OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

43 Hotels in Gent

 

Reisgids Gent - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Gent is de hoofdstad van de provincie Oost-Vlaanderen (België). Het heeft 235.000 inwoners. Gent is omgeven door bollenvelden, en heeft dus ook de bijnaam 'stad van de bloemen'. De stad heeft een lange geschiedenis, wat kan worden opgemerkt in het centrum van de stad. Daar vind je veel interessante historische bezienswaardigheden. Wij willen u graag vertellen over de beroemdste van hen.
De beste manier om meer over de stad te weten te komen, is per boot langs de kanalen gaan. Tijdens deze excursie kom u het in historische centrum en gaat u vervolgens langs de oude huizen. Alle boten vertrekken vanaf het centrum, om precies te zijn: uit de Graslei, Cornelei en Graanlei havens. U kunt verschillende richtingen te kiezen. De kortste tocht langs de Gentse kanalen duurt 40 minuten, de langste – anderhalf uur. 
De Graslei haven.  Het is een van de meest verbazingwekkende havens in Gent. Gelegen in de oude middeleeuwse haven, langs het de prachtige gilden huizen van de 16e en 17e eeuw. Tegenwoordig is de Graslei een zeer populaire ontmoetingsplek. Bij mooi weer heeft iedereen de neiging om dichter bij het water te zitten. De mensen zitten dan op de terrasjes, gewoon recht voor de oever van het kanaal en genieten van de schoonheid van de natuur. Van de andere kant van de Graslei bevindt de niet minder aantrekkelijke Cornelei kanaal.
Stedelijk Museum voor Hedendaagse kunst bevindt zich in de prachtige up-to-date huis. Daar hangen schilderijen die in 1945 en later gemaakt zijn: minimalisme, pop-art en Cobra. In het museum kan men de werken van bekende meesters bekijken, zoals Josef Base of David Hammons. Het Stedelijk Museum voor Hedendaagse Kunst is gelegen tegenover het Museum voor Schone Kunsten in het Citadelpark. 
De Fridahmarkt.  De Fridahmarkt is een groot plein in het centrum van de stad. Het was de plaats waar veel belangrijke historische en sociale evenementen plaatsvond. Daar hielden de heerser hun toespraken en veel van de officiële plechtigheden werden daar uitgevoerd. Op het plein werd ook van het bloed facties tussen de gilden uitgevochten. Rond de Fridahmarkt staan fascinerende huizen. In het midden van het plein vind je het monument van Jacob Artefelde (1290-1345), die een belangrijk persoon voor Gent.
Het "Vlees Huis" is nu het centrum van bevordering van Oost-Vlaamse producten. Dit is de plaats waar u lokale gerechten en lekkernijen kunt kopen. Het "Vlees Huis" is gelegen op Gruntenmarkt in een oud, volledig gerenoveerd gebouw in de buurt van het water. Het huis werd tussen de jaren 1407 en 1419 gebouwd en meet slechts vierkante meter. 'S Nachts wordt het gebouw heel mooi verlicht.
De kerk van St. Nicolaas.
Werd in de XIII eeuw in de vroeg-gotische tijd gebouwd. Van bijzonder belang is de Lantaarn toren, waardoor de Sint Niklaaskerk in een speciaal licht staat. Hoewel de kerk sinds 1960 wordt gerestaureerd, worden er toch heilige missen gehouden. De kathedraal van Sint Bavo, de Belfort klokkentoren en de Sint Niklaaskerk toren (toon op kaart ) vormen samen de beroemde Gentse rij.
De Belfort klokkentoren is gelegen in het midden van de beroemde toren rij van Gent. Het merendeel van de klokkentorens werd gebouwd in de XIV eeuw. Sinds 1999 is de Belfort aan de UNESCO World Heritage toegevoegd.
De kathedraal van van Sint Bavo behoort tot Gentse bisdom. De oude kathedraal is een verweving van verschillende architectonische stijlen, waaronder romaanse, gotische en barokke. De kathedraal heeft het meesterwerk van Jan van Eyck's "Het Lam Gods". Dit olieverfschilderij is het hoogtepunt van de Vlaamse kunst van de vijftiende eeuw.
In het Design Museum worden zowel oude als moderne meubels tentoongesteld. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw van de XVIII eeuw met een moderne uitbreiding. Meubels van de XVII en de XVIII eeuw vormen een groot deel van de collectie. Het museum geeft ook een goede belichting van de Art Nouveau-stijl en kunst producten van een eigentijds design.
Het Museum voor Schone Kunsten in Gent is een van de oudste musea van België. Het werd in het end van XVIII eeuw door de Fransen opgericht om kunstwerken van de verwoeste kerken te huisvesten. Het museum herbergt een rijke verzameling van schilderijen en beeldhouwwerken van de Middeleeuwen tot de eerste helft van de twintigste eeuw. Er zijn daar, in de eerste plaats, de werken van kunstenaars van het Zuiden van Nederland en van Vlaanderen. In het museum kunt u schilderijen van Jheronimus Bosch, Maarten van Heemskerck, Anthony van Dyck, Jacob Jordaens, Frans Hals en Gustave Van de Woestyne bezichtigen. Het museum is gelegen aan het Citadelpark in een gebouw dat er niet uitziet als een klassieke tempel van de kunsten. Vier jaar was het gesloten voor bezoekers vanwege de uitgebreide restauratie. In 2007 was er de grote opening. Tijdens de restauratie wordt het gebouw gerenoveerd zowel binnen als buiten, met nieuwe faciliteiten, een cafe-restaurant, een terras en een bibliotheek.
Dit artikel over Gent is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Gent

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Gent:


Brugge - 38.9 km
Brugge is gelegen in de Belgische provincie West-Vlaanderen, ongeveer twee uur rijden van Utrecht (Nederland). In de 9e eeuw was deze stad veroverd door de Vikingen, dat is waarschijnlijk de reden waarom de naam van de...
verder
Kortrijk - 40.3 km
De stad Kortrijk is gelegen aan de oevers van de Leie, op slechts 7 km van Frankrijk. Deze stad werd gesticht door de Romeinen. Op dat moment stond Kortrijk bekend als "Cortoriacum". Later werd deze oude stad verwoest...
verder
Brussel - 49.6 km
Als u in Brussel komt kan het enkel blijken dat u fysiek niet genoeg tijd heeft om alle bezienswaardigheden, monumenten en historische gebouwen van deze stad te bezoeken. Het symbool van modern Brussel is het Atomium,...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Gent
 Gent foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Gent, Belgie. Het plannen van een trip naar Gent met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.