OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Le Mans

 

Reisgids Le Mans - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Le Mans is een stad in Frankrijk en het centrum van het administratieve departement Sarthe. De bevolking van de stad telde 141.400 mensen in 2005.
Ooit was deze stad de hoofdstad van het graafschap Men. Het werd opgericht op de plaats van de Gallische-Romeinse nederzetting. De muren van de nederzetting zijn nog steeds bewaard rondom het historische centrum van Le Mans.
De stad werd overvallen door de Noormannen in 1063. Na de dood van Wilhelm II werd Le Mans door de Plantagenets veroverd. Daarna was de geschiedenis van Le Mans nauw verbonden met de geschiedenis van de Britse dynastie die deze plaats tot 1399 regeerde. De koning van Frankrijk "Jean le Bon" is hier geboren.
De plaatselijke kathedraal is ook de locatie van de overblijfselen van de graaf van Anjou Godfried V de Schone, de vader van de koning van Engeland Hendrik II Plantagenet en Koningin Verengaria - de vrouw van Richard Leeuwenhart.
Zodra de provincie Man was toegetreden tot het grondgebied van Frankrijk, begonnen tal van problemen. Eerst werd Le Mans beschadigd door religieuze oorlogen, en vervolgens werd het de arena voor de bloedige gevechten tussen de revolutionairen en contrarevolutionairen. Het werd veroverd door de Duitsers in de Frans-Pruisische oorlog. Later hebben Duitse troepen Le Mans bezet tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Na de oorlog werd de stad jarenlang gerenoveerd om zijn traditionele architectuur terug te brengen. De stad beschikt over diverse architectonische bezienswaardigheden die verschillende tijdperken weerspiegelen. Hier ziet u vakwerkhuizen en herenhuizen, die zijn gemaakt van steen en gebouwd in de Renaissance stijl. De Saint-Julien kathedraal is gebouwd in de 12e eeuw en heeft vooral gotische kenmerken. Echter, de architecten van het gebouw maakte het portaal in de Romeinse stijl, terwijl de bogen van de kerk, waar het kruis schip is, de Anjou stijl hebben. Een groot gebrandschilderd raam dat de Heilige Moeder Maria van God toont is ook erg interessant.
Vanaf 1923 is Le Mans de thuisbasis geworden van de beroemde race genaamd "24 uur van Le Mans". Nabij de route van de race werd het Automobiel Museum gebouwd.
  In het historische gebied bevindt zich de abdij Lepo, die werd opgericht in 1229. Momenteel vertegenwoordigt het een grote architectonische waarde. Deze abdij was het laatste huis van koningin Berengaria, die hierheen verhuisde na de dood van haar echtgenoot. Het historische gebouw ligt in een uitgestrekte tuin, een wandeling langs die een prachtige aanvulling op de excursie zal zijn.
In het historische gebied kunt u het kasteel van de graven van Maine zien, dat ook veel interessante historische feiten heeft. In de muren van dit kasteel werd de toekomstige beroemde koning Hendrik II geboren. Tijdens de jaren van zijn bestaan ​​ontving hij vele nobele personen. Gedurende zijn bestaan ​​is dit kasteel constant opnieuw opgebouwd en uitgebreid. Het is de laatste 150 jaar onveranderd gebleven.
Een van de oudste gebouwen in de stad is de abdij van Saint-Pierre, die werd gesticht in de 11e eeuw. Nu is dit klooster het grootste en een van de oudste van het land. Tegenwoordig zijn er overheidsinstellingen in het grote historische gebouw, dat unieke decoratie-elementen heeft behouden in de stijl van het verleden.
In het zuidwestelijke deel van de historische wijk ligt de oorspronkelijke kerk van Saint-Pierre-la-Cours die in de 10e eeuw op deze site werd gebouwd. Meer dan duizend jaar van zijn bestaan ​​is de constructie erg veranderd. Het blijft echter nog steeds een van de meest ongewone historische gebouwen in de stad. De gevel van de kerk is versierd met ramen in verschillende vormen en maten, die in combinatie met de oude stenen gevel een zeer ongebruikelijke indruk wekken.
Een opmerkelijk gotisch monument is de kerk Notre-Dame du Pre, die werd gebouwd in de 11e eeuw. De kerk ligt in een van de meest pittoreske delen van de stad, aan de oever van de rivier de Sart. Bijna duizend jaar geleden werd het gebouwd op de wrakken van een verwoeste oude kapel. Nu is de hoge toren van de kerk bekroond met een kruis, te zien vanuit vele straten van de historische wijk.
Zelfs een gewone wandeling door de straten van de stad kan een opwindende excursie worden. In Le Mans zijn bewaarde gebouwen uit verschillende tijdperken; onder hen zijn zeer mooie middeleeuwse gebouwen. Van bijzonder belang zijn historische hotels, waarvan elk een fascinerend verhaal moet zijn. Sommige pensions zijn gesticht in de 15e eeuw en dienden als royalty's. Nu kan iedereen erin leven.
Dit artikel over Le Mans is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Le Mans

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Le Mans:


Laval - 72.3 km
Laval is een stad in Frankrijk met een bevolking van ongeveer 31 duizend mensen. De stad is gelegen aan de oever van de rivier Maynenne.

In deze stad is een goed ontwikkelde industrie, zoals; papier-, stof-,...
verder
Tours - 77.5 km
Deze schilderachtige stad is gelegen aan de oever van de rivier Laura. Vanwege een groot aantal culturele en historische monumenten heeft Tours de eretitel van de Stad van Geschiedenis en Kunst gewonnen.

...
verder
Rennes - 140.3 km
De stad is gelegen in het westelijke deel van Frankrijk. Rennes trekt toeristen door zijn unieke architectuur, de verbazingwekkende schoonheid en ongelooflijk mooie natuurlijke landschappen.

Begint u uw...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Le Mans
 Le Mans foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Le Mans, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Le Mans met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.