OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

41 Hotels in Chamonix-Mont-Blanc

 

Reisgids Chamonix-Mont-Blanc - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Tegenwoordig staat de gemeente van Chamonix bekend als een van de belangrijkste centra van toerisme en wintersport in de Alpen van Frankrijk. Hier hebben de eerste Olympische Winterspelen inde geschiedenis van de sport (1924) plaatsgevonden.
Chamonix is vooral aantrekkelijk door de betaalbaarheid van de diensten en het aanpassingsvermogen van de vele trails voor amateurs en beginners. De Beroemde 20-kilometer lange off-track helling van de 3843m piek (Aiguille du Midi) is algemeen bekend niet alleen in deze stad. De kabelbaan naar de top werd gebouwd in1955 en had geen gelijke liften in zijn soort, op dat moment.
De belangrijkste bezienswaardigheden van Chamonix zijn de Mont Blanc Tram bergspoorwegen en de Montenvers Trein, die zijn uitgerust met een derde spoor met tanden Reizigers vinden er ook veel interessants, als ze het Alpine Museum te bezoeken.
Het culturele leven van Chamonix is ook zeer rijk aan activiteiten. Hier worden tal van sportwedstrijden, muziek-en culturele evenementen uitgevoerd. Onder hen zijn de beroemde 24 uurs autorace op ijs, kerst evenementen, festivals van korte films, allerlei van toernooien en nog veel meer. Een groot deel van de gebeurtenissen (L'arrivee du Père Noël (de kerstman ontmoeting), een kinderbad, carnaval, enz.) worden speciaal georganiseerd voor toeristen met kinderen.
Dit artikel over Chamonix-Mont-Blanc is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Chamonix-Mont-Blanc

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Chamonix-Mont-Blanc:


Aosta - 40.1 km
Aosta is een bekend skiresort, die beroemd is om zijn luxe hotels en een groot scala aan entertainment en diensten. De stad is verdeeld in drie afzonderlijke gebieden, waarvan elk zijn eigen kenmerken en voordelen...
verder
Albertville - 45.6 km
Albertville is een kleine stad gelegen in de bergen in het zuidoosten van het Frankrijk. Deze stad staat bekend als een luxe ski-resort en een cultureel centrum. Het werd in 1836 opgericht door Charles...
verder
Val-d-Isere - 52.7 km
Val-d'Isère is een modern skigebied, een van de beste in Frankrijk. Het systeem werd Espace Killy genoemd, ter ere van de winnaar van de Olympische Spelen, Jean-Claude Killy.

Niet ver van de resort zone...
verder

Onze diensten
 Chamonix-Mont-Blanc foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Chamonix-Mont-Blanc, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Chamonix-Mont-Blanc met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.