OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

58 Hotels in Mestre

 

Reisgids Mestre - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Mestre is een charmant klein stadje in Noord-Italië. Venetië ligt zeer dicht bij Mestre. Beide steden zijn verbonden met een grote spoorbrug genaamd de "Brug van Vrijheid". Het centrum van de stad is afgesloten voor het verkeer, dus u kunt er zonder enige moeite te voet doorheen lopen.
Niet ver van het centrum van Mestre vindt u tal van gezellige café's met ruime open terrassen. Op deze plek ziet u gewoon overal banketbakkers en bakkerijen die bezoekers lokken met heerlijke aroma's. Als het gaat om bezienswaardigheden van de stad, zult u er al snel zeker van zijn, dat er in deze charmante stad niet wordt beroofd.
Begint u uw waarneming van de meest opmerkelijke bezienswaardigheden van Mestre vanaf het centrale plein genaamd "Piazza Ferretto". De observatie gebieden van de toren "Torre dell'Orologio" voorzien u van een prachtig uitzicht over de stad. U kunt van de schoonheid van de stad genieten als door de ogen van een vogel van hemelse hoogte naar beneden. Op aarde vindt u een aantal open-lucht café's en restaurants met traditionele Italiaanse gerechten, evenals verschillende designer boetiekjes. Het park "San Giulliano" is uitgegroeid tot een favoriete bestemming voor fietsliefhebbers en wandelaars, maar ook voor muziekliefhebbers. De reden hiervoor is het feit, dat tal van muzikale concerten met buitenlandse en lokale artiesten, hier regelmatig worden uitgevoerd. Het park beschikt ook over een prachtig uitzicht op de "Brug van Vrijheid", waarachter zich het prachtige Venetië laat zien.
Varen is een van de belangrijkste toeristische evenementen in Mestre. U kunt ook naar regatta kijken of het traditionele entertainment van de lokale bevolking - gondel races. Deze plaats is niet minder boeiend voor het winkelend publiek. In Mestre vindt u een groot aantal antieke winkels, winkelcentra, designer boetieks en souvenirwinkels. "Le Barche" is het meest populaire winkelcentrum van de stad. Nachtclubs en bars zijn elke avond open en bieden traditioneel diverse en originele programma's en optredens.
  De favoriete plek voor recreatie voor de lokale bevolking is de Bissaula. Dit is een echte groene oase, die op elk moment van het jaar interessant zal zijn om te bezoeken. In het park zijn veel recreatiegebieden en sportvelden en er zijn ook speelplaatsen voor kinderen. In de winter zullen liefhebbers van skiën hier genieten. Professionele hellingen en atletiekbanen worden hier voor hen gebouwd. Het is het meest interessant om te ontspannen in het park in de zomer, wanneer het begraven ligt in een overvloed aan groene bomen en bloembedden. In de zomer, onder deze natuurlijke pracht, zijn verschillende zwembaden aangelegd voor vakantiegangers.
In het historische gedeelte van Mestre is de kerk van St. Lorenz. Het werd gebouwd in de 17e eeuw en perfect bewaard gebleven tot onze dagen. Jaar na jaar hebben de lokale bevolking de kerk gerestaureerd, nu is het een echt pakhuis met religieuze voorwerpen. De tijd van alle relikwieën die binnen de muren van de kerk worden gerepresenteerd, is meer dan honderd jaar. Het ontwerp van de kerk is van grote historische en artistieke waarde.
Op een van de centrale straten van de stad ligt het historische theater Toniolo, waarvan het gebouw ook een enorme architectonische waarde vertegenwoordigt. Nu bevat het theater zowel klassieke als nieuwe producties. Versiering van de afgelopen jaren bewaard in het theater geeft het zijn speciale sfeer.
Tijdens een wandeling door de historische straten, zie je veel unieke monumenten van de architectuur; een van de meest ongewone is het Palazzo da Re. Het combineert een verscheidenheid aan architecturale stijlen. Het paleis is veelvuldig dank verschuldigd aan talloze reconstructies vanwege zijn unieke uiterlijk. In de omgeving is het prachtige Palazzo Podestarile, dat beroemd is om zijn luxe decoratie. Dit historische monument behoort momenteel tot de stadsadministratie.
Rust in Mestre zal onvolledig zijn zonder een bezoek aan lokale restaurants, waarvan vele ook al lang de status van uitstekende attracties hebben gekregen. Het beroemdste restaurant is Da Tura. Het is gespecialiseerd in de voorbereiding van nationale gerechten en delicatessen. Sommige culinaire meesterwerken die de gasten van dit restaurant kunnen proeven, zullen niet beschikbaar zijn, zelfs in de meest prestigieuze restaurants in Venetië. Dit restaurant zal liefhebbers van zeevruchten imponeren, evenals kenners van fijne Italiaanse wijn.
Dit artikel over Mestre is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Mestre

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Mestre:


Venetie - 8.7 km
Venetië is de stad van de kanalen en verbazingwekkende architectuur, en trekt liefhebbers aan uit de hele wereld. Wat is er romantischer dan een reis door een gondel langs de kanalen van Venetië? Meer dan 1000 jaar...
verder
Treviso - 19.6 km
Deze plaats was een klein vissersdorpje in het verleden. Tegenwoordig is het een populaire toeristische bestemming. De stad wordt vaak aangeduid als "kleine Venetië", omdat zijn pittoreske straatjes met kleurrijke...
verder
Padua - 30 km
Volgens een versie was de stichter van deze stad een machtige krijger Antinori, wiens graf nog niet is gevonden door archeologen. Dit is een belangrijk cultureel centrum en de thuisbasis van vele grote artiesten....
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Mestre
 Mestre foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Mestre, Italie. Het plannen van een trip naar Mestre met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.