OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

104 Hotels in Malta

 

Reisgids Malta - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Wie ooit op Malta is geweest, zal deze plaats nooit meer vergeten, en wie er niet is geweest, zal er naar streven, om er te komen. Malta is een prachtige plaats en een mooi en elegant Mediterraan eiland, dat sinds de oudheid bekend is om zijn unieke heiligdommen, idolen, beelden en altaren.
Malta is het grootste eiland van de Maltese archipel met een mediterraan klimaat. De winters zijn hier warm en regenachtig en de zomers zijn heet en droog. Vanwege het ontbreken van rivieren is er een tekort aan zoet water, de meest voorkomende planten van de regio zijn Sclerofiele eik, cactus, stekelige peer, en kamille. De belangrijkste inkomsten van het eiland komen voort uit het toerisme en reparatie - en onderhoud van schepen, die op hun route Malta passeren. Verwerking van goud, zilver en glas zijn hier ook goed ontwikkeld.
Op Malta kunt u al uw wensen vervullen. U kunt proberen te duiken om het koraalrif te bezichtigen, op zandstranden in comfortabele lounge stoelen ontspannen, boven de kust vliegen, in bars en restaurants genieten of een romantische avond onder palmbladeren hebben, en uw kind kunt een goede cursus Engels geven.
Valletta, de hoofdstad van het eiland, betovert de bezoekers traditioneel, door zijn geweldige pracht. Deze plaats is ook een belangrijke zeehaven en een internationaal vliegveld. Valetta werd gebouwd tijdens de Bronstijd. Tegenwoordig is het beroemd om zijn architectuur, de mooie straten en de unieke faciliteiten zoals de kathedraal van St. Paul, het Nationale Museum, het Museum van kunst, de Kathedraal van St. John, het Paleis van de Grootmeester, het Manoel Theater dat is gebouwd in 1731 en de wapenkamer. Er zijn drie oude steden in Valletta - Cospicua, Vittoriosa en Senglea. Vanuit deze plaatsen kunt u van een prachtig uitzicht op de "Grand Harbour" - de belangrijkste havens van Malta, genieten. Ook is er de "Blue Grotto" in de buurt. De grot dankt zijn naam aan het kristalheldere water, dat u erin zult zien.
  Een van de meest herkenbare natuurlijke attracties van Malta is het Azure Window. Dit is de naam van de natuurlijke boog met een nauwkeurige symmetrische vorm, die dagelijks honderden toeristen langs de kust te zien krijgen. Op verschillende tijden van de dag ziet deze fantastische plek er anders uit, allemaal vanwege het zeewater, dat van kleur verandert afhankelijk van het verlichtingsniveau. Je kunt de boog bewonderen vanaf het land, of je kunt een boot huren en een symbolisch ritueel maken - om door de boog te rijden en een wens te doen.
Natuurliefhebbers op Malta zijn geïnteresseerd in de botanische tuin, vernoemd naar San Antonio. Op het grondgebied van deze weelderige tuin zijn tientallen soorten zeldzame bomen en bloemen vertegenwoordigd. Een ander interessant kenmerk is de overvloed aan sinaasappelbomen. Gerijpte sinaasappelen worden uitgedeeld als cadeau aan bezoekers van de tuin die hier op kerstavond komen. De botanische tuin van Malta is historisch. Op zijn grondgebied zijn er verschillende prachtige oude gebouwen.
Ghar Dalam Cave is niet alleen een belangrijke natuurlijke attractie, maar ook een unieke archeologische vindplaats. Daarin ontdekten onderzoekers de sites van oude mensen, van wie de leeftijd meer dan 7.000 jaar is. Momenteel is deze enorme grot slechts gedeeltelijk toegankelijk voor toeristen. De meeste van haar zalen ondergaan nog steeds onderzoek. Recht in de grot werd een klein museum geopend waarin bezoekers de waardevolle vondsten van archeologen kunnen zien.
Op het eiland worden vele luxueuze oude paleizen bewaard, die tegenwoordig ook als musea werken. Een zeer interessante is de Casa Rocca Piccola. Vanaf het moment van zijn constructie heeft het zijn uiterlijk bijna niet veranderd. Vele jaren heeft het paleis toebehoord aan één rijke familie. Het bevat een interessante collectie antieke meubels, schilderijen en gerechten, evenals andere antiquiteiten. De meeste kamers van het paleis zijn toegankelijk voor toeristen om te bezoeken.
Het historische monument het Fort Saint Angelo is symbolisch voor Malta. Het werd gebouwd om het eiland in de 11e eeuw te beschermen. Het werd bijna duizend jaar voor het beoogde doel gebruikt. Zelfs tijdens de Tweede Wereldoorlog bevonden militaire vestigingen zich op het grondgebied van het fort. Ondanks de honderden veldslagen die het fort moest doorstaan, was het perfect bewaard gebleven en blijft het nu als historisch museum werken.
Dit artikel over Malta is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Malta

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Malta:


St Julians - 2.6 km
St. Julian's is een kleine stad in Malta zich niet ver van de hoofdstad van het land, Valletta. U kunt het panorama van de hoofdstad vanaf de dijk van deze stad zien. Deze plaats is vooral populair in de avond, wanneer...
verder
Valletta - 5 km
De bouw van Valetta begon in 1566. In die tijd werd de stad gebruikt als een sterke vesting. Valetta is omgeven door dikke muren, waarachter zich gezellige straten en parken schuilhouden. Tegenwoordig ziet de stad eruit...
verder
Catania - 185.6 km
Catania is gelegen in het oostelijke deel van Sicilië, vlakbij de vulkaan Etna. Het leven van de stad is volledig afhankelijk van de stemming van de glorieuze vulkaan. Tijdens zijn lange geschiedenis is Catania gewoon...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Malta
 Malta foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Malta, Malta. Het plannen van een trip naar Malta met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.