OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

45 Hotels in Lille

 

Reisgids Lille - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Lille is de vierde grootste stad van Frankrijk die cultuur en geschiedenis van Vlaanderen, Frankrijk en Normandië perfect combineert. Het is gelegen in de regio Nord-Pas-de-Calais en staat bekend als het commerciële centrum van Europa. Lille ligt op de kruising van de vijf grote auto-routes.
De architectuur van de stad is zeer kleurrijk en gevarieerd want het combineert verschillende invloeden van de Franse stijl en kunst die al door koning Lodewijk XIV hier naartoe zijn gebracht, de onvergetelijke Vlaamse architectuur en de invloed, die Spanje en Nederland hebben gebracht. In Lille zijn er tal van interessante straten, café's, restaurants en souvenir winkels die gewoon moeten worden bezocht.
Lille is beroemd om zijn musea en historische wijken. Het centrale plein - Grote Markt genoemd, en het oude gebouw van de beurs, dat ooit een groot handelscentrum is geweest, is de beste plek om kwaliteits kleding te kopen. Het grandioze mooie erfgoed van Lille wordt bewaard in de zalen van musea. De meest populaire musea van Lille zijn het Museum van Natuurlijke Historie en Geologie van Lille, die is beroemd om zijn aquaria en een insectarium, het Museum van generaal De Gaulle, het Museum van Schone Kunsten, waar rijke collecties werken van grote kunstenaars als Botticelli, Rubens, Delacroix, Titiaan, Goya, Veronese worden bewaard. Dit is het tweede grootste museum van Frankrijk na het Louvre. De Parijse Poort is een van de grootste architectonische bezienswaardigheden van Lille. De poorten werden gebouwd bij de toetreding van de stad tot het grondgebied van Frankrijk in de zeventiende eeuw om dit te vieren. Lille combineert de elegantie van oude gebouwen en de moderne architectuur stijl.
  In een luxueus historisch gebouw bevindt zich het museum van het ziekenhuis van Jeanne de Flandre. Het ligt in het hart van de oude stad. In de eerste helft van de 13e eeuw huisvestte dit gebouw een ziekenhuis, dat werd gesticht op bevel van de gravin Jeanne de Flandre. Ze heeft haar eigen paleis geschonken voor het ziekenhuis. Ondanks het feit dat het gebouw 's nachts zijn status veranderde, behield het zijn voormalige luxueuze afwerking. Vandaag kunnen bezoekers van het museum de prachtige decoratie bewonderen, waarvan sommige elementen sinds de 15e eeuw bewaard zijn gebleven. Het gebouw bevat een rijke verzameling kunstwerken en antiek meubilair, maar ook sculpturen en porseleinproducten.
Lille heeft veel mooie kerken. Een van de meest ongewone is de kathedraal van Notre-Dame de la Treille. Het werd gebouwd in 1854 en is een spectaculair monument in de neo-gotische stijl. Kijkend naar de kathedraal nu, is het moeilijk om te veronderstellen dat het meer dan 150 jaar geleden werd gebouwd, omdat het gebouw er erg modern uitziet. Nog niet zo lang geleden werd de laatste reconstructie van de kathedraal voltooid, waarbij het een nieuwe glazen gevel kreeg. Binnenin was het mogelijk om de prachtige glas-in-loodramen en andere elementen van de oude decoratie te behouden.
De meest ongewone culturele instelling is het La Piscine Museum, dat zich in de onmiddellijke nabijheid van Lille bevindt. Dit museum werd geopend in de omgebouwde oude badfaciliteiten. Tegenwoordig worden de exposities direct in de zwembaden geplaatst, die lang niet zijn gebruikt voor het beoogde doel. Dit museum heeft een uitgebreide collectie kunstwerken en designaccessoires. Er is zelfs een collectie exclusieve designstoffen. Vanwege de unieke sfeer en inrichting, heeft dit museum geen gelijke.
Lille heeft de oude vestingwerken gedeeltelijk bewaard. Hun oudste element is de Noble Tower. De bouw ervan werd gestart in 1402. Het werd de hoogste van de 65 torens die deel uitmaken van het vestingcomplex. Deze toren was ongeslagen tot 1667. Nadat het geleden had tijdens een van de volgende veldslagen, werd het snel hersteld. Tegen het einde van de 19e eeuw verloor de toren haar strategisch belang en kwam tot verwoesting. In 1922 was het echter volledig gerestaureerd en erkend als een van de belangrijkste historische monumenten van de stad. Nu bij de toren staat een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog.
Dit artikel over Lille is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Lille

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Lille:


Kortrijk - 26.3 km
De stad Kortrijk is gelegen aan de oevers van de Leie, op slechts 7 km van Frankrijk. Deze stad werd gesticht door de Romeinen. Op dat moment stond Kortrijk bekend als "Cortoriacum". Later werd deze oude stad verwoest...
verder
Brugge - 64.9 km
Brugge is gelegen in de Belgische provincie West-Vlaanderen, ongeveer twee uur rijden van Utrecht (Nederland). In de 9e eeuw was deze stad veroverd door de Vikingen, dat is waarschijnlijk de reden waarom de naam van de...
verder
Oostende - 65.7 km
Oostende is een belangrijke havenstad en een bekende badplaats. De naam van de stad kan worden vertaald als "oostelijke rand", omdat het oorspronkelijk het in het oostelijke deel van het eiland Testerep was gelegen....
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Lille
 Lille foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Lille, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Lille met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.