OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

194 Hotels in Corsica

 

Reisgids Corsica - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Corsica is een populaire mediterrane badplaats die vaak "klein Italië in Frankrijk" wordt genoemd. De reden voor deze naam is in de invloed van Italië, dat in de buurt ligt. Dit feit heeft de tradities en de cultuur van deze plaats serieus veranderd. Het eiland beschikt over de beste condities voor strand rust. Hier kunt u diverse watersporten beoefenen, maritieme tochten op jachten maken, of gewoon van de warme zon genieten.
Fans van actieve rust moeten zeker een wandeling door de bergen maken. De meest populaire toeristische gebieden van Corsica zijn Porto Vecchio, Calvi en Bonifacio, die op het zuidelijke deel van het eiland zijn gelegen. De stranden hier zijn ruim en hebben fris wit zand, terwijl de zee is kalm en schoon is. De belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland bevinden zich in de hoofdstad Ajaccio. Volgens een legende werd deze stad gesticht door Ajax, een beroemde Griekse held. Het was echter niet de sterke Griekse man, die deze plek bekend heeft gemaakt. Corsica is het moederland van Napoleon, dus vele monumenten en bezienswaardigheden zijn gewijd aan deze grote keizer.
Tijdens het lopen door de straten van Ajaccio, kunt u gedenktekens standbeelden zien, en het huis, waarin Bonaparte werd geboren en zijn jeugd doorbracht. Tegenwoordig is dit huis volledig omgebouwd tot een museum. Nog een bekende culturele voorziening is het paleis van kardinaal Fesch. Het beschikt over een unieke collectie van schilderijen. In dit museum vindt u werken van grote Italiaanse en Franse meesters.
Dit eiland is vol met gezellige kleine steden en een ieder is klaar om de gastennhet hele jaar lang te verwelkomen. Voor liefhebbers van het nachtleven zal een bezoek aan de stad Saint-Florent heel interessant zijn. Kenners van gastronomie zullen genieten van hun reis naar Propriano, dat vol is van de beste trading centra en restaurants. Porto-Vecchio trekt reizigers door ruime stranden en stille sfeer. Oostelijke steden van Corsica zijn beroemd om hun prachtige natuur. Hier kunt u in kastanjebossen wandelen, gaan vissen of het natuurreservaat genaamd "Buguglia" bezoeken.
  Corsica staat bekend om zijn natuurlijke attracties. De vallei van Calanche de Piana is van groot belang. Hier kunnen reizigers de prachtige granieten rotsen met rode pieken bewonderen. Sommigen van hen hebben een zeer ongebruikelijke vorm, dus je kunt nauwelijks geloven dat deze vorm van natuurlijke oorsprong is. De hoogte van sommige rotsachtige pieken is 300 meter. Volgens geologen werd deze vallei miljoenen jaren geleden gevormd onder invloed van wind en water. Het is zeer interessant om de rotsen te bewonderen in de schemering of bij zonsopgang, wanneer hun toppen een heldere scharlakenrode kleur hebben.
In het zuidelijke deel van het eiland is er een megalithisch veld van Filitis. Grootschalige studies van deze regio begonnen relatief recent, in 1946. Vandaag de dag wordt deze verbazingwekkende vallei met ongewone steenformaties beschouwd als het belangrijkste archeologische gebied. Hier zijn vele unieke artefacten ontdekt, waaronder fragmenten van oude keramische producten, pijlpunten en ander interessant bewijs van leven op deze plaatsen, die meer dan 5000 jaar oud zijn.
Historische bezienswaardigheden uit een latere periode zijn te zien in de wijk Erbalung. Hier kunt u de ruïnes van een oud kasteel bekijken, waarvan slechts één toren tot op de dag van vandaag is bewaard gebleven. Niet ver daar vandaan is de kapel van St. Michael, die werd gebouwd in de 11e eeuw. De miniatuur oude stad is beroemd om zijn religieuze monumenten. De prachtige kerk van St. Catherine, die sinds de 15e eeuw praktisch onveranderd is gebleven, is bewaard gebleven.
Fans van ongewone excursies moeten de grotten van Bonifacio bezoeken. Deze grotten bevinden zich in een van de meest ontoegankelijke en afgelegen gebieden van het eiland. Om bij hen te komen, is het noodzakelijk om een ​​boot te huren in de haven van Bonifacio. Het pad naar de grotten op een boot is ongeveer een uur, maar deze keer vliegt het heel snel, omdat er langs de kust veel natuurlijke en historische plekken zijn. De grotten zelf zijn ook gelegen langs de kust. Toeristen worden aangeboden om per boot onder hun gewelven te rijden en het verbazingwekkende transparante water te bewonderen, dat hier een ongewone paarse tint heeft.
Op het eiland is er een ongelooflijk interessant en mooi Scandola National Park dat werd opgericht in 1975. Het gebied van dit reservaat is minder dan 20 vierkante kilometer. De belangrijkste waarde van deze natuurlijke plaatsen is de diversiteit van zeldzame vogels, waarvan de waarneming veel indrukken zal geven.
Dit artikel over Corsica is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Corsica

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Corsica:


Ajaccio - 39.4 km
Ajaccio is een gezellige en pittoreske Franse stad, de hoofdstad van Corsica. Het ligt in een kleine baai aan de Middellandse Zee. Maar dit is niet slechts een schilderachtige plaats, het is ook een beroemd historisch...
verder
Bastia - 66.5 km
Bastia is een van de mooiste oude steden in Corsica, het economische en commerciële centrum van het eiland, evenals een wereldberoemde badplaats. Het stadscentrum is het gebied van Saint-Nicolas, een favoriete...
verder
Baja Sardinia - 121.1 km
Sardinië is een van de bekendste eilanden in de Middellandse Zee. Dit is een plek met een lange geschiedenis die begint met de oude Nuraghe tot de Feniciërs, Arabieren en Romeinen. Tegenwoordig behoort het eiland tot...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Corsica
 Corsica foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Corsica, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Corsica met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.