OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

56 Hotels in Nantes

 

Reisgids Nantes - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Nantes is gelegen op slechts twee uur rijden van Parijs en wordt beschouwd als de westelijke hoofdstad van het land.
Het kasteel van de hertogen van Bretagne is altijd beschouwd als het belangrijkste symbool van deze stad. Dit kasteel werd gebouwd in 1466 in opdracht van Francis II. De stad is vol met prachtige architectonische bezienswaardigheden, de meest bekende daarvan zijn gelegen op de L’île Feydeau Straat. Hier kunt u ongelooflijk mooie witte huizen, die zijn versierd met kleine balkons met smeedijzeren leuningen, zien. De ramen van deze huizen zijn versierd met ongewone maskers. De kleur van de woningen wordt bepaald door het bouwmateriaal - witte zandsteen. Deze combinatie is ongebruikelijk, en het traditioneel verbaast en bekoord het de bezoekers.
De meest bekende galerie van Nantes is de Passage Pommeraye, een mooi drievleugelig gebouw in de barokke stijl, met diverse tentoonstellingen en andere culturele evenementen. De stad trekt niet alleen liefhebbers van geschiedenis, maar ook fans van winkelen. De centrale winkelstraat van Nantes is Crebillon. De talrijke boetieks, gelegen in deze straat, bieden couture kleding, parfums van bekende Europese merken en er zijn ‘high-end‘ sieraden winkels. Het meest populaire winkelcentrum heet de Lafayette Galerie. Echter, als u de beste producten nodig hebt, gaat u dan naar de Talensac markt. Hier vindt u ruime keuze aan groenten, fruit, en, het belangrijkste, verse vis en zeevruchten.
U kunt een favoriete wijn van de lokale bevolking, genoemd Muscadet, proberen. Als u zich met culinaire hoogstandjes wilt verwennen, gaat u dan naar het restaurant Cigale, dat opvalt tussen de overige achthonderd restaurants, met een uniek decor in de stijl van de afgelopen eeuwen. Er zijn altijd meer dan 15 hotels open, dus het vinden van een geschikte verblijfplaats is niet moeilijk.
  De kathedraal van St. Peter en St. Paul is een van de grootste architectonische monumenten van Nantes en de grootste gotische kathedraal in Frankrijk. De hoogte van het gebouw is 63 meter, de bouw van de grote kathedraal begon in de 15e eeuw. De vorming van het huidige beeld ging door tot in de 19e eeuw. Het heeft veel originele interieurelementen behouden.
Tegenwoordig herbergt het prachtige historische gebouw het Museum voor Schone Kunsten. Het museum opende in 1804 een van de rijkste kunstcollecties ter wereld. Sommige van zijn exposities dateren uit de 12e eeuw - de expositie beslaat een periode van meer dan 800 jaar. Bezoekers van het museum kunnen unieke werken van Claude Monet en Pablo Picasso bewonderen, evenals prachtige beeldhouwwerken en creaties van beroemde kunstenaars van het begin van de 20e eeuw.
Een niet minder indrukwekkende verzameling wordt gepresenteerd door het Dobrée Museum met de naam van de oprichter - de beroemde filantroop Thomas Dobrée die in de 19e eeuw in Nantes woonde. Het museum bevindt zich in een chique paleis, dat ooit toebehoorde aan Dobrée. Hij verzamelde zijn hele leven lang kunstwerken, zodat het museum vandaag ook unieke koninklijke relikwieën kan aanbieden. De unieke collectie antiquiteiten van het museum telt meer dan 10.000 tentoonstellingen.
Natuurlijk moet je zeker het indrukwekkende kasteel van de hertogen van Bretagne bezoeken, waarvan de bouw begon in de 13e eeuw. Het behoorde honderden jaren tot de adellijke familie van de hertogen en werd toen een koninklijke residentie. Het kasteel dat de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd, herbergt een fascistische bunker. In 1942, na de restauratie van het kasteel, werd het historische museum hier geopend. Vandaag beslaat de uitgebreide expositie 32 kamers.
Een ander cultureel object dat niet kan worden genegeerd in Nantes, is het Natural History Museum. Het werd in 1799 opgericht door een lokale apotheker die vele interessante natuurwetenschappelijke tentoonstellingen heeft verzameld. In 1806 kocht het stadsbestuur zijn verzameling en opende een museum in het oude schoolgebouw, dat nog steeds meer dan 200 jaar bezoekers ontvangt. In de eerste helft van de 19e eeuw verhuisde het museum naar een nieuw gebouw. Sindsdien is het gevestigd in het voormalige muntgebouw, dat van grote architectonische waarde is. Tegenwoordig is de hoofdtentoonstelling van het museum het skelet van een zeldzame vinvis, waarvan de lengte meer dan 18 meter is.
Dit artikel over Nantes is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Nantes

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Nantes:


Rennes - 96.9 km
De stad is gelegen in het westelijke deel van Frankrijk. Rennes trekt toeristen door zijn unieke architectuur, de verbazingwekkende schoonheid en ongelooflijk mooie natuurlijke landschappen.

Begint u uw...
verder
Laval - 111.2 km
Laval is een stad in Frankrijk met een bevolking van ongeveer 31 duizend mensen. De stad is gelegen aan de oever van de rivier Maynenne.

In deze stad is een goed ontwikkelde industrie, zoals; papier-, stof-,...
verder
La Rochelle - 120.7 km
La Rochelle is een stad in Frankrijk, die is gelegen aan de westkust van de Golf van Biskaje in Poitou Charentes. De afstand van La Rochelle naar Parijs is 470 kilometer. Het aantal inwoners van deze stad telt ongeveer...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Nantes
 Nantes foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Nantes, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Nantes met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.