OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

41 Hotels in Tours

 

Reisgids Tours - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Deze schilderachtige stad is gelegen aan de oever van de rivier Laura. Vanwege een groot aantal culturele en historische monumenten heeft Tours de eretitel van de Stad van Geschiedenis en Kunst gewonnen.
Begint u uw kennismaking met het culturele erfgoed van de stad met de belangrijkste attractie - de kathedraal van Saint-Gasen, waarvan de bouw begon in de 13e eeuw en meer dan 300 jaar duurde. Hierdoor is dit gebouw een unieke combinatie van verschillende architectuurtrends. De Straat "Colbert" is het historische centrum van de stad. Hier vindt u tal van mooie oude houten huizen, die ooit werden bewoond door stedelingen. Het Nationale Conservatorium en het Museum van Kunst zijn hier ook gevestigd.
Het Paleis van de Aartsbisschop ligt niet ver van de belangrijkste attractie van de stad. Het paleis is omgeven door een grote tuin. Vergeet u niet om naast de bezichtiging van mooie zalen van het paleis ook aandacht aan de bijzondere Libanon ceder te besteden, welke een hoogte van 33 meter heeft. De boom werd 200 jaar geleden geplant onmiddellijk na de bouw van het Paleis.
Het plein Plumereau staat bekend als de luidruchtigste deel van de stad. Een aantal zeer leuke restaurants bevinden zich er omheen. Hier kunt u altijd vele toeristen zien. Naast de gastronomische Franse keuken worden mensen aangetrokken door een prachtig statig gebouw - de Basiliek van San Martin. De basiliek is uitgegroeid tot de getuigenis van belangrijke historische gebeurtenissen, waarvan vele zijn vastgelegd in de fresco's, die de zalen versieren.
Tours is ook een groot universitair centrum, waar vertegenwoordigers van verschillende landen worden opgeleid. Een dergelijk groot aantal jongeren heeft veel invloed op het leven van de stad. Er zijn hier veel uitgaansgelegenheden, café‘s en bioscopen. Zo'n ruime keuze aan entertainment zal elke reiziger zeker behagen. De rust hier zal vele positieve indrukken verstrekken.
Dit artikel over Tours is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Tours

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Tours:


Le Mans - 77.5 km
Le Mans is een stad in Frankrijk en het centrum van het administratieve departement Sarthe. De bevolking van de stad telde 141.400 mensen in 2005.

Ooit was deze stad de hoofdstad van het graafschap Men. Het...
verder
Laval - 132.4 km
Laval is een stad in Frankrijk met een bevolking van ongeveer 31 duizend mensen. De stad is gelegen aan de oever van de rivier Maynenne.

In deze stad is een goed ontwikkelde industrie, zoals; papier-, stof-,...
verder
Nantes - 169.4 km
Nantes is gelegen op slechts twee uur rijden van Parijs en wordt beschouwd als de westelijke hoofdstad van het land.

Het kasteel van de hertogen van Bretagne is altijd beschouwd als het belangrijkste symbool...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Tours
 Tours foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Tours, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Tours met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.