OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

63 Hotels in Catania

 

Reisgids Catania - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Catania is gelegen in het oostelijke deel van Sicilië, vlakbij de vulkaan Etna. Het leven van de stad is volledig afhankelijk van de stemming van de glorieuze vulkaan. Tijdens zijn lange geschiedenis is Catania gewoon begraven onder de lagen van as. Echter, vanwege de hardwerkende en ijverige inwoners van deze stad, werden historische en architectonische bezienswaardigheden van de stad in veiligheid bewaard.
Het oude Romeinse theater is de belangrijkste architectonische bezienswaardigheid van deze stad. Deze historische faciliteit beidt plaats aan 7.000 mensen. Vlakbij het theater ligt "Odeon", dat is gebruikt als plaats voor repetities van een mannenkoor. Tijdens het maken van een wandeling over de "Piazza Stezicoro" kunt u de ruïnes van het oude Romeinse amfitheater, waarvan de bouw plaatsvond in de 2e eeuw, zien. De hoogte van dit oude gebouw was meer dan 30 meter en diameter van het amfitheater was 71 meter. Zo'n grootschalige structuur kon met gemak 16 duizend kijkers verwelkomen.
Nog een pittoresk plein is "Duomo" genaamd. Hier bevindt zich een fontein in de vorm van een olifant. Dit enorme en sterke dier is vanaf 1200 het symbool van Catania. De keuze van het symbool is logisch, daar er in de oudheid veel olifanten waren op het grondgebied van de moderne stad. Ze beschermde de lokale bevolking tegen wilde dieren en waren helpers in de landbouw.
De grootste religieuze plaats van de stad is de kathedraal van Catania, waarvan de bouw duizend jaar geleden eindigde.
Naast een rijk cultureel programma, biedt Catania en een ruime keuze aan entertainment. De stad heeft een aantal nachtclubs en restaurants. Het nachtleven hier is zo bekend dat veel instellingen letterlijk 24-uur rond werken. Theaterkenners hoeven zich niet te vervelen in Catania, want er zijn 25 theaters, die elke dag hun publiek verwelkomen.
  Een van de belangrijkste symbolen van de stad is de prachtige kathedraal van St. Agatha, genoemd naar de patrones van de stad. De allereerste tempel op deze site werd gebouwd in de 11e eeuw. Het werd gebouwd op de ruïnes van de oude Romeinse baden. De eerste tempel deed denken aan zijn militaire fort. Ondanks het feit dat de structuur krachtig en betrouwbaar was, werd de tempel tijdens een aardbeving twee keer volledig verwoest. De kathedraal, die de gasten van de stad vandaag kunnen zien, werd in de 17e eeuw gebouwd door een project van de beroemde architect DV Vaccarini. Het is een treffend voorbeeld van Siciliaanse barok.
Een van de meest aantrekkelijke plekken in de stad om te wandelen is de historische Via Etnea. Een belangrijk deel van de gebouwen in deze straat werd gebouwd in de 17e eeuw. In die tijd lag de stad letterlijk in puin na een nieuwe grote aardbeving. Veel van de hier vertegenwoordigde gebouwen slaagden erin hun oorspronkelijke uiterlijk te behouden. Een van de belangrijkste kenmerken van deze straat is de stoep. Het is aangelegd met een ongewone kasseistrook van verharde lava, die speciaal werd geleverd aan de stad vanaf de hellingen van de Etna.
Op het grondgebied van het historische district van Catania is het benedictijnenklooster. Het is een van de meest beroemde bezienswaardigheden van de stad en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De exacte datum van de bouw van dit klooster is onbekend. Verschillende bronnen zeggen dat het werd opgericht aan het begin van de 15e - 16e eeuw. Het klooster is een complex architecturaal complex. Op zijn grondgebied zijn er veel boerderijgebouwen en verschillende kerken. Het historische gebouw is niet leeg; het herbergt de Universiteit van Catania. De cellen van de monniken zijn tegenwoordig uitgerust met lerarenkabinetten en de oude kerken zijn omgebouwd tot klaslokalen.
Liefhebbers van wandelingen in historische plaatsen zullen zeker van het majestueuze kasteel van Ursino houden. Het werd gebouwd in de 13e eeuw en blijft niet verbazen met zijn onneembare lucht. Eens had het fort een zeer belangrijk strategisch belang. Maar mettertijd, net als veel andere middeleeuwse bouwwerken, kwam het tot verwoesting. In de jaren 30 van de vorige eeuw werd het fort volledig gereconstrueerd. Nu herbergt het een interessant museum. Hier is een grote verzameling archeologische vondsten, evenals kunstwerken.
Dit artikel over Catania is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Catania

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Catania:


Messina - 86.6 km
De geschiedenis van de stad Messina is gehuld in vele fascinerende mythen en legenden. Dit is een echte stad van sprookjes, een betoverende en mysterieuze plaats. Volgens een van de verhalen, gooide boze Neptunus zijn...
verder
Sicilie - 116.7 km
Het eiland Sicilië is een mooie plaats in Italië met de sporen van vele eeuwen en tijdperken. Vele jaren geleden trok Sicilië een groot aantal invallers. Op het grondgebied van de stad woonden de Romeinen, Grieken,...
verder
Palermo - 166 km
Dit is een mooie en originele stad, het echte hart van Sicilië. Het "Norman" paleis, waarvan de bouw werd gestart door de Arabieren, is het symbool van de stad. Volgens het plan was het bedoeld om een perfect...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Catania
 Catania foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Catania, Italie. Het plannen van een trip naar Catania met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.