OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

6 Hotels in Bastia

 

Reisgids Bastia - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Bastia is een van de mooiste oude steden in Corsica, het economische en commerciële centrum van het eiland, evenals een wereldberoemde badplaats. Het stadscentrum is het gebied van Saint-Nicolas, een favoriete vakantieplaats zowel voor de oorspronkelijke bewoners als voor de bezoekers. Het is ideaal om vanuit dit gebied te beginnen met het bekijken van bezienswaardigheden.
In het zuidelijke deel van het stadje zijn er het monument van de Romeinse keizer en het standbeeld van Bonaparte. In het westelijke deel van het gebied vindt u tal van gezellige café's die de wandeling nog aantrekkelijker maken. Bastia is het economische en commerciële centrum van Corsica. De meest bekende winkelcentra en paviljoens zijn er op de Boulevard Paoli. liefhebbers van winkelen gaan er met veel plezier heen om daar te wandelen. De oudste stedelijke gebieden zijn er in het zuidelijke deel, waar u de Citadel en de oude haven kunt zien.
Om de oude haven volledig verkennen, heeft u een hele dag nodig. Hier kunt u de oude boten, huizen, restaurants, die als de soort van hutten van de afgelopen eeuwen lijken, zien en bezoeken. Elke dag hebben toeristen een wandeling rond de baai. Vanaf de boten en de top van de vuurtoren kunt u het prachtige panorama van de stad en het uitzicht op de haven in detail bewonderen.
Op de weg van de haven naar het stadscentrum kunt u rond de oudste wijk van de stad Terra Vecchia wandelen. De gezellige smalle straatjes met oude huizen, die contrasteren met de moderne gebouwen, zijn ideaal om te wandelen. Eigenlijk kan dit worden geacht, een volmaakte sightseeing te zijn. Bastia is beroemd in de eerste plaats als het grootste commerciële centrum, maar eens te meer, kan dat de culturele waarden van deze stad niet ontnemen.
  Ook in de wijk Terra Nova zijn er verschillende interessante plekken om een ​​wandeling te maken. Het centrum van dit gebied wordt beschouwd als het Donjon-plein, dat een prachtige toren uit de 16e eeuw heeft bewaard. In de loop van de jaren werd de toren gebruikt als een gevangenis, hij sloot Corsicaanse nationalisten op, waaronder Samperro Corso.
In de directe omgeving van de oude toren is een van de meest populaire bars in de stad - Bar de la Citadelle. Het heeft niet alleen een rijke selectie verfrissingen en een ontspannen sfeer, maar ook een prachtig uitzicht over de stad, dat zich opent vanuit de bar.
Niet ver van het plein is het Governor's Palace - een prachtig monument van architectuur in de Moorse stijl. Dit prachtige paleis uit de 14e eeuw, oorspronkelijk gebouwd voor de gouverneur, heeft ook een zeer donkere en bewogen geschiedenis. Nadat de hoofdstad van Corsica naar Ajaccio was verhuisd, werd dit prachtige paleis in een gevangenis veranderd en aan het eind van de 18e eeuw werd het volledig verwoest tijdens de aanval van de Britten. Het historische monument werd pas vele jaren later gerestaureerd en in 1943 werd het opnieuw gedeeltelijk vernietigd door een explosie. Restauratiewerkzaamheden werden uitgevoerd in het paleis en nu is in het gerepareerde gedeelte een interessant etnografisch museum.
Liefhebbers van mooie wandelingen, moeten zeker het charmante Romieu-park in Bastia bezoeken. Dit park ligt op de heuvel; het werd opgericht in 1870. Vandaag de dag zie je exotische bomen en bloemen die vanuit verschillende hoeken van de wereld worden meegenomen. Er zijn enorme granaatappelbomen en zeldzame soorten pijnbomen. Het park is uitgerust met comfortabele paden en trappen, tijdens de zomerperiode worden er diverse curieuze entertainmentevenementen gehouden voor de bezoekers.
Op zondag moet je zeker naar het St. Nicholas-plein gaan, er is een markt die altijd open is in het weekend. 'S Ochtends verzamelen vrijwel alle inwoners van de stad zich op het plein om verse boerderijproducten, bloemen en andere essentiële huishoudelijke goederen te kopen. Deze markt is erg populair onder toeristen, omdat hier goedkope interessante souvenirs te koop zijn. In deze markt zijn er ook antiquairs, die van belang zijn voor de verzamelaars. Bastia is een geweldige moderne stad met een historische ambiance.
Dit artikel over Bastia is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Bastia

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Bastia:


Corsica - 66.5 km
Corsica is een populaire mediterrane badplaats die vaak "klein Italië in Frankrijk" wordt genoemd. De reden voor deze naam is in de invloed van Italië, dat in de buurt ligt. Dit feit heeft de tradities en de cultuur...
verder
Ajaccio - 105.4 km
Ajaccio is een gezellige en pittoreske Franse stad, de hoofdstad van Corsica. Het ligt in een kleine baai aan de Middellandse Zee. Maar dit is niet slechts een schilderachtige plaats, het is ook een beroemd historisch...
verder
Livorno - 117.6 km
Livorno is een stad in Italië aan de Ligurische kust. Dit is de belangrijkste haven van Italië.

U kunt tal van resorts van Livorno over het water bereiken. Alle plaatsen beschikken over een goed ontwikkelde...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Bastia
 Bastia foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Bastia, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Bastia met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.