OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

34 Hotels in Lugano

 

Reisgids Lugano - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Lugano is een zuidelijke stad in Zwitserland, die van de rest van het land is gescheiden door de "Monte Bre en San Salvatore" bergketen. De stad ligt aan de oever van het Lugano Meer. Lugano werd al in de negende eeuw een belangrijk handelscentrum. Hierdoor werd het voortdurend veroverd door verschillende troepen, waaronder de Spaanse degenen. Lugano werd pas in 1512 een deel van de Zwitserse Unie. Tegenwoordig is dit een van de steden die behoren tot het Italiaanse deel van Zwitserland. De stad blijft ook het centrum van het culturele en politieke leven en van industrie en handel.
Naast veel architectonische monumenten in Lugano, zijn er weelderige parken met enorme unieke bloemperken en subtropische planten. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het werelds enige museum van chocolade, het Cantonal kunst Museum, kunstcollecties met werken van Italiaanse kunstenaars en andere beroemde Italiaans-Zwitserse schilders; en het stadsmuseum, dat de collectie van lokale kunstenaars toont. U vindt ook een aantal kleine historische steden in de buurt van Lugano, die beroemd zijn vanwege hun Italiaanse stempel.
Elke dag biedt Lugano talrijke diensten, voornamelijk op recreatief gebied, zoals: waterskiën, windsurfen, zeil boten, paragliding, paardrijden, golfen en wandelen op berghellingen. 'S nachts biedt de stad verschillende vormen van entertainment, zoals een bezoek aan clubs en discotheken of - aan het entertainment centrum genaamd "Kursal".
  Een belangrijk religieus monument voor de stad is de kerk van San Rocco. Het werd gebouwd in de 15e eeuw en is bijna meer dan 500 jaar vrijwel onveranderd. De kerk is er volledig in geslaagd om haar unieke uiterlijk te behouden. De belangrijkste waarden zijn verborgen binnen de muren van de kerk. Ze omvatten het altaar dat meer dan 500 jaar geleden werd gemaakt, evenals de prachtige fresco's van de beroemde meester van Disco.
Een van de favoriete plaatsen om te wandelen voor de lokale bevolking en gasten van Lugano is het Civico Park. Het ligt in een historisch gebied, omringd door pittoreske oude straatjes en symbolische monumenten. Gedurende vele jaren worden in dit park concerten gehouden in de open lucht in het warme seizoen. Ze zijn een goede traditie voor de stad geworden. Het park kreeg zijn naam ter ere van het gelijknamige paleis op zijn grondgebied, dat een van de meest spectaculaire in de stad is. Dit park zal een ideale plek zijn voor openluchtrecreatie, omdat er veel wandelpaden zijn op zijn grondgebied, en er zijn ook operationele recreatiegebieden.
Tijdens een wandeling in de historische wijk, is het de moeite waard om de kerk van Santa Maria degli Angelo te vinden. Uiterlijk is het niet bijzonder luxueus. Deze kleine kerk gebouwd van grijze steen, werd gebouwd in de 16e eeuw. De belangrijkste waarde is binnenin verborgen. Bezoekers van de kerk kunnen het prachtige fresco van de kunstenaar Bernardino Luini zien, die een van de beste studenten van Leonardo da Vinci was. Hij creëerde zijn meesterwerk in 1529.
Liefhebbers van natuurlijke attracties zijn zeker geïnteresseerd in de Montbray, gelegen in de directe omgeving van Lugano. Men kan de top bereiken door een kabelbaan te beklimmen. Een van de beste uitkijkplatforms bevindt zich hier, vanwaar u de stad en het meer perfect kunt zien. Veel reizigers klimmen liever met een kabelbaan naar de top van de berg en lopen bergafwaarts het pad af om te genieten van de natuurlijke schoonheid en een bezoek te brengen aan verschillende miniatuursteden in de uitlopers.
In de buurt van de stad is het Hermann Hesse Museum, gewijd aan het leven en werk van de beroemde Zweedse kunstenaar. Hij bracht de laatste jaren van zijn leven door in de buitenwijken van Lugano. Hier schreef hij enkele van zijn meest opvallende werken. Lokale schoonheden inspireren de kunstenaar niet alleen van schilderen, maar ook van literaire activiteit. Museumbezoekers krijgen de gelegenheid om veel interessante feiten over zijn leven te leren.
Dit artikel over Lugano is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Lugano

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Lugano:


Varese - 22.9 km
Varese is een schitterende provincie stad. Reizigers genieten van de verbazingwekkende Alpenvalleien en de bergmeren. Het resort biedt de gasten meerdere wandelroutes, waarvan vele zijn bedoeld voor een verblijf van...
verder
Como - 23 km
De eerste kolonisten verschenen op het grondgebied van Como in 196 v. Chr. Gedurende enkele eeuwen in de middeleeuwen was het unieke land de reden van de strijd tussen Spanje, Frankrijk en Oostenrijk. In 1859 werd Como...
verder
Locarno - 23 km
Locarno is een stad, die is gelegen aan de oever van het meer Lago Maggiore, aan de voet van de Alpen nok. De tweede naam van deze plek is "Stad van Vrede". Locarno kreeg deze naam na de internationale overeenkomst over...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Lugano
 Lugano foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Lugano, Zwitserland. Het plannen van een trip naar Lugano met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.