OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Nimes

 

Reisgids Nimes - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De stad is een belangrijk centrum van onderwijs en cultuur en is geliefd om zijn unieke sfeer van comfort en gastvrijheid, evenals het mooie "Romeins" koloriet. De eerste dingen, die u ziet bij de ingang van de stad, zijn de standbeelden van Romeinse keizers, die ons herinneren aan de geboorte van de stad en de eerste kolonisten uit Rome.
Geen enkele andere stad van Frankrijk kan trots zijn op zo‘n rijk erfgoed uit de oudheid. Het centrale deel van de stad is de locatie van een enorme arena die 2000 jaar geleden werd gebouwd. Zelfs deze dagen wordt de arena gebruikt voor theatervoorstellingen, concerten en andere culturele evenementen. Het amfitheater is de plaats van ondertekening van Nîmes. Het ziet er zeer ongebruikelijk uit en lijkt meer op het beroemde "Colosseum"dan een oud monument van een van de Franse steden.
Start u uw bezichtiging van bezienswaardigheden van de stad vanuit de tuin van Fonteinen. Vele jaren geleden is in dit gebied een bron met vers water gevonden. Het is uitgegroeid tot de belangrijkste bron van water voor de stad. Tegenwoordig is er een prachtige tuin aangelegd geplant in de buurt van de bron. In deze tuin kunt u fonteinen van de meest ongewone vormen en ontwerpen zien. Er is een belangrijke architectonische bezienswaardigheid in de buurt van de tuin - de tempel van Diana. In de Middeleeuwen werd het gebouw omgebouwd tot een kerk, en daarna had het gebouw veel te lijden tijdens de oorlog. Op een van de heuvels is er de majestueuze toren "Man", waar op de top een mooi observatiedek is aangelegd. Volgens een versie, werd de toren gebouwd door keizer Augustus en diende als defensieve structuur. Verder kunt u andere historische monumenten bezoeken en door de hoofdstraat van de stad wandellen. Hier vindt u vele interessante winkels en restaurants. Deze straat is alleen voor voetgangers, dus niets zal u storen tijdens uw wandeling.
  In Nîmes vindt u een prachtige kathedraal die in de 11e eeuw werd ingewijd. De kathedraal werd herhaaldelijk verwoest en herbouwd door de eeuwen heen, dus vandaag de dag staat het voor een combinatie van verschillende architecturale stijlen. Een van de hoofddecoraties van de kathedraal zijn unieke stenen bas-reliëfs die belangrijke scènes uit het Oude Testament uitbeelden. De kathedraal is de officiële residentie van de aartsbisschop sinds 1877.
Een van de meest bezochte culturele voorzieningen in de stad is het Museum voor Schone Kunsten geopend in 1821. Een prachtig gebouw, waarin het museum momenteel is ondergebracht, werd gebouwd om zijn expositie in 1907 te presenteren. Tegenwoordig zijn de belangrijkste exposities van het museum zijn unieke mozaïekschilderijen. Hier kunt u ook werken bewonderen van beroemde Franse kunstenaars.
Niet minder interessante site is een cultureel centrum, bekend als 'Plein van de Kunsten' (Carré d'Art). Het is gevestigd in een prachtig modern gebouw met een regelmatige rechthoekige vorm, waarvan de gevel volledig is bekleed met spiegelende tegels. Gezien het feit dat er in de directe omgeving van dit gebouw unieke antieke attracties zijn, ziet het er meer dan indrukwekkend uit. Tegenwoordig bestaat de collectie van het museum uit een honderdtal schilderijen, waaronder werken van beroemde kunstenaars uit verschillende mediterrane landen. Ook wordt het culturele centrum gebruikt als een locatie voor tijdelijke tentoonstellingen, en op het dak is er een terrascafé met een prachtig uitzicht op lokale bezienswaardigheden.
In de buurt van Nîmes is een unieke antieke attractie die momenteel wordt beschermd door UNESCO - een fragment van de Pont du Gard, een oud Romeins aquaduct. Het is opmerkelijk vanwege de schaal: het fragment van de brug is 50 kilometer lang, het is de grootste constructie in zijn soort in Frankrijk. Aangezien het aquaduct in de 1e eeuw voor Christus werd gebouwd, kunnen we alleen maar gissen naar hoe groot de architecturale creatie voor die tijd was. Een paar jaar geleden werd een interessant interactief museum geopend naast het oude monument, een bezoek dat de excursie nog boeiender maakt. De afgelopen jaren zijn veel inspanningen en geld geïnvesteerd in de reconstructie van de historische brug.
Dit artikel over Nimes is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Nimes

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Nimes:


Avignon - 39.6 km
Avignon is gelegen in het zuidelijke deel van Frankrijk. In het verleden was de stad een centrum van de katholieke wereld en de verblijfplaats van de paus. Het spreekt voor zich dat, door de vele jaren van een...
verder
Montpellier - 45.6 km
Eerste vermeldingen van de stad dateren van de 10e eeuw, toen Montpellier toebehoorde aan de beroemde Franse graven. De stad is gunstig gelegen tussen twee hoge heuvels, en sommige van haar straten liggen in bergachtig...
verder
Marseille - 102 km
Marseille is een grote stad in Frankrijk, die de tweede plaats inneemt in termen van grootte met Parijs aan de top. Marseille is de belangrijkste industriële regio van Frankrijk, maar het vertegenwoordigt ook een groot...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Nimes
 Nimes foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Nimes, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Nimes met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.