OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

19 Hotels in Metz

 

Reisgids Metz - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Metz is een oude stad gelegen in het oostelijke deel van het land. De stad heeft een rijke historie die meer dan drieduizend jaar geleden begon. Het moderne Mets is een belangrijk industrieel centrum, dat bezoekers trekt ook door elegante natuur landschappen en een ontspannen sfeer die gunstig is voor de ongestoorde rust.
De kathedraal van St. Etienne, gebouwd in de gotische stijl, is een van de belangrijkste attracties van Metz. Dit is ook een van de grootste religieuze gebouwen in Frankrijk. In de buurt van het centrale plein van de stad ligt het Museum van Kunst en Geschiedenis, de zalen tonen tal van artikelen die over de meeste belangrijke momenten in de geschiedenis van Mets vertellen.
De stad is gelegen in de nabijheid van de rivier Moezel. Bij de rivier kunt u het pittoreske eiland Saulx zien. De meeste huizen op het eiland werden gebouwd in de 18e eeuw.
Overdag is de stad ideaal voor wandelingen en verkenning. 'S nachts verandert Metz onherkenbaar in een mysterieuze en onbekende plaats. De reden hiervoor ligt in het feit dat alle huizen in de stad zijn afgewerkt met een soort van iriserende steen die een regenboog kleur heeft in het licht van de lantaarns. Boetieks en winkelcentra op centrale straten blijven open tot laat in de avond. U vindt hier ook Franse restaurants en bars. Een van de traditionele gerechten, die u in een restaurant van de stad zal worden aangeboden, is het dessert gemaakt van mirabella. Deze vrucht werd gekweekt door lokale selecteurs uit gewone pruimen, maar u zult deze vrucht nooit ergens anders vinden. Als u in de zomer naar dit resort gaat, zult u in de gelegenheid zijn om te genieten van de pracht van de lokale parken, die in de avonden de locatie zijn van een groot aantal concerten. Elk park is versierd met prachtige dansende fonteinen die de mensen magnetiseren en rustig maken, waardoor ze urenlang naar de fonteinen kijken.
  In de stad is er een uitstekend Centre Pompidou-Metz, dat alle bewonderaars van de moderne cultuur zal interesseren. Het gebouw is een van de mooiste moderne gebouwen van de stad. De bouw van het centrum werd in 2010 voltooid. Binnen de muren van het spectaculaire gebouw bevindt zich het grootste beurscomplex van Frankrijk. Tentoonstellingen van moderne Europese kunstenaars, beeldhouwers en fotografen worden hier regelmatig gehouden. Dankzij de originele vorm van het dak is het Centre Pompidou-Metz een van de meest herkenbare stadsattracties.
Op het Comedy Square ligt het oudste operagebouw van Frankrijk, waarvan het gebouw in 1753 werd gebouwd. Net als vele jaren geleden worden vandaag de meest populaire operaproducties binnen de muren bewaard. Voor de jaren van zijn bestaan ​​slaagde het theater erin zijn unieke historische interieur te behouden.
Het gebouw van het treinstation in Metz is ook een belangrijke historische attractie. Het werd in de 19e eeuw gebouwd op bevel van keizer Wilhelm II. Ten tijde van de bouw was dit station een van de grootste en technisch meest uitgeruste in het land. Tijdens de oorlogsjaren speelde het een belangrijke strategische rol. Elke dag werden op dit station de treinen onderhouden door 25.000 soldaten en werden ze gebruikt om cavalerie te vervoeren.
Een van de meest ongewone symbolen van de stad is de Brug der Doden, die zijn verschijning en sombere naam dankt aan de plaatselijke aartsbisschop. In de Middeleeuwen werden op last van de aartsbisschop een aantal verbazingwekkende besluiten uitgevaardigd, die allemaal zonder meer werden uitgevoerd. Volgens een van deze decreten, na de dood van elke burger, zou zijn rijkste gewaad het eigendom van de bisschop worden. Dure kleding werd verkocht en al het geld dat van de verkoop werd ontvangen, werd geïnvesteerd in de bouw van de brug.
Al vele jaren wordt de Metz onofficieel de Garden City genoemd. Mooie boomgaarden en parken nemen een aanzienlijk deel van het grondgebied in beslag. Reizigers die in de zomer de stad bezoeken, hebben de gelegenheid om door deze prachtige tuinen te wandelen en geurige frambozen te proberen, die de grootste ter wereld zijn. Voor degenen die van lange wandelingen houden, is er een interessant 34 kilometer lang wandelpad in Metz. Het beslaat alle belangrijke en pittoreske plekken in de stad. Een deel van het voetpad loopt langs de oever van de rivier.
Dit artikel over Metz is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Metz

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Metz:


Nancy - 48.9 km
Oorspronkelijk werd deze stad gesticht als een fort van een hertog en werd Nansiakum genoemd. Tegenwoordig is het een populaire Franse badplaats, schilderachtige stad en de beste plek voor liefhebbers van spannende...
verder
Luxemburg - 53.3 km
Luxemburg is de hoofdstad van de gelijknamige staat. De stad is gebouwd op een rots, waardoor het een unieke charme heeft. Over de hele wereld is Luxemburg bekend door verschillende instellingen en kantoren van de...
verder
Saarbrucken - 60.9 km
Saarbrücken is een groot wetenschappelijk en universitair centrum dat ook rijk is aan culturele en historische monumenten. Voor bezoekers is dit vooral een toeristische badplaats, die de gasten trekt door zijn moderne...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Metz
 Handige kaarten
Interactieve kaart van Metz
 Metz foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Metz, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Metz met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.