OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

38 Hotels in Montpellier

 

Reisgids Montpellier - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Eerste vermeldingen van de stad dateren van de 10e eeuw, toen Montpellier toebehoorde aan de beroemde Franse graven. De stad is gunstig gelegen tussen twee hoge heuvels, en sommige van haar straten liggen in bergachtig terrein. De stad ligt op de grens tussen Spanje en Italië, het was altijd een belangrijk centrum van handel.
De oude stad was erg klein, het was omringd door een krachtige beschermende muur met een kapel en een kasteel. Het grondgebied van Montpellier breidde gestaag uit, dus tegenwoordig kunnen toeristen in de stad, de twee torens zien, die zijn overgebleven van de voormalige vestingwerken. De torens zijn "la Tour des Pn" en "la Tour de la Babot" genaamd. Een oude kerk genaamd "Notre-Dame-des-Tables" is er ook in geslaagd om te overleven. In de oudheid was het nogal een opmerkelijke plaats voor pelgrims, het aantal van hen nam elk jaar toe. Dat was de reden voor de uitbreiding van de stad. Om alle nieuwkomers in deze plaats een onderkomen te kunnen geven, werden de eerste hostels, hotels en tavernes gebouwd.
In 1220 werd de "Medicine" school in de stad geopend, in opdracht van de kardinaal Conrad, en een paar jaar later werd Montpellier het eigendom van Aragonese koningen. Tijdens deze periode begon de echte welvaart en de economische groei van deze regio, omdat de burgers veel vrijheden en mogelijkheden hebben gekregen. Handel begon ook serieus te ontwikkelen en werd de belangrijkste bron van inkomsten voor de schatkist van de stad.
Tegenwoordig is de stad een rustige en stille plek, toeristen komen hier alleen in de zomer. De straten van Montpellier zijn rijk aan parken en steegjes en ideaal om te wandelen. Hier vindt u uitstekende restaurants, café's en winkels. Het nieuwste deel van de stad wordt "place de la Comde" genaamd, hier kunt u de beste restaurants, winkels en moderne architecturale structuren bezoeken.
  Het beginpunt van vele sightseeingtours in Montpellier is Place de la Comédie (Comedy Square), dat vlakbij het centraal station ligt. De belangrijkste versiering van het plein is een prachtige fontein met de sculpturale compositie 'Three Graces' en eromheen zijn prachtige historische gebouwen te vinden. Hier zijn de Opera Comédie en verschillende overheidsgebouwen; veel historische gebouwen bevatten tegenwoordig winkels en restaurants.
Voor fans van schilderen is het interessant om het Fabre Museum in de buurt van het plein te bezoeken. Binnen de muren bevindt zich een unieke verzameling Europese schilderijen, afzonderlijke museumzalen zijn gewijd aan beroemde Vlaamse en Nederlandse kunstenaars. De leeftijd van sommige tentoongestelde voorwerpen in het museum is meer dan 500 jaar, deze schilderijen zijn gemaakt in de 14-15 eeuwen.
Een belangrijk historisch symbool voor de stad is het Saint-Clément-aquaduct, dat zich in een prachtig groot park bevindt. Dit aquaduct uit de 17e eeuw heeft de stad vele jaren van water voorzien. Sommige delen van het park laten bezoekers toe dit grandioze gebouw in al zijn glorie te waarderen, hier kunt u ook prachtige sculpturen en landschapsdecoraties bewonderen.
Het museum van het oude Montpellier, dat ook is gehuisvest in een ongelooflijk mooi historisch gebouw, introduceert toeristen in de geschiedenis van de stad. In dit museum kunt u oude kunstwerken, collecties antieke meubelen en prachtige nationale kostuums en huishoudelijke artikelen bekijken. Het museum wordt niet gekenmerkt door een grote schaal, dus de rondleiding lijkt niet vervelend.
Wie in het warme seizoen Montpellier bezoekt, moet beslist een wandeling maken door de historische botanische tuin van Jardin des plantes. Opgericht in 1593, is de botanische tuin alleen in de zomer geopend voor publiek. Hier zie je veel zeldzame planten en bloemen uit andere hoeken van de wereld.
Een uitstekende plek om te wandelen is de historische wijk Antigone. Het staat bekend om zijn spectaculaire postmoderne gebouwen gekenmerkt door weelderige gevelversieringen. Naast pittoreske gebouwen kunt u hier verschillende charmante pleinen zien, evenals gesmede lichten, een van de belangrijkste decoraties in de buurt. Tijdens het wandelen hier kun je veel gedenkwaardige foto's maken.
Dit artikel over Montpellier is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Montpellier

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Montpellier:


Nimes - 45.6 km
De stad is een belangrijk centrum van onderwijs en cultuur en is geliefd om zijn unieke sfeer van comfort en gastvrijheid, evenals het mooie "Romeins" koloriet. De eerste dingen, die u ziet bij de ingang van de stad,...
verder
Avignon - 84.4 km
Avignon is gelegen in het zuidelijke deel van Frankrijk. In het verleden was de stad een centrum van de katholieke wereld en de verblijfplaats van de paus. Het spreekt voor zich dat, door de vele jaren van een...
verder
Marseille - 125.2 km
Marseille is een grote stad in Frankrijk, die de tweede plaats inneemt in termen van grootte met Parijs aan de top. Marseille is de belangrijkste industriële regio van Frankrijk, maar het vertegenwoordigt ook een groot...
verder

Onze diensten
 Montpellier foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Montpellier, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Montpellier met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.