OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

5 Hotels in Valletta

 

Reisgids Valletta - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De bouw van Valetta begon in 1566. In die tijd werd de stad gebruikt als een sterke vesting. Valetta is omgeven door dikke muren, waarachter zich gezellige straten en parken schuilhouden. Tegenwoordig ziet de stad eruit als een groot museum en bijna elk gebouw hier draagt herinneringen aan historische gebeurtenissen. Verbazingwekkende tempels en oude paleizen zijn gelegen tussen gewone woonhuizen.
U kunt de stad door een film show "Het leven van Malta" beginnen te verkennen. De show zal u over de belangrijkste historische gebeurtenissen vertellen en een licht op de tradities en de cultuur van de lokale bevolking werpen. De show vindt plaats in het Conference Centrum, dat is gelegen in de buurt van het Fort van St. Elmo.
Een van de oudste gebouwen is het Paleis van de Grootmeester, dat werd gebouwd in de 16e eeuw. In de zalen kunt u prachtige muurschilderingen met afbeeldingen van de Ridders van de Orde van Malta en onschatbare collecties van wapens en armor zien. In het centrale deel van de stad is er een van de belangrijkste religieuze plaatsen de kathedraal van St. John. De kerk wordt aan alle kanten omgeven door een groot plein, waardoor deze plek een ideale bestemming voor ongehaast wandelingen is. Ondanks het feit dat de gevel van de kathedraal er heel ingetogen uitziet, maakt de kathedraal indruk met zijn luxe interieur en verfijning. De muren van de kathedraal zijn de laatste bestemming voor de stoffelijke resten van 400 Maltese ridders die aan het Grote Beleg hebben deelgenomen.
De stad en de voorsteden trekken veel archeologen. In Valetta is het Nationale Archeologische Museum open voor bezoekers. Het toont u unieke artefacten, verzamelingen van sculpturen, een collectie munten en beelden. Uw excursie naar het Nationaal Militair Museum zal niet minder interessant zijn. Het gebouw van het museum werd in 1488 gebouwd en werd als een beschermend fort gebruikt. Nadat de belegering van de stad werd gestopt, was het gebouw zwaar beschadigd, maar later werd het door inspanningen van de Ridders volledig gerestaureerd. De zalen van musea hebben collecties van militaire uitrusting en grote verzamelingen van wapens en militaria.
  Een aangename verrassing wacht ook fans van theatrale kunst. Ze zullen het nationale theater van Malta kunnen bezoeken. Het werd geopend in de 18e eeuw en tegenwoordig is het een van de drie oudste theaters in Europa. In dit theater worden toneelstukken opgevoerd in het Engels en er zijn vaak concerten van het Nationaal orkest van Malta. Interessante culturele evenementen vinden wekelijks plaats in dit historische theater.
Een bijzondere attractie is de Republic Street - de hoofdstraat van Valletta, die volledig toegankelijk is voor voetgangers. Deze straat staat vol met vele populaire winkels, souvenirwinkels, maar ook restaurants en cafés. Het lijkt alsof het leven op straat nooit stopt; het is mogelijk om de hele dag hier interessant door te brengen.
Aan het einde van de straat is een interessant historisch monument - de prachtige Villa Casa Rocca Piccola. Al meer dan vierhonderd jaar was deze prachtige villa in handen van de nazaten van de adellijke familie De Piro. Nu, binnen de muren van de Villa, is er een zeer interessant privémuseum. Elk van de hier tentoongestelde stukken is een uniek juweel. Bezoekers van de villa zullen de mogelijkheid hebben om prachtige sculpturen in de antieke stijl te zien, schilderijen van beroemde Maltese kunstenaars, collecties van oude boeken en prachtige antieke meubels. Het museum herbergt een zeer interessante collectie nationale kostuums.
Upper Barrakka Gardens zijn ook een van de uitstekende attracties. In de tuin zijn er verschillende ruime observatiedekken, van waaruit een prachtig uitzicht op de haven opent. Veel toeristen willen deze tuin graag 's middags bezoeken omdat elke dag om 12.00 uur een batterij oude kanonnen wordt geproduceerd en een ceremonieel salvo wordt geproduceerd. De pittoreske tuin werd gesticht in de 17e eeuw. Tegenwoordig is het een favoriete bestemming, niet alleen bij toeristen, maar ook bij de lokale bevolking.
Reizigers die van wandelen op schilderachtige plekken houden, moeten zeker letten op een wandeling langs de straat Zakaria. Deze kleine historische straat begint bij het hoofdplein en leidt naar het havengebied. De lengte is iets meer dan 50 meter en de breedte is niet meer dan 3 meter. De oude straat is opmerkelijk voor de prachtige gebouwen uit verschillende tijdperken, waar tegenwoordig interessante winkels, souvenirwinkels en diverse antiekwinkels te vinden zijn.
Dit artikel over Valletta is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Valletta

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Valletta:


St Julians - 3.1 km
St. Julian's is een kleine stad in Malta zich niet ver van de hoofdstad van het land, Valletta. U kunt het panorama van de hoofdstad vanaf de dijk van deze stad zien. Deze plaats is vooral populair in de avond, wanneer...
verder
Malta - 5 km
Wie ooit op Malta is geweest, zal deze plaats nooit meer vergeten, en wie er niet is geweest, zal er naar streven, om er te komen. Malta is een prachtige plaats en een mooi en elegant Mediterraan eiland, dat sinds de...
verder
Catania - 185.7 km
Catania is gelegen in het oostelijke deel van Sicilië, vlakbij de vulkaan Etna. Het leven van de stad is volledig afhankelijk van de stemming van de glorieuze vulkaan. Tijdens zijn lange geschiedenis is Catania gewoon...
verder

Onze diensten
 Valletta foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Valletta, Malta. Het plannen van een trip naar Valletta met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.