OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

33 Hotels in Grenoble

 

Reisgids Grenoble - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Grenoble is een oude stad, waarvan de geschiedenis ongeveer twee duizend jaar geleden begon. Dit is de belangrijkste stad van de historische Dauphine regio en het administratieve centrum van Isere departement. De bevolking van Grenoble teld 151.000 mensen en ongeveer 400 duizend mensen samen met voorsteden. Grenoble is gestaag ontwikkeld van een kleine nederzetting genaamd Cularo tot een geweldige stad met een rijk cultureel en een historisch erfgoed. Hier zijn sectoren ontwikkeld, als de chemische- en papierindustrie, machine-bouw en lichte industrie. Er is ook een centrum van nucleair onderzoek in Grenoble.
Grenoble heeft het contrast van architectonische gebouwen en bergen die hoog boven de stad uit toornen. In deze stad kunt u de twaalf musea bezoeken, die tentoonstellingen bieden op gebieden zoals: traditionele, hedendaagse kunst, moderne kunst, archeologie en etnologie, wetenschap en technologie, antiek en andere interessante onderwerpen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn: de crypte van Saint-Laurent, de Notre Dame kathedraal, het Museum van Stendhal, het Museum van Schone Kunsten, en het Centrum van Winter Sports. Tijdens uw wandeling door de gezellige straten van Grenoble kunt u meerdere antiekwinkels en souvenir winkels vinden.
  De stad heeft veel interessante musea. Een van de meest bezochte is het Archeologisch Museum. Al meer dan honderd jaar in de buurt van de stad zijn verschillende grote archeologische gebieden ontwikkeld. Gedurende deze tijd hebben onderzoekers vele unieke artefacten ontdekt, die in dit museum zijn vertegenwoordigd. Iedereen kan dit culturele centrum bezoeken omdat de toegang er gratis is.
Voor kenners van kunst van de afgelopen eeuwen, is het interessant om het Museum van Grenoble te bezoeken, dat meesterwerken van onschatbare waarde presenteert door Matisse, Canaletto, Picasso, Rubens en andere wereldberoemde schilders. Naast prachtige schilderijen in dit museum, wordt een zeer interessante verzameling voorwerpen verzameld die gewijd zijn aan de geschiedenis en cultuur van het oude Egypte.
In de buurt van de stad ligt het legendarische Fort Bastille. Het pad naar dit oude fort zelf wordt een onvergetelijk avontuur. Het is gelegen op de top van een heuvel waar toeristen worden opgehaald door een kabelbaan. Vanuit de transparante cockpit is er een prachtig uitzicht over de stad. Op de top van de heuvel kunt u de oude vestingwerken bewonderen die gebouwd zijn van een enorme steen, en ook verschillende uitstekende uitkijkplatforms bezoeken.
Een interessant oriëntatiepunt is de oude begraafplaats St. Roch, die in het begin van de 19e eeuw werd gesticht en ingewijd. Vele opvallende culturele figuren en politieke leiders liggen begraven op deze begraafplaats. De plaats waar de begraafplaats ligt is heel symbolisch; in de 15e eeuw werd de eerste kapel hier gebouwd. Aan het begin van de 19e eeuw was het bijna volledig verwoest. In de plaats daarvan werd een nieuwe luxueuze kapel van St. Roch gebouwd die nu te bewonderen is.
Een van de favoriete bezigheden voor toeristen zijn wandelingen op de La Mure Railway, die op de gelijknamige spoorweg rijdt. De trein gaat door ongelofelijk mooie plekken en overwint 18 tunnels. Tijdens het wandelen kunt u het chique panoramische uitzicht op de rivier de Drac en de dam bewonderen. In 2010 werd de spoorlijn beschadigd door een sterke aardverschuiving. In enkele jaren is het echter hersteld.
Vakantiegangers met kinderen moeten zeker het natuurhistorisch museum bezoeken. Het staat bekend om zijn rijke verzameling mineralen over de hele wereld. Ook zijn in dit museum tentoonstellingen die bezoekers kennis laten maken met de rijke wereld van de alpiene natuur. Kleine bezoekers zullen het aquarium in het museum leuk vinden.
Dit artikel over Grenoble is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Grenoble

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Grenoble:


Chambery - 47.6 km
Tegenwoordig is Chambery een kleine stad, waarin een bataljon van de Franse Alpen shooters is gehuisvest. Naaiateliers zijn lang geleden de basis van de lokale industrie geworden. De reis van Parijs duurt minder dan 3...
verder
Meribel - 72.1 km
Meribel is een bekend skigebied in de Alpen, dat vaak het hart van Les Trois Vallees wordt genoemd. In 1992 was Meribel gastheer van de Olympische Spelen. Dit is een goed uitgeruste alpine ski-resort met een totale...
verder
Albertville - 77.5 km
Albertville is een kleine stad gelegen in de bergen in het zuidoosten van het Frankrijk. Deze stad staat bekend als een luxe ski-resort en een cultureel centrum. Het werd in 1836 opgericht door Charles...
verder

Onze diensten
 Grenoble foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Grenoble, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Grenoble met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.