OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

49 Hotels in Innsbruck

 

Reisgids Innsbruck - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Innsbruck wordt omringd door ongewoon prachtige bergen en is een aantrekkingspunt voor veel toeristen. Elk jaar wordt de stad en het gebied rondom de skigebieden bezocht door bijna twee miljoen bezoekers. Deze populariteit heeft Innsbruck te danken aan de unieke combinatie van cultuur, natuur en sportieve bezienswaardigheden. Zelfs de oude Romeinen wisten dat de samenloop van de rivieren Inn en Schill de beste plek is om te wonen. Zij stichtten Veldidenu, voorloper van de stad Innsbruck.
De stad groeide in het ontwikkelingsproces uit van een belangrijk middeleeuws handelscentrum tot de hoofdstad van Tirol. Innsbruck heeft een aantal schitterende barokke gebouwen, waarvan er vele zijn in de Oude Stad. Maar buiten het centrum zijn er niet minder interessante bezienswaardigheden, zoals de Alpendierentuin of de historische plaats van Andreas Hofer. Andreas Hofer was een leider van de opstand van de Tiroler boeren tegen de Franse en Beierse invallers, hij won een belangrijke overwinning in 1809. Innsbruck is het uitgangspunt om Tirol te leren kennen.
De Frederick hertog straat
is de hoofdstraat van de oude binnenstad, met paar typische oude steegjes daarnaast gelegen. In deze straat (toon op kaart ) wordt u meteen in de sfeer van de barok ondergedompeld. Echter, dit is een plaats met verschillende bouwstijlen. Op nummer 15 in deze straat is er het meest bekende symbool van Innsbruck, het "Gouden Dak" (“Das goldene Dach”) . Er is een grote erker, van16 meter hoogte, die is bedekt met vergulde koperen dakpannen. Het werd in 1500 naar voorbeeld van het paleis van de heersers van Tirol gebouwd voor een keizer zodat hij het leven van het volk op het plein konobserveren. Een van de merkwaardige gevel reliëfs beeldt de keizer en zijn twee vrouwen uit. In de buurt, bij het oude stadhuis (Alte Rathaus) (XV eeuw) is de Stadstoren gevestigd . De stadstoren heeft een hoogte van 56 meter en een uitkijkplatform. De toren is in de veertiende eeuw gebouwd, en later veranderd om aan de smaak van de XVI eeuw te passen. Als u een mix van stijlen mooi vindt, dan kunt u terecht "Helblinghaus". Het is aan de andere kant van de straat gelegen en is oorspronkelijk in de gotische stijl gebouwd, maar in de XVIII eeuw, in de rococo stijl rijkelijk versierd.
Domplatz.
. De barokke kathedraal van St. Jacob , op het Domplein (Domplatz) is in de vroege achttiende eeuw gebouwd. In de 50e jaren van de vorige eeuw is de kathedraal gerestaureerd om de ernstige schade ten gevolge van de laatste oorlog te elimineren. Pas na de restauratie verscheen op het dak van de kathedraal de figuur van Sint-Jacobs op de paard. Het was in het oorspronkelijke idee van de architect de bedoeling om het daar te plaatsen. Het luxueuze interieur van de kathedraal is het werk van de gebroeders Asam (Cosmas Damian Asam en Egid Quirin Asam), zij zijn verantwoordelijk voor het schilderen van het interieur en de beeldhouwkunst.
Hofburg.
Vlakbij ligt de Hofburg . De Hofburg is een prinselijke residentie, gebouwd in het midden van de vijftiende eeuw. Precies drie eeuwen later bestede de keizerin Maria Theresa veel geld (verkregen uit belastingen) aan grootschalige werken voor de wederopbouw van de Hofburg. Daarbij is uitgebreidt met een aanbouw in de barokstijl, veranderde het uiterlijk van de gevel, verscheen het rococo interieur in het paleis en een planten tuin, die nog steeds open is voor bezoekers. Het oude gebouw "Landhaus" , ligt aan een straat die ter ere van Maria Theresa, naar haar is genoemd. Het "Landhaus"werd gebouwd in de late barok stijl. Eerder was hier de zetel van de regering van Tirool. Het nieuwe "Landhaus"ligt erachter.
Ferdinandeum.
De verzameling van het Tiroler nationaal museum is ondergebracht in het Ferdinandeum Museum(Ferdinandeum) . De sectie 'Kunst'heeft niet alleen onschatbare werken van oude meesters zoals Rembrandt en Bruegel, maar ook meer moderne werken van Oostenrijkse kunstenaars zoals Gustav Klimt en Kokoschka. De "Patriottische Hal"is aan de geschiedenis van de tijd van Andreas Hofer gewijd.
Een andere opmerkelijke kunstverzameling wordt in de kerk Hofkirche ondergebracht. Hofkirche werd op bevel van Ferdinand I gebouwd om het graf van keizer Maximiliaan I daar te plaatsen. Het is ongeveer tegenover de Hofburg gebouwd. Het grafgewelf ligt in feite in de Hofkirche, maar het is leeg. De overblijfselen van Maximiliaan I worden bewaard in Wiener Neustadt. En toch, in de Hofkirche is er iets om te zien. Er zijn schilderijen met notabele en opmerkelijke personen en afbeeldingen van Andreas Hofer (1767-1810) en de bevrijdingsoorlog. Maar de meest beroemde bezienswaardigheid van de kerk "Hofkirche"is de Silver Kapel (Silberne Kapelle). Deze kapel werd in opdracht van aartshertog Ferdinand II in de kerk gebouwd en diende als begraafplaats voor zijn onedelle vrouwen. Het graf van de aartshertog is ook daar gelegen. De Kapel kreeg zijn naam dankzij de zilveren afbeelding van Maria op het altaar.
Schloss Ambras.
Dichter bij de rand van de stad is er het kasteel in Amras . Het was ooit de belangrijkste schuilplaats van de regering van Tirol. In de zestiende eeuw werden op deze plaats twee onderling verbonden kastelen gebouwd, een boven en een onder. Ze zijn verbonden met elkaar met de hal in de vroege Renaissance stijl. Kunstliefhebbers zullen in de kasteel galerij, portretten van de Habsburgse dynastie vinden, waaronder kunstwerken van de grote Rubens.
Bergische Schans.
Een van de meest bezochte voorsteden in het land is de berg Bergisel. Hier versloeg in 1809 het boeren leger van Andreas Hofer een leger van invallers, bestaande uit Franse en Beierse soldaten. Tirool was in die tijd onder het juk van de Beierse hertogen, bondgenoten van Napoleon. Het standbeeld van de nationale held 'Andreas Hofer' en het museum zijn ter gedachtenis van de Onafhankelijkheidsoorlog. Wanneer u in de nabijheid bent van Berg Isel, moet u zeker een bezoek brengen aan de dierentuin van Alpine . Je kunt er komen met de kabelbaan. De dierentuin heeft meer dan 150 diersoorten verzameld uit de hele regio.
Dit artikel over Innsbruck is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Innsbruck

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Innsbruck:


Garmisch-Partenkirchen - 34.4 km
Garmisch is een oude stad in Duitsland aan de rivier Loisach. In 1935 werd de stad samengevoegd met Partenkirchen stad en de nieuwe nederzetting werd genoemd Garmisch-Partenkirchen. Deze nieuwe stad staat nu bekend als...
verder
Kitzbuhel - 76.8 km
Skioord Kitzbühel is uitgegroeid tot een favoriete bestemming verschillende rijke mensen en internationale beroemdheden. Deze elegante, moderne stad die zijn historische erfgoed zorgvuldig heeft bewaart, trekt zijn...
verder
Bolzano - 85.6 km
Bolzano ligt in Italië en het is het administratieve centrum van de autonome provincie Bolzano. De bevolking spreekt er drie talen vloeiend, Italiaans, Duits en Retro Romaans. Het is het vermelden waard, dat het...
verder

Onze diensten
 Innsbruck foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Innsbruck, Oostenrijk. Het plannen van een trip naar Innsbruck met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.