OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Brest

 

Reisgids Brest - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

Brest is een grote havenstad in Frankrijk. In de tijd van de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt als militaire basis waar Duitse onderzeeërs werden gestationeerd.
De vooroorlogse geschiedenis van de stad kunt u in het museum binnen de muren van een oud kasteel vinden. Vergeet ook niet om de Tanguy toren te klimmen, om een prachtig uitzicht over de stad en de voorsteden te hebben. Een andere bezienswaardigheid is het Oceanopolis Centrum dat is gelegen in het oostelijke deel van Brest. Het Centrum is verdeeld in drie grote paviljoens gewijd aan polaire, gematigde en tropische zones van de oceaan. Bezoekers kunnen meer dan 40 aquaria met verschillende dieren, gevonden in de wereld oceanen, zien. Een van de grootste culturele centra in het land is een galerij van het Centrum Atlantique de la Photographie met een oppervlak meer dan 400 vierkante meter. Ongeveer 10 tentoonstellingen worden hier elke dag geëxposeerd.
Als u Brest in juli en augustus bezoekt, kunt u deelnemen aan een van de pittoreske jaarlijkse carnavals die traditioneel in de plaatselijke haven worden georganiseerd. Twee maanden is er entertainment en muziek. Burgers en toeristen genieten van de lokale culinaire hoogstandjes, zingen en dansen en vergeten de alledaagse problemen. En in november houdt men een ander even beroemd festival, van korte films. Het festival wordt traditioneel in het cultureel centrum "Quartz" uitgevoerd.
Het duurt gewoonlijk ongeveer twee dagen om alle belangrijkste bezienswaardigheden van Brest te bezoeken. Maar, u zult veel meer tijd nodig hebben om de historische bezienswaardigheden, gelegen in de buitenwijken van de stad, te zien. Er zijn prachtige landschappen, hoge kliffen die zich uitstrekt naar de hemel en witte zandstranden. De mooie aard van Brest kan elke reiziger fascineren. U kunt een jacht huren en een tocht langs de kustlijn maken of de zee op gaan om te vissen. Het enige obstakel op de weg van toeristen, kan grillig weer zijn.
  Er is een zeer mooie Nationale botanische tuin in de stad, het was meer dan 40 jaar geleden gevestigd. Oorspronkelijk was het doel van deze tuin een verzameling zeldzame verdwijnende planten, vandaag kunnen bezoekers de unieke planten zien die van over de hele wereld zijn meegebracht. Het deel van een botanische tuincollectie wordt gepresenteerd aan een warm seizoen in de open lucht, en in de winter kunnen bezoekers wandelen in een prachtige exotische kas. De meest interessante plaats voor wandelingen in Brest is de straat van Saint-Malo. Het is de oudste straat in de stad die in de jaren van de Tweede Wereldoorlog sterk werd beschadigd. Tegenwoordig worden alle gebouwen die bijna op straat worden gepresenteerd gedeeltelijk vernietigd, vele jaren maakt de overheid de hele weg om onschatbare historische monumenten te herstellen. Het is het meest interessant om in de zomerperiode door de historische straat te lopen, op dit moment zijn hier veel interessante festivals en nationale feestdagen.
De unieke aanblik van Brest is de Rekuvrans-brug - een van de grootste ophaalbruggen op het grondgebied van Europa, met een lengte van 87 meter. Het werd gebouwd in 1954 op een plaats van de voormalige roterende brug die tijdens de militaire operaties in 1944 werd verwoest. Ondanks het feit dat deze brug in 2007 de leidende positie opriep, houdt hij niet op te staken met de indrukwekkende schalen.
Een van de mooiste architectonische monumenten van Brest is het huis Fontana. Het werd gebouwd in een periode van 17 - 18 eeuwen en het is vandaag een van de oudste huizen van de stad, voor de ongebruikelijke naam die het huis verplicht is naar de oude fontein die er vlakbij in 1760 werd gebouwd. Aanvankelijk was dit prachtige huis in aanbouw voor de plaatselijke priester, en daarna behoorde tot een van de getalenteerde beeldhouwers - Iva Kohl. Hij was zelfstandig betrokken bij de interne registratie van het huis, vele unieke elementen van een interieur bleven tot het heden. Tegenwoordig wordt het oude huis verbouwd in het cultureel centrum, poëtische avonden en er vinden vaak kunsttentoonstellingen plaats.
In de meest nabije omgeving van Brest is een prachtig strand Mulen-Blan dat vrij recent vrij kwam. 20 jaar geleden vestigden enkele grote planten zich op haar grondgebied en kustwateren waren sterk vervuild. In de afgelopen jaren waren alle industriële bedrijven gesloten, werd water gezuiverd aan de kust en werden veel amusementscentra aangelegd bij een strand.
Dit artikel over Brest is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Brest

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Brest:


Cherbourg - 249 km
De belangrijkste zeehaven in Frankrijk, Cherbourg, heeft tegenwoordig een enorme culturele betekenis verworven. Er is een zeer interessante oude stads haven en er zijn forten, die zijn ontworpen om de haven te...
verder
Nantes - 255.5 km
Nantes is gelegen op slechts twee uur rijden van Parijs en wordt beschouwd als de westelijke hoofdstad van het land.

Het kasteel van de hertogen van Bretagne is altijd beschouwd als het belangrijkste symbool...
verder
Laval - 277.7 km
Laval is een stad in Frankrijk met een bevolking van ongeveer 31 duizend mensen. De stad is gelegen aan de oever van de rivier Maynenne.

In deze stad is een goed ontwikkelde industrie, zoals; papier-, stof-,...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Brest
 Brest foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Brest, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Brest met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.