OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

37 Hotels in Avignon

 

Reisgids Avignon - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Avignon is gelegen in het zuidelijke deel van Frankrijk. In het verleden was de stad een centrum van de katholieke wereld en de verblijfplaats van de paus. Het spreekt voor zich dat, door de vele jaren van een dergelijke opmerkelijke positie, Avignon kan worden beschouwd als één van de mooiste steden van Frankrijk, zowel in historische als culturele aspecten. 
De stadsmuur van Avignon is een symbool van het oude deel van deze stad. Het werd gebouwd in 14e -15e eeuw. De totale lengte van deze muur is 4.8 kilometers. De muur is uitgerust met 39 torens en 8 poorten. De stadsmuur is in prachtige staat en staat bekend als een van de oudste gebouwen in Europa. Chartreuse klooster is een van de belangrijkste religieuze bezienswaardigheden in Avignon. Het werd gebouwd in opdracht van paus Innocentius VI halverwege de 14e eeuw. Het grootste deel van het klooster is verloren gegaan, maar verscheidene koor gangen hebben het tot nu toe overleefd. 
Een ander bekend symbool van deze stad is de St. Benedictus Brug, deze is gebouwd over de Rhone. Dde brug werd in 1171 voor het eerst gebouwd, maar deze werd talloze keren vernietigd als gevolg van overstromingen. De oorspronkelijk constructie van de brug bevatte 22 bogen, maar slechts 4 van hen hebben de overstroming van 1668 overleefd. 
Een van de meest bekende culturele bestemmingen van deze stad is de Musee du Petit Palais, dat werd geopend in 1976. Dit museum heeft een unieke tentoonstelling van schilderijen, de meerderheid daarvan werd gemaakt door de beroemde kunstenaars van de Renaissance periode. Het gebouw zelf is ook een interessant object op zich, omdat het gebouwd is in de 14e eeuw en het was de eigendom van kardinaal Arnaud de Via. In die jaren werd het gebouw gebruikt als een vesting, later werd het paleis omgezet in een katholieke school en pas daarna werd besloten om de Petit Palais om te zetten in een museum. En natuurlijk kun je niet Avignon bezoeken en zonder de Palais des Papes d'Avignon te bezichtigen. Deze is gebouwd in 1309, sinds toen is het gebouw een aantal keren verbouwd en gerenoveerd, maar de sfeer is zelfs nu nog diep gedrenkt in een geest van toen.
  Wandelend langs een van de historische straten van Avignon, kunt u het oudste huis in de stad zien - Maison du IV de Chiffre. Dit huis in gotische stijl werd gebouwd in 1493; op de gevel van dit gebouw zijn enkele interessante oude gravures bewaard gebleven waarvan de betekenis tot op de dag van vandaag onbekend is. Als onderdeel van de tour kunt u een wandeling maken door dit oude huis, de open haard op de tweede verdieping bekijken, evenals andere talrijke elementen van de versiering die bewaard zijn gebleven.
Liefhebbers van theatrale kunst moeten zeker het operagebouw van Avignon bezoeken, dat werd gebouwd in 1847. Eerder stond er een kleiner theater in Italiaanse stijl op zijn plaats, maar in 1846 werd het volledig vernietigd tijdens de brand. Tegenwoordig worden in het prachtige theater regelmatig operavoorstellingen, klassieke concerten en theatrale shows gehouden, evenals vele andere interessante culturele evenementen.
Avignon is een van de weinige steden in de Provence, waar een deel van de oude vestingwerken prachtig bewaard is gebleven. De meest beroemde en bezochte zijn de oude Porte de l'Oulle, die in de 14e eeuw werden gebouwd. In 1783 werden de poorten volledig verwoest, drie jaar later herbouwd, maar op een nieuwe plek. Deze poorten zijn niet de enige die tot onze dagen hebben overleefd, en interessante tochten rond alle omliggende vestingwerken worden regelmatig voor toeristen gehouden.
Toeristen met kinderen in Avignon zullen geïnteresseerd zijn om het Rékien Museum te bezoeken, dat een interessante natuurwetenschappelijke expositie heeft. In de omgeving van de stad zijn er verschillende bekende archeologische gebieden, waar onderzoekers nieuwsgierige vondsten hebben ontdekt. Tijdens de rondleiding kunnen bezoekers van het museum achterhalen welke dieren miljoenen jaren geleden onze planeet bevolkten, en welke vertegenwoordigers van de flora en fauna nu rond Avignon te vinden zijn.
Fans van buitengewone bezienswaardigheden moeten een bezoek brengen aan het historische Sarg-kanaal. Er waren eens grote fabrieken en fabrieken in de buurt, maar tegenwoordig zijn er schattige restaurants en cafés in geconserveerde gebouwen. Veel toeristen komen speciaal naar dit kanaal om de oude wielen te zien werken - de overgebleven elementen van antieke fabrieken.
Dit artikel over Avignon is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Avignon

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Avignon:


Nimes - 39.6 km
De stad is een belangrijk centrum van onderwijs en cultuur en is geliefd om zijn unieke sfeer van comfort en gastvrijheid, evenals het mooie "Romeins" koloriet. De eerste dingen, die u ziet bij de ingang van de stad,...
verder
Montpellier - 84.4 km
Eerste vermeldingen van de stad dateren van de 10e eeuw, toen Montpellier toebehoorde aan de beroemde Franse graven. De stad is gunstig gelegen tussen twee hoge heuvels, en sommige van haar straten liggen in bergachtig...
verder
Marseille - 85.4 km
Marseille is een grote stad in Frankrijk, die de tweede plaats inneemt in termen van grootte met Parijs aan de top. Marseille is de belangrijkste industriële regio van Frankrijk, maar het vertegenwoordigt ook een groot...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Avignon
 Avignon foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Avignon, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Avignon met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.