OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

98 Hotels in Lyon

 

Reisgids Lyon - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Lyon is een grote stad in Frankrijk, gelegen nabij de rivieren Saône en Rhône. De bevolking van Lyon telt 1 miljoen mensen, met voorsteden. De stad werd nog tijdens de Romeinse tijd gesticht. Op dat moment heette Lyon de hoofdstad van de "Drie Galliërs". Een dergelijk hoog politieke belang van deze plaats heeft snel geleid tot economische, religieuze, militaire en politieke ontwikkeling. Zoals Lyon al een van de goed ontwikkelde industriële plaatsen was, werd het ook een belangrijk handelscentrum met een ontwikkeld banksysteem. Aan het einde van de vijftiende eeuw had het grootste deel van de kunst, sociale en intellectuele elite van het land hun residenties in de stad geconcentreerd. Alleen tijdens de naoorlogse tijd is de ontwikkeling van Lyon gericht op het bereiken van de Europese schaal. In die periode werden talrijke hotels, culturele en toeristische voorzieningen, vervoer routes en meer in Lyon gebouwd.
Het moderne Lyon is nog steeds het centrum van de industriële regio, maar de stad is vooral bekend door het grote aantal historische bezienswaardigheden. Er zijn tal van musea, die een ruime keuze aan kunstwerken, oude schilderijen, textiel, meubelen en andere antiquiteiten bieden. Deze plaats is ook beroemd om zijn verfijnde esthetische keuken.
Het oude deel van Lyon is gelegen op de heuvel van Fourvière. Deze plek is een ware schoonheid met zijn mooie oude parken: het archeologische park van Fourvière, de ruïnes van het Romeinse theater en het amfitheater, het enorme park "Croix Rousse", de oude tuin "Tet d'Or", het "Bellecour" plein, het oude kwartaal, dat is gespecialiseerd in het weven van zijde met zijn labyrint straten, het mooie "Terro" kwartaal, de "Sint Marten d'Ene" kerk en meer. Toeristen moeten ook niet vergeten aan het museum van poppen in "Hotel de Gadagne" bezoeken. Het is een van de meest verbazingwekkende herenhuizen van de stad, gebouwd in de Renaissance stijl.
  Een van de meest majestueuze architecturale monumenten van de stad is het stadhuisgebouw. Het werd gebouwd in het midden van de 17e eeuw. Voor het gebouw van het stadhuis kunt u het historische Place des Terreaux zien, dat, voorafgaand aan de bouw, de permanente locatie was voor een kleine markt. Na de opkomst van het stadhuis werd dit plein uitgebreid. Nu is het omringd door opmerkelijke historische monumenten. Het stadhuis is meerdere dagen per week toegankelijk voor excursies. Een rijke collectie oude kunstwerken wordt bewaard in de muren.
De belangrijkste versiering van het Place des Terreaux is de Bartholdi-fontein, die is vernoemd naar de beeldhouwer die het heeft gebouwd. De ambachtsman werkte enkele jaren aan de sculpturale compositie voor deze fontein en verwachtte dat deze in de stad Bordeaux zou worden geïnstalleerd. Na de voltooiing van het werk hadden de stadsbesturen echter niet genoeg geld om deze fontein te installeren. Toen werd besloten om de fontein in Lyon te installeren.
Er zijn veel oude religieuze gebouwen in de stad, waaronder de Eglise Saint-Nizier. Het werd gebouwd in het tijdperk van de vroege Middeleeuwen. De kerk werd gebouwd op de overblijfselen van een verwoeste Romeinse tempel. Na de officiële opening werd de kerk meer dan eens herbouwd. De laatste grootschalige reconstructie werd voltooid in de 16e eeuw. Deze kerk heeft een zeer interessante functie. Het heeft het oudste ondergrondse deel behouden, dat dateert uit de 6e eeuw met een oude crypte.
Een van de meest bezochte culturele instellingen is het Museum voor Schone Kunsten van Lyon. In termen van de diversiteit en de waarde van de kunstwerken die erin zijn verzameld, is dit museum vergelijkbaar met het Louvre. Het museum is gevestigd in een zeer mooi historisch gebouw, dat tot de 17e eeuw werd beheerd door een benedictijns klooster. Na een tijdje was het een kunstacademie. Nu, in het museum, zijn er vele unieke exposities die dateren uit de tijd van het oude Rome en Griekenland.
Het meest ongewone museum in Lyon is het huismuseum van de gebroeders Lumière. Het is gevestigd in een luxueus historisch gebouw en is volledig gewijd aan de ontdekkers van de cinema. Het gebouw waarin het museum is gehuisvest was voorheen eigendom van de familie Lumière. De broers openden hun eerste workshop en voerden de eerste experimenten uit met beeldtransmissie hier. Onder de exposities van dit museum zijn 's werelds eerste films, fotografische platen, evenals oude cinematografische apparatuur en bezittingen van uitvinders.
Dit artikel over Lyon is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Lyon

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Lyon:


Chambery - 88.3 km
Tegenwoordig is Chambery een kleine stad, waarin een bataljon van de Franse Alpen shooters is gehuisvest. Naaiateliers zijn lang geleden de basis van de lokale industrie geworden. De reis van Parijs duurt minder dan 3...
verder
Grenoble - 96 km
Grenoble is een oude stad, waarvan de geschiedenis ongeveer twee duizend jaar geleden begon. Dit is de belangrijkste stad van de historische Dauphine regio en het administratieve centrum van Isere departement. De...
verder
Geneve - 111.9 km
Genève is niet al te populair bij toeristen omdat men denkt dat het te saai, te steriel en te normaal is. Maar nee! Het is ook echt mooi! Genève ligt op een uitstekende locatie aan de oevers van het Meer van Genève...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Lyon
 Lyon foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Lyon, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Lyon met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.