OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Nancy

 

Reisgids Nancy - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Oorspronkelijk werd deze stad gesticht als een fort van een hertog en werd Nansiakum genoemd. Tegenwoordig is het een populaire Franse badplaats, schilderachtige stad en de beste plek voor liefhebbers van spannende excursies.
Het Nationale Museum van Schone Kunsten is een van de oudste culturele centra van Nancy. Het werd opgericht in 1793. Tegenwoordig ondergaat het museum een grote verbouwing. Het grootste deel van de hallen biedt een verzameling van schilderijen van de17e t/m de 19e eeuw. Hier vindt u ook verschillende tentoonstellingen, gewijd aan artikelen gemaakt van kristal. De excursie naar het Museum van de School van Nancy, die in 1964 werd geopend, zal niet minder interessant zijn. Het museum werd geopend in het gebouw van een mooie villa die is omgeven door een groot park. Na het zien van het museum, kunt u naar het park gaan, waar de gasten nog een verrassing zullen krijgen - een groot aquarium. U kunt ook over de geschiedenis van de stad leren en de collectie van waardevolle artefacten in het Historisch Museum van Lotharingen zien. Naast andere items, hier worden verschillende collecties van prenten en schilderijen van moderne kunstenaars tentoongesteld. Dit museum is ook omringd door een park, op het grondgebied waarvan de Franciscaner kerk staat.
Het meest bekende religieuze monument van deze plaats is Nancy's kathedraal, die wordt beschouwd als een nationaal monument sinds 1906. De bouw van de kathedraal werd in het midden van de 18e eeuw voltooid en duurde meer dan 50 jaar. Na een bezoek aan musea en galeries is het tijd om naar het Stanislaus plein te gaan. Daar is het mooie stadhuis en het Huis van de regering. In het midden van het plein staat een monument van Stanislas, die de belangrijkste ontwerper van het plein was. De Botanische tuin du Montede is, misschien, de mooiste van de moderne opmerkelijke plaatsen in Nancy. Hier vindt u een verzameling van planten en bloemen, waarvan het aantal, de 12 duizend reeds lang heeft overschreden. Ondanks het feit dat de tuin een vrij klein gebied beslaat, zijn de kassen echt enorm, en de diversiteit aan planten is echt geweldig.
  In de directe omgeving van Nancy bevindt zich het prachtige Montague-kasteel dat in de 18e eeuw werd gebouwd voor een van de rijke koninklijke ambtenaren. Door de jaren heen heeft het kasteel veel vooraanstaande eigenaars veranderd. Aan het eind van de 19e eeuw vond de laatste grote reconstructie plaats, waarna deze ongewijzigd bleef. In het begin van de 20e eeuw was de eigenaar van het kasteel de beroemde archeoloog Eduard Salin, die een unieke collectie oude vondsten binnen de muren bewaarde. Het kasteel is omgebouwd tot een museum met een rijke collectie antiek meubilair en kunstwerken naast archeologische vondsten.
Een van de mooiste plekken in de stad is het charmante Pepiniere Park. In het midden van de 18e eeuw was er een kwekerij die werd gebruikt voor het kweken van zaailingen op zijn grondgebied. Deze groene plaats is pas halverwege de 19e eeuw verbouwd tot openbaar park. Op dit moment herbergt het park een poppentheater en vele sportvelden en -locaties voor het houden van concerten en andere amusementsevenementen.
Een belangrijke religieuze plaats van de stad is de kerk van Saint-François-des-Cordeliers. Het werd gebouwd in de 15e eeuw en behoorde oorspronkelijk tot de Orde van de Cordeliers. Na honderden jaren behoudt de kerk haar strenge uiterlijk. Veel toeristen worden aangetrokken door het unieke interieur: de muren van de kerk houden prachtige muurschilderingen en decoratieve elementen van steen en hout.
Het enige overgebleven deel van de oude vestingwerken is Porte de la Craffe Gate, gebouwd in de 14e eeuw. Door de eeuwen heen is de poort herhaaldelijk verbouwd en heeft het zijn huidige uiterlijk gekregen door de 19e eeuw. Vroeger diende de poort als een gevangenis, maar vandaag is het een van de belangrijkste historische symbolen van de stad.
Wandelend langs de Place Stanislas, kunt u de elegante boog van Héré in het noordelijke deel ervan zien. De prachtige boog werd opgetrokken op de plaats van de verwoeste koninklijke poort in opdracht van Stanisław Leszczyński, die dit opmerkelijke architectonische monument aan Lodewijk XV heeft opgedragen. De boog is versierd met prachtige beeldhouwwerken en interessante gedenkwaardige tabletten met de data van belangrijke historische gebeurtenissen.
Dit artikel over Nancy is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Nancy

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Nancy:


Metz - 48.9 km
Metz is een oude stad gelegen in het oostelijke deel van het land. De stad heeft een rijke historie die meer dan drieduizend jaar geleden begon. Het moderne Mets is een belangrijk industrieel centrum, dat bezoekers...
verder
Saarbrucken - 84 km
Saarbrücken is een groot wetenschappelijk en universitair centrum dat ook rijk is aan culturele en historische monumenten. Voor bezoekers is dit vooral een toeristische badplaats, die de gasten trekt door zijn moderne...
verder
Luxemburg - 102.2 km
Luxemburg is de hoofdstad van de gelijknamige staat. De stad is gebouwd op een rots, waardoor het een unieke charme heeft. Over de hele wereld is Luxemburg bekend door verschillende instellingen en kantoren van de...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Nancy
 Nancy foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Nancy, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Nancy met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.