OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Como

 

Reisgids Como - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De eerste kolonisten verschenen op het grondgebied van Como in 196 v. Chr. Gedurende enkele eeuwen in de middeleeuwen was het unieke land de reden van de strijd tussen Spanje, Frankrijk en Oostenrijk. In 1859 werd Como officieel toegevoegd aan het grondgebied van het Italiaanse Koninkrijk.
Tijdens het maken van een rit door een centrale straat van Como, zie je oude herenhuizen en villa's. Sommigen van hen zijn gewoon gebouwd in de buurt van het water, terwijl de anderen zijn omgeven door schaduwrijke parken. De Villa Olmo, die is gebouwd in 1797, wordt beschouwd als de mooiste. De muren van de villa zijn met prachtige fresco's gedecoreerd, en het park eromheen helpt om echte ontspanning te voelen.
De belangrijkste motor weg van de stad wordt "Borgovico" genoemd. Alle belangrijke bezienswaardigheden van de stad bevinden zich in de buurt hiervan. Hier zijn enkele interessante bouwwerken; een modern voetbalstadion "Sinigaglia", waarin regelmatig wedstrijden van de lokale voetbalclub plaatsvinden, "Roselli Brothers Avenue", u kunt er de "Roselli Brothers Avenue" en een graf van Alessandro Volta zien. De grote Italiaanse uitvinder, die de accu en een batterij aan de wereld gaf, woonde in deze stad. Volta doceerde fysica in een van de lokale gymnasia. Om de 100ste verjaardag van de beroemde uitvinder te vieren, werd niet ver van zijn graf een mausoleum gebouwd.
Wanneer u klaar bent met de bezichtiging van de genoemde bezienswaardigheden, is het tijd om een wandeling door het havengebied van de stad te maken. Op het grondgebied van de haven bevindt zich nog een beroemd historisch monument - de Duomo Kathedraal. Het gebouw is zeker interessant voor toeristen, want het is erg mooi en reeds een aantal keren gedurende haar geschiedenis helemaal herbouwd. De moderne uitstraling van de kathedraal heeft trekken van gotische en barokke architectuur.
Tijdens uw verblijf in Como, hoeft het niet bij 'sightseeing'te blijven, want naast alle culturele instellingen, zijn er ook vele winkels, bioscopen en restaurants. Lokale winkeliers trekken klanten, door relatief lage prijzen voor kleding van bekende merken.
  Onder de verscheidenheid aan architecturale attracties van Como, is het de moeite waard om het prachtige Broletto-paleis te benadrukken. Dit gebouw is een van de oudste in de stad; het werd gebouwd in 1215 in opdracht van de burgemeester. Het prachtige paleis wordt nu beschouwd als een licht voorbeeld van de vroege gotiek. Op de façade zijn elementen van decoratie met veelkleurig marmer gedeeltelijk bewaard gebleven. De geschiedenis van dit paleis is erg interessant. Gedurende enkele honderden jaren werd het gebruikt voor het beoogde doel; als het gemeentehuis. Later herbergde het gebouw het archief van de stad en zelfs het theater. Het prachtige paleis wordt nu gebruikt voor verschillende culturele evenementen en kunsttentoonstellingen.
In het historische deel van de stad is de Torre Torre Porta. Het is het overgebleven deel van de vestingwerken, die in de 12e eeuw in de stad werden gebouwd. Porta Torre was oorspronkelijk de grootste toren die in 1192 werd gebouwd. Het heeft op wonderbaarlijke wijze vele honderden jaren later overleefd. De hoogte van deze toren is 40 meter. Het is gebouwd in de beste tradities van de romaanse stijl. De toren ziet er erg indrukwekkend uit. Een van de belangrijkste geheimen is massieve muren en poorten.
Een van de belangrijkste religieuze attracties van Como kan worden gezegd dat het Piazza San Fedele is. Daar is een prachtige kerk met dezelfde naam. De allereerste vroegchristelijke kerk in deze plaats werd gebouwd in de 7e eeuw. Significante veranderingen vonden plaats in de kerk in de tweede helft van de 10e eeuw. In 964 werden de overblijfselen van de beroemde Romeinse officier San Fedele, die zich bekeerde tot het christendom, hier overgebracht. Dit droeg bij tot het begin van de reconstructie van de basiliek. Tot op heden behield het enkele van de unieke elementen van het interieurontwerp, die in de 16e eeuw werden gecreëerd.
Onder de attracties van Como zijn er ook vrij ongebruikelijke. De Camerlata-fontein uit 1936 is een uitstekend voorbeeld. Het is een gezamenlijk project van de beroemde kunstenaar Mario Radice en de architect Cesare Cattaneo. Deze fontein is een geweldige combinatie van bollen en ringen van beton die verrassend in balans zijn.
Een interessante architecturale structuur is het paleis van Terranya. Als je ernaar kijkt, is het moeilijk om aan te nemen dat het bijna honderd jaar geleden werd gebouwd. Dit gebouw met panoramische ramen ziet er zeer modern uit en is totaal anders dan een paleis in de klassieke zin van het woord.
Dit artikel over Como is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Como

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Como:


Varese - 19.8 km
Varese is een schitterende provincie stad. Reizigers genieten van de verbazingwekkende Alpenvalleien en de bergmeren. Het resort biedt de gasten meerdere wandelroutes, waarvan vele zijn bedoeld voor een verblijf van...
verder
Lugano - 23 km
Lugano is een zuidelijke stad in Zwitserland, die van de rest van het land is gescheiden door de "Monte Bre en San Salvatore" bergketen. De stad ligt aan de oever van het Lugano Meer. Lugano werd al in de negende eeuw...
verder
Monza - 28.9 km
Monza ligt in de buurt van Milaan. Deze stad is goed bekend bij alle fans van de Formule 1, omdat het belangrijkste circuit ‘Autodromo Nazionale di Monza’ hier is gevestigd. De eerste nederzettingen op het...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Como
 Como foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Como, Italie. Het plannen van een trip naar Como met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.