OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

69 Hotels in Marseille

 

Reisgids Marseille - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Marseille is een grote stad in Frankrijk, die de tweede plaats inneemt in termen van grootte met Parijs aan de top. Marseille is de belangrijkste industriële regio van Frankrijk, maar het vertegenwoordigt ook een groot cultureel, architecturaal en historisch erfgoed van het land.
Marseille heeft een werkelijk gunstige ligging aan de kust van de Middellandse Zee. Een oude haven, die meer dan 26 eeuwen geleden is gebouwd, is werkelijk een unieke plek die traditioneel veel indruk maakt op bezoekers van Marseille. De hoofdstraat van de stad met de naam La Kanber begint direct vanaf de haven. Als we doorr de straat naar het zuiden wandelen, zullen we op het Cours Julien plein terecht komen, dat is de locatie van de talrijke café's, restaurants en paviljoens voor uw rust.
De heuvel en de basiliek van Notre-Dame de la Garde, die hierop staat, vormen het hoogste punt van de stad en het symbool van Marseille. Marseille is echt rijk aan attracties en bezienswaardigheden: Het Vieille Charite-Museum-Hospice, gebouwd in de zeventiende eeuw, het kunst museum met een grote collectie schilderijen van de XVIe -XIXe eeuw, het Middellandse Archeologische Museum gevestigd in het kasteel van Borelli, het Museum van Geschiedenis van Marseille dat de vondsten uit de middeleeuwen en de oudheid tentoonstelt, het museum van Militaire Marine, de oude abdij van St. Victor en het "Cite Radez" ("Shining City") - een 17-verdiepingen tellend woongebouw gebouwd in de begin van de XX eeuw door de beroemde architect Le Corbusier.
  Het mooiste architectonische monument is het Loshan-paleis. Het werd gebouwd in de 19e eeuw voor de hertog van Orleans. Nu is het paleis een indrukwekkend architecturaal complex, omgeven door een weelderige tuin. Op het grondgebied van de tuin, kunt u prachtige oude fonteinen en sculpturen zien. In de zomer is het versierd met interessante landschapssamenstellingen. Op het grondgebied van het paleis zijn er twee populaire musea. Velen komen hier gewoon om een ​​wandeling in de tuin te maken.
Veel verder dan Marseille is het legendarische kasteel van If, bekend over de hele wereld dankzij het werk van Alexandre Dumas. Dit kasteel werd gebouwd in de 16e eeuw en werd oorspronkelijk gebruikt voor defensieve doeleinden. In 1580 werd het omgebouwd tot een gevangenis. Het behield deze status bijna 300 jaar. Momenteel worden veel glorieuze legendes geassocieerd met het sombere fort. Er wordt aangenomen dat er binnen zijn muren veel spoken zijn - de niet-veroverde zielen van ex-gevangenen. Aan het einde van de 19e eeuw was de gevangenis gesloten en pas 10 jaar later werd het fort toegankelijk voor toeristen.
Dichtbij de kust ligt het prachtige Paleis van Faro. Het werd gebouwd in de 19e eeuw in opdracht van Napoleon III, die het later aan zijn vrouw gaf. Het paleis is enorm en heeft ongeveer 500 kamers. In veel kamers en gebouwen is er een uniek interieur in Empire-stijl, dat toeristen kunnen waarderen tijdens excursies. Momenteel behoort het paleis tot het stadsbestuur. De zalen worden gebruikt voor de belangrijkste evenementen. Gasten van Marseille kunnen niet alleen het paleis bezoeken als onderdeel van de excursie, maar ook tijdens ongetwijfeld een prachtig uitzicht vanaf het water bewonderen tijdens boottochten.
Een historisch monument uit een eerdere periode is het stadhuisgebouw dat werd gebouwd in het midden van de 17e eeuw. Momenteel is het een levendig voorbeeld van een zeldzame architecturale stijl Provençaalse barok. De gevel van het gebouw is versierd met hoge smalle ramen en interessante sculpturen. Dit majestueuze gebouw overleefde verschillende revoluties en andere opmerkelijke historische gebeurtenissen, waarbij het de sloop alleen door een wonder kon voorkomen.
Onder de religieuze attracties van Marseille, is het vermelden waard de Abdij van Saint-Victor. Het werd gebouwd in het begin van de 5e eeuw. De stichter van deze abdij is de monnik Cassian. De plaats voor de bouw van de abdij werd niet per ongeluk gekozen. Als u de legende, het graf van de christelijke martelaar en de heilige gelooft, bevindt Victor Marcel zich op deze plaatsen. Door de jaren heen is het klooster herbouwd en het uiterlijk is vele malen veranderd. Het bleef in actie vanaf de tijd van zijn oprichting tot de 18e eeuw. Na verloop van tijd kwam de abdij tot complete verwoesting. Ondanks het feit dat het klooster al in 1840 tot nationaal monument werd uitgeroepen, werd het pas in 1963 gerestaureerd.
Dit artikel over Marseille is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Marseille

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Marseille:


Toulon - 49.3 km
Dit is een van de mooiste steden van Frankrijk. Het werd gesticht door de Feniciërs in de 5e eeuw. De belangrijkste bezigheid van de eerste kolonisten was winning van kostbare paarse verf. Omdat de deposito's van deze...
verder
Avignon - 85.4 km
Avignon is gelegen in het zuidelijke deel van Frankrijk. In het verleden was de stad een centrum van de katholieke wereld en de verblijfplaats van de paus. Het spreekt voor zich dat, door de vele jaren van een...
verder
Nimes - 102 km
De stad is een belangrijk centrum van onderwijs en cultuur en is geliefd om zijn unieke sfeer van comfort en gastvrijheid, evenals het mooie "Romeins" koloriet. De eerste dingen, die u ziet bij de ingang van de stad,...
verder

Onze diensten
 Marseille foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Marseille, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Marseille met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.