in Italië aan de Ligurische kust. Dit is de belangrijkste haven van Italië.

U kunt tal van resorts van Livorno over het water bereiken. Alle plaatsen beschikken over een goed ontwikkelde...
verder
Viareggio - 20.6 km
Viareggio is een gezellig badplaats die reeds in de 12e eeuw bezoekers trok, en het was altijd erg populair onder de Europese reizigers. Elk voorbijgaand jaar komen meer en meer toeristen liever naar deze prachtige...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Pisa
 Pisa foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Pisa, Italie. Het plannen van een trip naar Pisa met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.