OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Kortrijk

 

Reisgids Kortrijk - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De stad Kortrijk is gelegen aan de oevers van de Leie, op slechts 7 km van Frankrijk. Deze stad werd gesticht door de Romeinen. Op dat moment stond Kortrijk bekend als "Cortoriacum". Later werd deze oude stad verwoest door de Vikingen, maar het werd en in de 12e eeuw herbouwd en deze plek werd een goed beschermd complex. Kortrijk werd rijk door de handel van stoffen. De kwaliteit van de weefsels was zo goed dat het elders in het hele land geen equivalenten had.
De Grote Markt is het centrale deel van het moderne Kortrijk. In de buurt van het plein ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. U kunt uw waarnemingen eerst beginnen met een bezoek een het stadhuis gebouw, dat in de beste tradities van de Renaissance werd gebouwd. Hier ziet u ook een middeleeuwse klokkentoren en een deel van de zogenaamde "Doek Rijen". Vele jaren geleden werden hier handels verkooppunten gevestigd. Ten noorden van het plein ligt de belangrijkste religieuze bezienswaardigheid van de stad - de Collegiale kerk van St. Martin, die werd gebouwd in het begin van de 14e eeuw. Dit is een prachtig gebouw in de gotische stijl. Een van de torens heeft 48 klokken. De Kerk van de Allerheiligste Moeder van Gods (Heilige Maagd Maria) is een van de belangrijkste architectonische en religieuze monumenten, die door jaren heeft overleefd. De kerk werd gebouwd in het einde van de 12de eeuw. Vlakbij de kerk kunt u ongelooflijk mooie huizen zien, waarvan de muren in het wit zijn geschilderd en de daken zijn oranje gekleurd. Dit deel van de stad is van oudsher rustig en stil, ondanks de nabijheid van het centrum.
Tijdens een wandeling in de tuin, ziet u de torens van Brule, die werden gebouwd in de 14e-15e eeuw. De torens van dit complex werden ooit gebruikt als beschermende voorziening en tegenwoordig herinneren ze aan het roemrijke militaire verleden van deze plek. In de buurt van dit architecturale complex ligt een klein museum dat de gasten van zeer interessante informatie over de geschiedenis van de stad zal voorzien. Het ziekenhuis "Moeder van God" (Onze Lieve Vrouw) is een andere belangrijke architectonische bezienswaardigheid die het zeker waard is om te bezoeken.
  In de directe omgeving van de stad is er een zeer interessant Museum of Smoking Pipes and Tobacco. Het bevindt zich in een prachtig historisch gebouw. Het bezoeken van dit museum zal zelfs interessant zijn voor mensen die nog nooit een speciale aantrekkingskracht hebben gehad op het roken van tabak. Onder de exposities van dit museum zijn verschillende opties voor het roken van pijpen, sigarettenkokers, dozen met tabak en andere accessoires, waarvan sommige meer dan 500 jaar oud zijn.
Een excursie naar het Museum van Peter Benoit belooft zeer informatief te zijn. Het is opgedragen aan het leven en werk van de beroemde Vlaamse componist. Het belangrijkste kenmerk van dit museum is dat het interactief is. De bezoekers worden aangeboden om terug te reizen naar het einde van de 19e eeuw, om verschillende muziekinstrumenten uit te proberen en naar de bezittingen van de componist te kijken. Op het grondgebied van dit museum is er een klein oud huis, waarin de sfeer van voorbije eeuwen werd nagebootst. Veel interessante oude dingen worden hier bewaard.
In Kortrijk werd een deel van de verdedigingswerken die tijdens de Middeleeuwen werden gebouwd bewaard. Naast de kerk van Onze-Lieve-Vrouw is het architectonische complex 'Broeltorens'. Het is een fragment van de vestingmuur, die in de 18e eeuw werd verwoest. De oude toren, die al in het begin van de 15e eeuw werd gebouwd, is hier bewaard gebleven. Tegenwoordig is het toegankelijk voor iedereen die er naar hunkert.
Een van de vele religieuze bezienswaardigheden van de stad is de Sint-Martinuskerk. De allereerste christelijke kerk in zijn plaats werd gebouwd in het midden van de 7e eeuw. De bouw van een nieuwe kerk in gotische stijl begon aan het einde van de 14e eeuw. De bouw ervan werd pas in 1466 voltooid. Veel elementen van de decoratie van deze kerk zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven, waaronder een ongelooflijk mooie tabernakel, waarvan de hoogte 6,5 meter is. Het werd in 1585 in de kerk geïnstalleerd.
Een ongewoon architectonisch monument is de kerk van de aartsengel Michael, die in het begin van de 17e eeuw werd gebouwd door een speciale orde van de jezuïetenorde. Oorspronkelijk werden de façade van de kerk en de inrichting ervan in barokstijl gemaakt. Tijdens de reconstructie van de 19e eeuw verwierf de kerk unieke kenmerken in de neogotische stijl. Het belangrijkste religieuze artefact van de kerk is het wonderbaarlijke beeld van OLVrouw, gemaakt van ivoor.
Dit artikel over Kortrijk is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Kortrijk

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Kortrijk:


Lille - 26.3 km
Lille is de vierde grootste stad van Frankrijk die cultuur en geschiedenis van Vlaanderen, Frankrijk en Normandië perfect combineert. Het is gelegen in de regio Nord-Pas-de-Calais en staat bekend als het commerciële...
verder
Gent - 40.3 km
Gent is de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen (België). Het heeft 235.000 inwoners. Gent is omgeven door bollenvelden, en heeft dus ook de bijnaam 'stad van de bloemen'. De stad heeft een lange geschiedenis,...
verder
Brugge - 41.8 km
Brugge is gelegen in de Belgische provincie West-Vlaanderen, ongeveer twee uur rijden van Utrecht (Nederland). In de 9e eeuw was deze stad veroverd door de Vikingen, dat is waarschijnlijk de reden waarom de naam van de...
verder

Onze diensten
 Kortrijk foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Kortrijk, Belgie. Het plannen van een trip naar Kortrijk met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.