OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

6 Hotels in Laval

 

Reisgids Laval - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Laval is een stad in Frankrijk met een bevolking van ongeveer 31 duizend mensen. De stad is gelegen aan de oever van de rivier Maynenne.
In deze stad is een goed ontwikkelde industrie, zoals; papier-, stof-, naai-industrie, aardewerk, gietijzer- en kalk productie en looien van leer. Hiernaast is Laval de plek voor het uitvoeren van verschillende studies op gebieden van wetenschap, nieuwe technologieën, elektronica, voedingsmiddelen-industrie, farmacie, video-audio-apparatuur, enzovoort. Laval is ook een groot centrum voor de vervaardiging van melkproducten - melk, kaas en yoghurt.
De belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad zijn het middeleeuwse kasteel "Château de Laval" en de ruïnes van de poorten en muren van de stad. Dit zijn de belangrijkste symbolen van Laval. In 1020 werden nederzettingen langzaam samengevoegd tot een stad. In de XIIIe eeuw werd hier een wal en vijf poorten gebouwd. Alleen de poorten genaamd, "Beucheresse" en "Houthakker" hebben overleefd tot onze dagen. Naast het paleis en de poorten kunt u de "La Trinite" kathedraal zien, waarvan het interieur is versierd met oude muurtekeningen en stenen beelden.
De botuinanische tuin, "Jardin botanique de la Perrine" ligt aan de oever van de rivier de "Maenn", deze toont u de Franse tuinen en Engelse rozenkrans met meer dan honderd soorten rozen. De botanische tuin heeft unieke soorten planten zoals camelia's (er zijn meer dan 20 soorten van deze bloem in deze tuin), ilex, Atlantische ceder en nog veel meer. In deze tuin is er ook een herdenking van de schilder Henri Rousseau, die in 1844-1910 leefde, openlucht vogelkooien voor zeldzame en exotische duiven, een huis voor eenden bij het meer, en een kas die vaak dient als tentoonstellingscentrum.
  In de stad is er een zeer ongebruikelijk gespecialiseerd museum Cosmodome, dat interessant zal zijn voor een familiebezoek. Zoals je kunt raden aan de naam, is dit museum toegewijd aan de ruimte. Het heeft veel interessante interactieve tentoonstellingen. Bezoekers van het museum kunnen onafhankelijk een ruimteraket lanceren en binnen zijn lay-out bezoeken. In dit museum zijn er veel interessante thematische exposities, evenals tentoonstellingen die indruk zullen maken op kinderen.
Een wandeling in een gespecialiseerd museum Musée Armand-Frappier belooft cognitief te zijn. Ondanks het feit dat dit museum zichzelf positioneert als een kindermuseum, geniet het welverdiende aandacht bij volwassenen. De collectie van dit museum is gewijd aan een zeer interessant onderwerp - bacteriën en welke schade of voordeel ze kunnen brengen aan een persoon. Kinderen worden uitgelegd in een spelvorm, hoe belangrijk het is om regels voor persoonlijke hygiëne in acht te nemen, waarom er griepepidemieën zijn en welke maatregelen moderne artsen nemen om ze te voorkomen. In dit museum zijn er veel nieuwsgierige tentoonstellingen, waaronder luchtdichte pakken gedragen door beveiligingsbeambten bij het bezoeken van zones die vervuild zijn met gevaarlijke bacteriën. Dit museum is gevestigd in een prachtig oud herenhuis. Na een rondleiding kunnen de gasten een wandeling maken door de pittoreske tuin.
Liefhebbers van hedendaagse kunst moeten een bezoek brengen aan de kunstgalerie Galerie D'art la Vieille Caserne, die ook is gevestigd in een zeer zichtbaar historisch gebouw. In deze galerij zijn schilderijen van getalenteerde lokale kunstenaars te zien, uitgevoerd in verschillende stilistische richtingen. In de galerij kun je zo maar kunstwerken bewonderen en schilderijen kopen die je leuk vindt aan zeer aantrekkelijke prijzen.
Een van de historische bezienswaardigheden die de moeite van het vermelden waard zijn, is de katholieke kerk van St. Martin, gelegen nabij het oude klooster. Deze kerk ziet er erg strikt en ingetogen uit. In de muren zie je oude iconen en unieke decoratie-elementen in de stijl van het verleden. Niet ver van de kerk is er een oude begraafplaats, die ook interessant zal zijn voor alle fans van oude architectuur om te bezoeken. In de buurt van Laval zijn er veel interessante natuurlijke attracties, waaronder zeer mooie oude bossen die nobele personen bezochten voor de jacht. In de omgeving van de stad zijn er verschillende pittoreske oude dorpjes.
Dit artikel over Laval is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Laval

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Laval:


Rennes - 68.1 km
De stad is gelegen in het westelijke deel van Frankrijk. Rennes trekt toeristen door zijn unieke architectuur, de verbazingwekkende schoonheid en ongelooflijk mooie natuurlijke landschappen.

Begint u uw...
verder
Le Mans - 72.3 km
Le Mans is een stad in Frankrijk en het centrum van het administratieve departement Sarthe. De bevolking van de stad telde 141.400 mensen in 2005.

Ooit was deze stad de hoofdstad van het graafschap Men. Het...
verder
Nantes - 111.2 km
Nantes is gelegen op slechts twee uur rijden van Parijs en wordt beschouwd als de westelijke hoofdstad van het land.

Het kasteel van de hertogen van Bretagne is altijd beschouwd als het belangrijkste symbool...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Laval
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Laval
 Laval foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Laval, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Laval met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.