OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

147 Hotels in Nice

 

Reisgids Nice - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Het meest aantrekkelijke en opmerkelijke deel van Nice is ongetwijfeld de beroemde Promenade des Anglais boulevard, die zich met zijn met zijn luxe hotels en langste strand (Promenade des Anglais) (toon op kaart ) over een lengte van 5 kilometer uitstrekt, Maar Nice heeft meer te bieden aan haar gasten behalve de promenade en het mooie strand!
De oude stad (Vieux Nice).
Het oude Nice is gelegen aan de voet van de heuvel waarop het kasteel "Le Chateau" , staat. Het Oude stadsblok wordt in het oosten door een heuvel afgeschermd, en in het westen door de River Le Paillon van de Nieuwe stad gescheiden. Met inachtneming van deze geografische ligging, wordt het duidelijk waarom de Oude stad van Nice, gesticht door de Grieken, al tweeduizend jaar bestaat, in tegenstelling tot Cimiez, favoriet van Romeinen, met zijn ongelukkige locatie.
U krijgt echt een mooi gevoel van de vrolijke levendige sfeer van een typisch provinciestadje in de oude binnenstad. Bloemen-, groente- en vis- markten in deze wijk van Nice, waar de lokale bevolking boodschappen doet, zijn elke dag geopend. Het kijken naar het werk van handelaren en slagers is een waar genoegen. U kunt in deze markten alles kopen, van kostbare specerijen tot exotische vruchten. De producten zijn zo schilderachtig dat het verleidelijk is om het vlees of een pasta te kopen, zelfs als u absoluut geen mogelijkheid heeft om iets te koken.
Het is onmogelijk om een beste route voor het verkennen van de oude stad te noemen. U kunt door deze wijk van Nice wandelen, langs het stadhuis (Hotel de Ville) lopen, het Paleis van Justitie (Palais de Justice) en de kathedraal Ste. Réparate zien. En het belangrijkste plein Marchy aux Fleurs mag u niet missen. Maar de echt interessante oude stad lijkt alleen voor degenen te zijn, die zich niet de tijd sparen om naar de verste zijstraten te gaan, vooral in het noorden, in de buurt van het busstation. Bij een wandeling door de oude stad, kunt u van de koelte van de schaduw genieten, want de oude huizen zijn er erg leuk dicht bij elkaar gebouwd. Vergeet niet om af en toe een blik naar boven te werpen, anders ontgaat u de kleur- en bloemen van diverse huizen van deze oude stad.
U voelt zich als in een klein Italiaans stadje, na een tijdje slenteren over de straten van het oude Nice over. Huizen geschilderd in pastelkleuren, een linnengoed hangt te droogen uit de ramen, honden liggen lui in de voorkant van de deurportieken, dit alles creëert een gevoel van tijdloosheid. Als u in een elke hoek van de Oude Stad kijkt, kan het feit natuurlijk niet aan uw aandacht ontsnappen, dat daar zeer arme mensen in vaak zeer moeilijke omstandigheden leven. Tijdens de lunch verkopen sommige kleine kiosken en bars "socca" gebakken in een houtoven. "Socca" is van kikkererwten meel en griesmeel gemaakt en werd lang geleden als voedsel voor de armen beschouwd, maar tegenwoordig is het meer een Delicatesse. Het is net als pizza brood, soms met maximaal een meter in diameter, het kost een cent, het is echter in staat om echt snel uw honger te voldoen.
La Colline du Сhateau.
Oude Nice ligt in de buurt van het oosten van de burchtheuvel . Op de heuvel met een hoogte van bijna 100 meter stond ooit het kasteel en de kathedraal. In een tijd waarin Nice behoorde tot het graafschap van Savoye, bezette Lodewijk XIV deze stad een korte tijd. Toen, in 1706, beval hij het kasteel op te blazen. Dit is de reden waarom u hier niet een middeleeuws kasteel kunt zien op de "Chateau", slechts een paar fragmenten van de kasteelmuur. U kunt echter op de berg klimmen om twee redenen: Ten eerste, om van de top van het plateau van een prachtig uitzicht te genieten, niet alleen van de oude stad, maar van heel Nice, en met perfect zicht vanaf deze hoogte om van de hele Promenade des Anglais te genieten. En vanaf "Chateau" is het leuk om te zien als vliegtuigen opstijgen en landen op het tegenovergelegen vliegveld. Ten tweede, is het prachtig om hier het unieke stukje natuur te zien.
Het hele gebied is, in principe, een enorme tuin met exotische planten, overwoekerd met palmen, cactussen met grote stekels zo lang als vingers, en met een mooie kunstmatige waterval in het midden. Op de zuidelijke top van de heuvel is er het scheepvaart museum (Musee Narval), waar u de modellen van schepen en navigatie-instrumenten kunt zien. Als de tijd het toelaat, gaat u twee keer de heuvel op, om het kasteel 's middags en 's avonds te zien. Bij daglicht, zult u van het uitzicht over de stad en de blauwe zee genieten, en in de avond zal u de eindeloze zee van een kunstlicht zien. Promenade des Anglais lijkt lijkt op z'n mooist met nachtelijke verlichting. De grote hoeveelheid van de straatverlichting, de verlichting van hotels en de schijnwerpers op het strand, kunnen u een ontzettend romantisch en uniek gevoel bezorgen.
Musea.
Wanneer u in Nice bent, kijkt u dan eens naar het beroemde hotel "Negresco" . Dit hotel is in de loop der tijd tot een echt museum herschapen. Coco Chanel, Ernest Hemingway, Marlene Dietrich en Francoise Sagan, maken de lijst nog niet compleet, van alle beroemde gasten die ooit in dit hotel hebben gelogeerd. Nice is een paradijs voor liefhebbers van musea. Het museum van Massena , presenteert de geschiedenis van Nice en de creativiteit van lokale kunstenaars. Het museum van Hedendaagse Kunst heeft een collectie van werken van Europese en transatlantische avant-garde kunstenaars uit de jaren '60. Er zijn ook het Marc Chagall Museum en het Matisse Museum .
Winkelen.
Natuurlijk, in een stad als Nice, wil iederen niet alleen naar musea gaan, langs de waterkant wandelen en bergen beklimmen, maar u wilt ook ergens uw vakantie budget prettig besteden. Om dit te doen zou het beste zijn, de straat "Rue De France" , met de aangrenzende voetgangerszone "Rue Massyna" . Na het passeren van Massena vanuit het westen tot het einde, zal uw aandacht worden getrokken het plein "Massena", waar een groot warenhuis is "Galeries Lafayette" . De andere winkelcentra en goede winkels vindt u door van de straat "Massyna Place" naar de straat "Jean Medycin" te gaan, richting het noorden.
Dit artikel over Nice is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Nice

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Nice:


Monte Carlo - 12.6 km
Monaco, de hoofdstad van het Vorstendom Monaco, is gelegen aan de Franse Rivièra, nabij de Italiaanse grens aan de voet van de Franse Maritieme Alpen. In het zuiden grenst het mini staatje aan de Middellandse Zee. Het...
verder
Antibes - 17.7 km
Antibes ligt in de buurt van Nice, het is een prachtige oude stad met een beroemd strand. Middeleeuwse straatjes, de oude vesting en de azuurblauwe kust zijn de eerste associaties die dat mooie pittoreske stadje...
verder
Menton - 20.9 km
Menton is een stad gelegen in het hart van Frankrijk. Dit is een beroemd strand resort, een stad van mimosa en hete zon. Het belangrijkste hoogtepunt van de stad zijn de prachtige tuinen, grote sinaasappel-en...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Nice
 Nice foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Nice, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Nice met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.