OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Le Havre

 

Reisgids Le Havre - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Le Havre is een stad in het noorden van Frankrijk, in de monding van de Seine, aan de oever van het Engels Kanaal. De stad telde in 2009 meer dan 188.000 inwoners. De datum van de stichting van de stad is 1517. Op dat moment was Havre als een havenstad gebouwd in plaats van een klein dorp van vissers. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Havre zwaar beschadigd, maar daarna is het geheel gerenoveerd. Echter, vanwege dit feit zijn er niet veel oude gebouwen hier.
De naam van de stad "Le Havre" betekent in het Franse taal "de haven". De naam van de stad spreekt voor zich, zo is Le Havre is een belangrijke havenstad in Frankrijk, de tweede grootste haven van het land. Bovendien is de stad een groot handelscentrum van Frankrijk met goed ontwikkelde olieraffinage-, cement-, katoen-, chemische industrie en scheepsbouw.
Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Havre is het du Prieure Museum, dat is gebouwd in de Romaanse stijl, de abdij van Saint-Sauveur en gotische Gravil-Sainte-Honorine en waar een verzameling van religieuze voorwerpen uit de XVI-XXe eeuw is te zien. Het museum van de middeleeuwse beeldhouwkunst biedt een verzameling van leuke huizen modellen uit verschillende perioden, vanaf de oudheid.
Er zijn oude kerken die hebben overleefd tot onze tijd. De kerk van Notre-Dame, en de kerk van St. Joseph, gebouwd in de twintigste eeuw. Het imponeerd de bezoekers door een combinatie van traditionele neo-gotische stijl en functionele architectuur. U kunt ook het museum van oude Havre, het Schone Kunsten Museum, het Marine Museum en natuurlijke historie- en historische musea bezoeken.
Er is een mooi kanaal in het centrale deel van Havre, waar de liefhebbers van entertainment altijd kunnen genieten. Ze kunnen hier aan een tochtje op kleine boten- en excursies deelnemen, of nachtclubs en restaurants bezoeken.
  Voor iedereen die de meest ongewone attracties van Le Havre wil verkennen, is het de moeite waard om het huis van de reder te bezoeken. Dit luxueuze herenhuis met vijf verdiepingen is gebouwd aan het einde van de 18e eeuw. De familie van de rijke koopman Martin Pierre Fosh was gedurende vele jaren eigenaar van dit landhuis. Uiterlijk vertegenwoordigt dit logge, strikte gebouw geen speciale interesse, terwijl je erin verborgen unieke historische schatten bent. In het landhuis is de omgeving van het verleden zo precies mogelijk hersteld. Binnen de muren wordt een rijke collectie antiek meubilair, kunstwerken en persoonlijke bezittingen van voormalige eigenaren bewaard. Mock-ups van oude schepen zijn van bijzonder belang. Ook is er in het historische herenhuis een grote bibliotheek.
Een zeer ongebruikelijke excursieplaats is het cultureel centrum Vulcan. Het is gevestigd in een origineel, modern kegelvormig gebouw. Binnen de muren van dit originele gebouw bevinden zich het theater en de grootste concertlocatie in de stad. Een deel van het gebouw is gereserveerd voor tentoonstellingen. Onlangs werd een ultramoderne bioscoop in het culturele centrum geopend. Kunstliefhebbers zullen zeker genieten van het Museum voor moderne kunst, Andre Malraux, dat een interessante verzameling kunstwerken uit de afgelopen eeuwen presenteert. Onder de exposities van het museum zijn er meesterwerken van wereldberoemde schilders.
Degenen die graag door prachtige historische sites slenteren, moeten naar de abdij van Graville-Sainte-Honorine gaan. Dit oude klooster werd gesticht in de 11e eeuw. Honderden jaren lang is het grootste deel van het grootschalige architecturale complex volledig ingestort. Aan het begin van de 20e eeuw werden, dankzij de inspanningen van getalenteerde architecten, veel gebouwen in het klooster gerestaureerd. Tegenwoordig wordt het beschouwd als een buitengewoon architectonisch monument in Romaanse stijl. In de bouw van het klooster van vandaag is er een interessant museum. Onder de exposities zijn unieke katholieke relikwieën, oude iconen, evenals archeologische artefacten ontdekt tijdens de restauratie van het klooster.
Natuurliefhebbers in Le Havre zullen zich niet vervelen. Ze moeten zeker de Japanse tuin bezoeken, die vlak bij de waterkant ligt. Het ontwerp van deze charmante tuin werd bijgewoond door specialisten uit Japan. Ondanks de enorme populariteit, blijft het een van de rustigste en meest rustige plaatsen in de stad.
Dit artikel over Le Havre is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Le Havre

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Le Havre:


Rouen - 69 km
Dit is een van de grootste steden van Frankrijk, die immers bekend is als de historische hoofdstad van Normandië. Zelfs tijdens de Middeleeuwen bloeide de stad en slaagde op alle gebieden. Het was ook bekend als een...
verder
Cherbourg - 129.7 km
De belangrijkste zeehaven in Frankrijk, Cherbourg, heeft tegenwoordig een enorme culturele betekenis verworven. Er is een zeer interessante oude stads haven en er zijn forten, die zijn ontworpen om de haven te...
verder
Versailles - 165 km
De Franse stad Versailles is erg gewaardeerd bij vakantiegangers van over de hele wereld. Versailles is veel populairder dan veel van de hoofdsteden van de wereld. De stad lijkt meer op een elegant paleis, omringd door...
verder

Onze diensten
 Le Havre foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Le Havre, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Le Havre met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.