OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Menton

 

Reisgids Menton - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Menton is een stad gelegen in het hart van Frankrijk. Dit is een beroemd strand resort, een stad van mimosa en hete zon. Het belangrijkste hoogtepunt van de stad zijn de prachtige tuinen, grote sinaasappel-en citroenbomen en struikgewas van bomen en exotische tropische planten. Het milde en vochtige subtropische klimaat is perfect geschikt voor planten, zodat het grootste deel van de stedelijke buurten wordt bezet door groen.
Aangezien er vele plantages van rozen in de stad zijn, is Menton uitgegroeid tot een centrum van parfums - en essentiële oliën productie. Elk jaar in februari vindt een bijzondere viering plaats, in de stad. Dit is een parade gewijd aan citroen, die wordt geoogst in deze tijd van het jaar. Naast het bezoeken van prachtige parken en tuinen, kunt u kennis maken met de vele bezienswaardigheden van de stad. De belangrijkste bezienswaardigheden bevinden zich in het oude deel van Menton.
Ten eerste kunt u de kerk van Saint Michel bezoeken, het is een prachtig gebouw gemaakt in de barokke stijl. De binnenplaats van de kerk is versierd met prachtige mozaïeken gemaakt van kiezels. De kerk is gekozen voor het jaarlijkse muziekfestival met kamerorkest optredens. De zalen van de kerk zijn versierd met meest waardevolle beeldhouwwerken en schilderijen. De kerk is aan alle kanten omringd met gezellige straten en pleinen, waar u ook veel monumenten van de barok kunt vinden.
De grootste parken zijn gelegen in de regio Garavan, die wordt beschouwd als een nieuwe regio. Hier vindt u de beste restaurants en café's, winkelcentra en galerieën. Onder de culturele instellingen moeten we ook het Museum van Schone Kunsten vermelden, dat de werken van de grote Franse kunstenaars tentoonstelt. Rond het museum is een prachtige citrus tuin is aangelegd. Deze maakt een wandeling rond het museum tot een groot genot. De "Soleil Boulevard", die zich uitstrekt langs de kust, is zeker de beste plek voor avondwandelingen.
  Tijdens een wandeling door het havengebied kunnen de gasten van Menton het mooiste oude fort zien. Deze majestueuze stenen constructie is na honderden jaren perfect bewaard gebleven. Je kunt vrij door zijn territorium lopen. Nog niet zo lang geleden was het Jean Cocteau Museum gevestigd in het gebouw van het fort, dat nu wordt overgebracht naar een nabijgelegen apart gebouw. Nu heeft de collectie van dit museum ongeveer duizend werken van de beroemde kunstenaar. Ook werken van Matisse, Picasso en andere beroemde schilders zijn te zien in het museum.
Een van de mooiste architectonische monumenten in de stad is het Paleis van Europa. Nu herbergt het de belangrijkste VVV-kantoor. Dit ongelooflijk mooie gebouw met grote ramen, bogen en slanke kolommen, is omgeven door dicht struikgewas van sierplanten.
Een echt historisch monument is het gebouw waarin de stadsmarkt zich bevindt. Het werd gebouwd in 1898. Al meer dan honderd jaar verkopen lokale boeren hun beste producten in dit prachtige gebouw dat is opgetrokken uit rode baksteen. De markt verkoopt seizoensgebonden groenten en fruit. Hier is de plek voor de meest geurige en zoete sinaasappelen en citroenen.
Niet ver van de markt is de miniatuur Anglicaanse kerk uit 1868, die zijn oorspronkelijke uiterlijk sinds het begin bijna volledig heeft behouden. In de kleine kerk met een pannendak werden ook oude decoraties bewaard. De bezoekers kunnen prachtige oude iconen en andere religieuze attributen uit de 19e eeuw zien.
In de directe omgeving van Menton zijn er ook veel interessante excursieplaatsen. Hier kunt u het dorp Sainte Agnes bezoeken. Het is gelegen in een pittoresk bergachtig gebied en wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het belangrijkste historische symbool van het dorp is het oude fort, Maginot Sainte Agnes. Het is het meest high-seaside dorp van Europa, dat op een hoogte van ongeveer 800 meter boven de zeespiegel ligt. Vanuit sommige straten van het dorp gaat een stijlvol uitzicht op de kust open.
Niet minder interessant en mooi is het bergdorp Saurge. Het verbazingwekkende historische uiterlijk wordt ook bewaard. In dit dorp is er een Franciscaans klooster, dat werd gesticht in 1633. Dit dorp ligt in een afgelegen bergachtig gebied, dus toeristen kunnen er maar heel weinig bezoeken.
Dit artikel over Menton is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Menton

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Menton:


Monte Carlo - 8.7 km
Monaco, de hoofdstad van het Vorstendom Monaco, is gelegen aan de Franse Rivièra, nabij de Italiaanse grens aan de voet van de Franse Maritieme Alpen. In het zuiden grenst het mini staatje aan de Middellandse Zee. Het...
verder
Nice - 20.9 km
Het meest aantrekkelijke en opmerkelijke deel van Nice is ongetwijfeld de beroemde Promenade des Anglais boulevard, die zich met zijn met zijn luxe hotels en langste strand (Promenade des Anglais) over een lengte van 5...
verder
Sanremo - 21.7 km
Sanremo is een echte Italiaanse Rivièra. Deze schilderachtige stad ligt aan de kust van de Ligurische Zee en staat op grote schaal bekend als de geliefde rustplaats voor de leden van koninklijke families en...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Menton
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Menton
 Menton foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Menton, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Menton met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.