OrangeSmile Tours
Reisgids voor 800+ steden wereldwijd

30 Hotels in Calais

 

Reisgids Calais - bezienswaardigheden, geschiedenis en architectuur

De structuur van Calais is heel opmerkelijk. Kanalen scheiden de stad in twee delen - het oude Calais en het nieuwe Calais. De oude wijk is bekend als Kala-Nor, tijdens de oorlog werd het zwaar beschadigd en herstel van historische monumenten en gebouwen moest letterlijk uit de resten tussen het as vandaan plaatsvinden. Het nieuwe gebied wordt Kala-Süd genoemd, hier liggen de belangrijkste commerciële straten van de stad, zodat fans van winkelen, van het lopen in dit gebied zullen zeker genieten. Grote winkelcentra, boetiekjes en paviljoens zijn er op de boulevards Jacquard en Lafayette.
De belangrijkste attractie van het oude Calais is de toren Fe, die is gebouwd in de middeleeuwen. Het is het enige gebouw in de stad, dat de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Een opmerkelijke structuur van religieuze aard is de Notre Dame kerk, gelegen op het d'Armes plein. De ceremonie van het huwelijk van Charles de Gaulle en Yvonne Vendroux was in deze kerk in 1921. Kunstkenners zullen zeker in de contouren van de kerk de unieke Engels gotische noten herkennen, de stijl is typisch niet van Frankrijk.
Het Museum van Schone Kunsten ligt op het Richelieu plein en u krijgt zult kennis maken met onbetaalbare exposities. U kunt van een panoramisch uitzicht over de stad genieten en de schoonheid van haar voorsteden zien door een bezoek aan de observatie plekken van de lokale vuurtoren die 51 meter hoog is. Nog een mooi gebouw van Calais is het stadhuis, waarvan de bouw in 1926 werd voltooid. Een van de klokkentorens reikt tot een hoogte van 60 meter. Uw excursie naar het Museum van de Tweede Wereldoorlog zal niet minder interessant zijn. In dit museum vindt u veel nieuwe informatie over de geschiedenis van de stad en zijn tragische lot.
Het stadsstrand is zeker de meest favoriete plek voor wandelingen onder zowel de lokale bevolking als de toeristen. Maar het is belangrijk te vermelden, dat als gevolg van de heersende klimatologische omstandigheden, het water zelden opwarmt tot een aangename temperatuur, dus u heeft weinig kans om te zwemmen of te duiken in de azuurblauwe golven, maar u kunt wel tenminste elke dag de prachtige kustlijn bekijken en hiervan genieten.
  Het startpunt van vele excursieprogramma's in de stad is de Place d'Armes, die eens in het hart van de stad was. Het was hier dat de belangrijkste openbare evenementen en vieringen werden gehouden. Tegenwoordig worden ook op het plein regelmatig recreatieve activiteiten georganiseerd. Rond het plein zijn talloze historische gebouwen, waaronder een uitkijktoren, waarvan de top is uitgerust met een uitstekend uitkijkplatform. Het is het meest interessant om het plein op woensdag en zaterdag te bezoeken. Op deze dagen worden hier interessante beurzen gehouden.
Een van de mooiste architectonische gebouwen van Calais is de kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw die in de 13e eeuw werd gebouwd. Tot de 15e eeuw werd de kathedraal voortdurend gereconstrueerd en aangevuld met nieuwe elementen. Dus nu vertegenwoordigt het een geweldige combinatie van verschillende architecturale stijlen. Honderden jaren lang heeft de kathedraal veel oude elementen van afwerking en decoraties weten te behouden, waaronder een prachtig marmeren altaar dat in 1628 werd geïnstalleerd.
Een van de ongewone culturele instellingen van Calais is het Museum van kant en mode, opgericht in 1874. Tegenwoordig bestaat de expositie van het museum uit prachtige kantmonsters en kunt u zelfs schetsen van oude kleding en ook unieke machines zien, die gemaakt veters honderd jaar geleden. Meerdere keren per maand geeft het museum interessante masterclasses, waarbij deelnemers kunnen leren veters te vlechten in verschillende technieken, evenals naaien en tekenen.
Iedereen die geïnteresseerd is in de militaire geschiedenis, in Calais, moet het Museum van de Tweede Wereldoorlog bezoeken. De gevarieerde expositie omvat voorbeelden van het oude militaire uniform en wapens. Ook in het museum wordt een interessante collectie oude onderscheidingen en accessoires met betrekking tot het Derde Rijk verzameld. Het museum heeft een uitgebreid aangrenzend grondgebied, waarop voorbeelden van militair materieel worden getoond.
Aan de kust is een ander interessant symbool van de stad - de oude vuurtoren van Calais. Het werd gebouwd in 1848 en vandaag is het het meest populaire observatieplatform in de stad. Vanaf de top is een prachtig uitzicht op de kust en sommige delen van Calais open. Vanaf het observatieplatform is het levendige havengebied zichtbaar, alsof het in uw handpalmen ligt. Na een bezoek aan de vuurtoren, is het de moeite waard om een ​​wandeling te maken langs het havengebied van Calais, dat altijd met leven kookt.
Dit artikel over Calais is beschermd met auteursrecht en het publiceren van deze gegevens is alleen toegestaan wanneer met bronvermelding en een directe link naar www.orangesmile.com

Zoek naar toeristische bestemmingen op de kaart van Calais

Adres/Objectnaam Stad/Regio Land Radius, km
 Objecttypen te zoeken
Hotels & Autoverhuur
Autohuur locaties
0 ster
1 sterren
2 sterren
3 sterren
4 sterren
5 sterren
Touristic places
Kunstgalerijen
Kerken/Tempels
Musea
Kastelen/Paleizen
Monumenten
Toeristische gebieden
Bezienswaardigheden
Attracties
Attractieparken
Casino
Theaters/Bioscoop
Disco/Clubs
Parken
Zoo
Aquaparken
Transport
Luchthaven
Treinstations
Busstations
Metro
Parkings
Tankstations
Havens/Veerboten
Open de lijst van objecttypen
Sport
Open de lijst van objecttypen
Eten/Geld
Open de lijst van objecttypen
Shopping
Open de lijst van objecttypen
Beauty/Medicine
Open de lijst van objecttypen
Stadsdiensten
Open de lijst van objecttypen
Handige diensten

Riesgidsen voor omliggende steden van Calais:


Oostende - 81.3 km
Oostende is een belangrijke havenstad en een bekende badplaats. De naam van de stad kan worden vertaald als "oostelijke rand", omdat het oorspronkelijk het in het oostelijke deel van het eiland Testerep was gelegen....
verder
Lille - 93.6 km
Lille is de vierde grootste stad van Frankrijk die cultuur en geschiedenis van Vlaanderen, Frankrijk en Normandië perfect combineert. Het is gelegen in de regio Nord-Pas-de-Calais en staat bekend als het commerciële...
verder
Brugge - 101.4 km
Brugge is gelegen in de Belgische provincie West-Vlaanderen, ongeveer twee uur rijden van Utrecht (Nederland). In de 9e eeuw was deze stad veroverd door de Vikingen, dat is waarschijnlijk de reden waarom de naam van de...
verder

Onze diensten
 Autoverhuur
Huur een auto in Calais
 Calais foto's

Servicevoorwaarden | Privacybeleid | Over ons
OrangeSmile B.V.
Hoofdkantoor:
Weegschaalstraat 3
Eindhoven, 5632 CW
Nederland
+31 40 40 150 44

Reisgids-handboek: wat te bezoeken en zien in Calais, Frankrijk. Het plannen van een trip naar Calais met hulp van onze online reisgids helpt u zoveel mogelijk te zien en te ontdekken tijdens uw vakantie- of zakenverblijf.